Fotboll-premier-league-speltips

Leeds – Watford

Det är dags nu – Kniven mot strupen för Bielsa och Leeds!

Att spela Leeds till så här ”lågt odds” när ingenting går de vitas väg kan tyckas korkat och fel. Jag vill dock påstå att Leeds ”låga odds” trots allt är lite för högt. Elland Road ska få tre poäng snart och mot just Watford bör uppgiften vara perfekt om jag får säga mitt.

Leeds

Det vill sig inte i år. Torpedfotbollen har kört in i en vägg och motgångarna för Leeds har staplats på hög inledningsvis. Laget har blott tre pinnar efter sex omgångar och står ännu utan seger. Det är givetvis en enorm missräkning för Leeds som lyckades behålla alla sina nyckelspelare efter fjolårets fina säsong och dessutom förstärkt ett par positioner, med bland andra Daniel James från Manchester United.

Tre kryss och tre förluster skrämmer givetvis ingen men två av förlusterna är mot Manchester United och Liverpool. Den tredje kom senast mot West Ham som fortsatt går som tåget och avgörandet kom på tilläggstid i en match som Leeds länge ledde. West Ham var sett över nittio minuter det aningen bättre laget men att Leeds lyckades göra en såpass gedigen insats som man trots allt gjorde trots flera nyckelspelare på skadelistan vittnar ändå om god karaktär.

Skadelistan är fortsatt påtaglig för Leeds som kommer att sakna Bamford och Koch återigen. Däremot talar det mesta för att Daniel Llorente ansluter till truppen igen och det är en mycket viktig kugge för Leeds försvarsspel. Framåt ser det utan Bamford trots allt bra ut med Raphina i fortsatt riktigt fin form, Daniel James på andra kanten och Rodrigo längst fram. Skadan på Bamford oroar mig faktiskt inte jättemycket, då han varit förhållandevis kall den här säsongen när han spelat.

Watford

Watford ska vara mycket nöjda med de sju pinnar man spelat in än så länge. Man inledde säsongen med vinst mot ett Aston Villa som gjorde en bedrövlig match och därefter har man tagit fyra poäng mot bottenkonkurrenterna Norwich samt Newcastle. Senast mot Newcastle stod man som -0.5-favoriter inför matchen och sjönk framåt spelstopp. Ändå var det Newcastle som var det klart bättre laget under stora delar av matchen och tack vare lysande målvaktsspel av Foster så stod det bara 0-1 i paus, istället för 0-3 vilket det mycket väl kunnat göra. I klassisk fotbolls-anda kostade det Newcastle dyrt med alla missade chanser och Watfords överlägset mest intressanta gubbe Sarr räddade poäng. Det kunde dock blivit noll poäng ändå, eftersom att Newcastle hade ett friläge från halva plan i matchens sista sekunder.

Watford har mer eller mindre maximal poängskörd sett till sina prestationer men tydligt har det varit att man haft det jobbigt så fort man stött på ett lag av lite högre kvalité. Klara förluster mot Wolves och Brighton samt torsk mot ett för stunden uselt Tottenham.

Sarr är livsfarlig framåt och han ska givetvis inte underskattas. Lyckas man dock få fatt på Sarr så är mycket vunnet. Bakåt för Watford har det stora delar sett extremt rörigt ut och mot Newcastle släppte man till 4-5 lägen som nästan är svårare att missa än göra mål på. St Maxime hade två kanonlägen, serverade en lagkamrat öppet mål och frilägesmissen på slutet samt en hög andra megachanser brändes under matchens gång. Har man svårt att hålla ihop det mot Newcastle så bör det bli riktigt jobbigt mot Leeds torpeder med Raphina i spetsen.

Speltips Leeds – Watford

Watford har maximal poängskörd så här långt och även om inte Leeds imponerat så luktar det lite urladdning här. Gör Leeds en prestation i nivå med den man gjorde mot West Ham så kommer det räcka extremt långt under Lördagen mot Watford. Faktum är trots allt att Leeds hade en klocka i stolpen mot West Ham vid ledning 1-0 och kunde tveklöst fått med sig både 1 och 3 pinnar i den matchen med lite marginaler på rätt sida.

Jag förväntar mig en anstormning av Leeds mot ett svagt Watford-försvar. Bjuds Raphina på de ytorna som Newcastle hade så kommer det kosta Watford extremt mycket, troligen hela matchen i slutändan. Bielsa måste ta tre poäng här. En förlust hade rentav satt Leeds i en rejäl kris och frågan är hur länge Leeds har förtroende för den frejdiga Argentinaren om resultaten inte snart börjar ticka in.

Anstormning och mängder med chanser för Leeds att göra mål är min bild av hur det här kommer se ut, och med det i beaktande har jag tagit följande två spel:

Leeds -0.5 @ 1.83 COOLBET
Leeds ö13.5 avslut @ 1.90 UNIBET

Avslutsspelet håller jag som helgens finaste lir rentav!