Vichyns

LHC-Rögle BK

Hockeytorsdag och match i Saab Arena

Fotbolls-VM är i full gång med fyra matcher varje dag, så det är lätt att glömma bort vår fina hockeyliga mitt i allt. Men ni behöver inte vara oroliga. Jag har då inte gjort det i alla fall.

Förra helgen gick bra när både Coolbetdubbeln satt och Brynäs gjorde jobbet borta mot Färjestad. Plumpen i protokollet blev Malmö, som trots ett stängningsodds som var ca 40 punkter lägre än det vi spelade torskade rakt ut.

LHC:

Linköping har för första gången i år tillgång till i stort sett alla spelare (förutom Matte Hävelid och Elliot Ekmark) Den förstnämnde har varit riktigt bra när han väl varit med. Spelet har dessutom sett ganska så bra ut stundtals. Senast mot Växjö borta gjorde man en fin instans. Där förtjänade man helt klart poäng och var definitivt lika bra sett över 60 minuters spel.

Rögle BK

Laget fortsätter att blanda och ge. Nu i veckan lyckades man vände underläget från första matchen i CHL och ta sig vidare till kvartsfinal via en 5-1-seger hemma mot Salzburg. Dessförinnan har man radat upp mindre bra insatser och resultat, detta kombinerat med stora skadebekymmer. Till torsdagens match får man klara sig utan Everberg, Zaar och utlånade Niederbach. Dessutom lämnade underpresterande Kim Rosdahl för Malmö i veckan. Utöver detta så finns det frågetecken kring Kasper, Sheen och Edström som är ”Day to Day” enligt Rögles hemsida.

Speltips:

Här finns det egentligen två vägar att gå. Matchen kommer bli jämnare än oddsen säger, det är jag övertygad om. Att man får 2.70 på hemmalaget är överdrivet och utan tvekan ett riktigt bra spel. Utöver det så finns en lite fegare variant och det är +0,5 (1X) som ger 1.64. Det betyder att vi måste greja en poäng 61% av gångerna för att det ska vara ett bra spel och det gör vi med de här förutsättningarna.

Spelet: LHC FT till 2.70 & +0,5 till 1.64 på Bethard

LHC-Röglebk

Jag slänger dessutom upp ett par bomben på andelssidan till kvällen då det är 300k extra som vanligt där.

Mvh,
Timman

Chatta