Fotboll-premier-league-speltips

Långtidsspel: Burnley

Det är Burnleys tur att trilla ur Premier League

Detta Burnley blir man inte riktigt klok på. År efter år upplevs laget som sämst i hela ligan, men år efter år lyckas man prestera bättre än vad många trott. Efter två fina säsonger med slutresultat på den övre halvan så började det se sämre ut under förra säsongen. Man slutade fjärde sist och spelmässigt såg det stora delar av säsongen ruskigt risigt ut.

Laget blir egentligen mindre och mindre namnkunnigt för var säsong som passerar och nu börjar även den store frälsaren Ashley Barnes bli till åren. Bakom honom finns egentligen bara Chris Wood och Vydra, så bredden är med andra ord allt annat än lysande.

Det Sean Dyche gjort med Burnley håller jag som en otrolig tränarprestation. Dyche har befunnit sig i klubben sedan ”urminnes” tider och trots en trupp som egentligen inte borde mäta sig i Premier League så har den sammanbitne Britten fått laget att överprestera år efter annat.

Jag tror dock som sagt att Dyche och dennes Burnley eventuellt sjunger på sista versen inför årets säsong. Burnley har inte helt oväntat noll attraktionsvärde för spelare som söker nya klubbar och truppen som förfogas över nu börjar bli lite utdaterad, vilket jag tror vi såg starten på under fjolåret. Burnley klarade sig kvar i mångt och mycket för att tre av lagen i ligan var så otroligt mycket sämre än resten.

I mina ögon är Burnleys kanske viktigaste spelare den de har längst bak. Den brittiske målvakten Pope höll flertalet gånger förra året kvar Burnley själv i matcherna. Han var långtidsskadad innan EM och kommer inte han tillbaka till starten av Premier League så är de vin-röda illa ute. Dessutom är Pope troligen den spelaren i hela Burnley som flest scouter har under lupp. Burnley kan mycket väl få bud angående Pope innan säsongsstart.

Oddset på Burnley att åka ur Premier League är i skrivande stund 3.50. Detta är ett odds jag skarpt gillar, eftersom att jag vill påstå att årets tre nykomlingar är riktigt starka. Norwich åkte som bekant ur Premier League för två år sedan, men studsade alltså upp direkt igen. Man lyckades trots uttåget behålla både tränare och stora delar av truppen, och bevisade förra året att man är för bra för Championship.

Aarons, Buendia och Pukki är bara tre av många riktigt bra spelare i Norwich. Buendia och Aarons är visserligen namn som finns på många lags inköpslistor, men lyckas Norwich behålla en eller bägge de lirarna så har jag svårt att se Norwich åka ur igen.

Watford är också tillbaka i Premier League efter en fin fjolårssäsong. Jag håller inte Watford riktigt lika fina som Norwich men lagbygget är ändå stabilt och samspelt. Veteranen Ben Foster, som förövrigt har en riktigt kul youtub-kanal, för tillsammans med klubblegenden Deeney åter igen trupperna framåt. Extremt intressanta Ismail Sarr är den som ska göra målen framåt för Watford, även om det ryktas om förstärkningar på anfallspositionen.

Dessutom finns Joao Pedro i laget. Inte Joao Pedro i Cagliari, utan en brasse född 2001 som såg otroligt fin ut de matcherna jag tittade på Watford under 2020. Det ska bli grymt spännande att se vad han kan uträtta i Premier League.

Brentford är den sista nykomlingen och jag tror inte man ska underskatta Pontus Janssons gubbar. Laget är helt klart nederlagstippade, vilket man ska vara. I anfallet har man dock förra årets överlägset bästa anfallare i Championship, Ivan Toney.

Toney värvades från Peterborough inför fjolårssäongen, i hopp om att britten skulle kunna vara den sista pusselbiten i Brentfords jakt på att äntligen få spela Premier League. Draget visade sig vara genialiskt, då Toney satte smått otroliga 33 bollar i motståndarnätet och således blev den ensamt största faktorn till Brentfords uppflyttning i slutändan. Toney´s utvecklingskurva de senaste tre åren har varit enorm och det riktigt vattnas i munnen på mig av bara tanken att få se vad han kan uträtta i Premier League.

Alltså har vi tre starka nykomlingar i mina ögon, och lag omkring Burnley i Premier League som ser bättre ut såhär inför säsongen. Brighton som slutade närmast Burnley förra året är ljusår bättre än Burnley. Lag som Crystal Palace och Newcastle är väl någonstans i Burnleys trakter men med lite mera spets.

Lyckas inte Burnley trolla till det ordentligt på transfermarknaden inför säsongsstarten så tycker jag personligen att deras trupp ser väldigt, väldigt svag ut. Stöttepelarna börjar bli till åren och bakom finns ingen ersättare att rulla in.

Burnley att åka ur Premier League till 3.50 spelas från min sida!