Esport League of legends

LDLC – AGO Rogue

LDLC – AGO Rogue

Den första semifinalen i EU Masters 2022 spelas mellan LDLC – AGO Rogue och tittar vi på förväntningar samt odds för denna matchen så ska det bli en ”walk in the park” för LDLC. Fransmännen är klara favoriter och det med all rätt. AGO Rogue vann Ultraliga i Polen relativt enkelt och vi har fått se laget plocka fram ett par spännande champions under EU Masters. Det kommer mest troligt sluta med en helfransk final då båda lagen i den andra semifinalen är ifrån LFL men AGO Rogue kommer att försöka ge LDLC en fight.

LDLC

Mot X7 i kvartsfinalen så var LDLC illa ute i de två första matcherna. Laget visade styrka och vann båda vilket gjorde att energin hos X7 tog slut och i match 3 var det aldrig något snack. 3-0 och totalt 9-0 är facit för mästarna ifrån Frankrike under EU Masters. Det finns en styrka i LDLC att aldrig ge upp och hela tiden hitta öppningar i matchen att komma tillbaka, ta över och sedan stänga ner sina motståndare. AGO Rogue kommer bli det tuffaste motståndet LDLC stött på under turneringar och det bör inte gå obesegrade igenom denna semifinal.

Eika på mid lane och LDLC’s bot lane hade tre väldigt bra matcher mot X7 och det kommer att bli två viktiga byggstenar för LDLC mot AGO Rogue. Eika är en viktig byggsten för LDLC och han behöver ha en bra match för att övriga spelare ska kunna ta yta på spelplanen och bygga ett momentum. Kan han fortsätta spela som han gjort under turneringen så är LDLC väldigt svåra att besegra.

Alla förväntar sig att LDLC ska besegra AGO Rogue i denna match och visst är det en stor skräll ifall laget faller. AGO Rogue har visat att man är villiga att testa udda team comps och spela lite ”wild & crazy”. Det kommer nog kunna ställa till det lite för fransmännen och det är aldrig avgjort innan matchen är spelad.

AGO Rogue

En klar seger i Ultraliga blev sedan en andraplats i grupp A under gruppspelet här i EU Masters. I kvartsfinalen så var det aldrig något snack om saken utan AGO Rogue vann komfortabelt med 3-0 mot Biofrost och är helt klart värda att vara framme i semifinal. Nu ställs man mot en av förhandsfavoriterna och den stora favoriter av de fyra lagen som är kvar. AGO Rogue är underdogs och kommer mest troligt att förlora denna match. Hoppet och stödet från Polska fansen är dock stor och har LDLC en sämre dag så kommer AGO Rogue att ställa till det för dem.

Spelaren som ska göra det för AGO Rogue är lagets ADC ”Lucker”. Han var fantastiskt bra i kvartsfinalen och ska AGO Rogue ha en chans så kommer mycket av lagets resurser att hamna hos honom. Rabble och Nite som utgör lagets mid lane – jungle duo har också ett stort jobb att göra för att neutralisera Eika och ta fokus ifrån LDLC’s junglare. På top lane så är Sinmivak van att spela weak side och han kommer att behöva vara passiv mot Ragner och bara låta övriga spelare att vinna matchen åt laget.

Även om jag precis som de flesta andra tror att LDLC vinner denna match så kan jag inte blunda för oddsen på AGO Rogue. Det är alldeles för högt och framförallt när jag vet att Blumigan (coach) har visat att han är villig att plocka fram team comps och champions som är lite mer sällsynta. AGO Rogue trivs som underdogs och eftertsom att inget lag lyckas slå LDLC med vanliga medel så kan detta passa polackerna. Förväntingarna är inte speciella höga på att AGO Rogue går vinnande ur denna match men det finns ett litet hopp att dem i alla fall ska lyckas hålla det jämnt.

Speltips LDLC – AGO Rogue

När oddsen släpptes så skickade jag iväg ett DM till en annan spelare och skrev ”det är självklart att LDLC vinner matchen men oddsen på AGO Rogue lockar”. Nu är det matchdag och även om LDLC är ett fantastiskt lag så är det esport vi snackar om och en av turneringens bästa coacher ska om någon kunna utmana LDLC. Det blir lite av en klassisk ”spelmatta” på den matchen men även om jag tror att LDLC tillslut vinner matchen så är det odds vi snackar och där har AGO Rogue blivit lite väl stora underdogs.

Huvudspelet i matchen blir AGO Rogue +2.5 kartor till oddset 1.63 hos Pinnacle

Mina övriga spel till matchen blir följande:

AGO ROGUE ML  @7.00 BET365
AGO Rogue +9.5 kills karta 1 @1.84 Pinnacle
AGO Rogue +9.5 kills karta 2 @1.80 Pinnacle
AGO Rogue +9.5 kills karta 3 @1.80 Pinnacle
AGO Rogue +9.5 kills karta 4 @1.80 Pinnacle
AGO Rogue +9.5 kills karta 5 @1.80 Pinnacle