Adams Ammunition

Liverpool – Brighton

Early på Liverpool inför matchen mot Brighton

Hemska, hemska landslagsuppehållet är här och även om det brukar finnas goda möjligheter att hitta fina värden även dessa veckor så är det sportsliga helt klart några nivåer lägre än när ligorna är igång.

Jag har hittat ett par early tills när ligorna återupptas och köttar på med dessa direkt. Först ut är Liverpool, som tar emot succélaget Brighton. Efter Potters avsked vädrar jag dock stora problem för Brighton framöver.

Spel: Liverpool -1.5 @ 2.02 MRGREEN

Liverpool

Nej, det har inte börjat speciellt bra för Liverpool i år med flera nederlag i ligan och ett rejält fiasko borta mot Napoli i CL. Det här uppehållet var nog inte uppskattat av speciellt många, men en av de som troligen tog det med öppna armar är Klopp. Nu kan han börja om på ny kula, få laget på rätt bana igen och börja arbeta sig uppåt i tabellen.

Viktig seger mot Ajax precis innan uppehållet ger lite arbetsro och de skadeproblem man haft i truppen får chansen att återhämta sig i väntan på uppstarten igen om två veckor.

Brighton

Brighton har öppnat säsongen otroligt fint, men klubbens store frälsare Potter har bekant lämnat och tagit med sig hela tränarstaben till Chelsea. Hela grunden, som Brighton byggt på, har ryckts ifrån dem över en natt och det här bör bli ett betydligt större hål att täppa till än vilket spelartapp som helst.

Faktum är trots allt att Brighton på pappret inte ser direkt superstarka ut, utan det är Potter som trollat fram maxkapaciteten ur klubben på ett sätt som är svårt att begripa hur han gjort.

Jag tror Brighton kommer bli klart, klart svagare efter Potters avsked och dala nedåt i tabellen.

Speltips Liverpool – Brighton

Uppehållet kom perfekt för Liverpool och även om Brighton troligen också gläds över det så är jag fast beslutsam om att ”fadea” Brighton framöver måste vara rätt väg att gå. Jag kan inte se hur en ny tränare ska kunna få ut lika mycket av den här truppen som Potter lyckats med.

Anfield och ett uppretat Liverpool är sannerligen ingen kul uppgift heller, för vem det än blir som tar över.

Liverpool är bättre på i stort sett varje position och är all-in för 3 poäng redan nu, efter den skrala starten. Jag gillar -1.5 till över dubbla degen mot ett skakat Brighton mycket.

Spel: Liverpool -1.5 @ 2.02 MRGREEN

Chatta