Vichyns

Malmö-Frölunda

Jag räknar med en tight match nere i Malmö!

Malmö

Tuff start för Malmö på många olika sätt. Dels att börja SHL-säsongen med ett extremt tufft schema i form av bortamatcher mot Rögle och Växjö. Men även sättet som de förlorade matcherna på. Man klev alltså in med ledning inför sista perioden i bägge matcherna och lyckades med bedriften att kamma noll bägge gångerna. Kikar vi på vad man lyckades skapa, så var det ganska tunt totalt sett. Man fick iväg 16 skott i skottsektorn, men mycket av det beror såklart på att man länge hade ledningen i matcherna och drog tillbaka trupperna. Jag tycker att man i alla fall gör två helt okej bortamatcher, även om det såklart finns grejer att förbättra.

Frölunda

Frölunda gick rakt in i väggen mot Timrå. Såg riktig hackigt ut stundtals och Timrå vann den välförtjänt. Matchen mot Leksand skulle man bara vinna. Hemmasegern stängde kring 1.75 och Leksand var småsargat av skador och tappet hemma mot Örebro. Men återigen börjar det trevande och trots 7 minuter i powerplay, så står det 0-1 i paus, varav ett mål som Hrivik naglade dit i Boxplay. I andra öppnade spelet upp sig lite och Leksand visade sina brister i spelet utan puck. Till slut vinner man matchen rättvist, men definitivt utan att övertyga. Jag läste att någon skrev att powerplayet i alla fall var positivt sett till förra årets debacle i den spelformen. Jag tror att de kommer bli bra där, men 33% är lite missvisande då man har haft en 5-minutare och spelat totalt 8 minuter. Förra året gjorde man ett mål var 11e minut ungefär (11:19). Att jämföras med Linköping som var bäst med 6:09.

Spelet:

Viktig match för båda lagen och jag tror att framförallt Malmö kommer att lägga extra fokus på det defensiva efter de två tidigare tappen. Även Roger vill se bättre struktur och med två insläppta mål i Powerplay, så kan vi nog räkna med att det lär spelas med aningen större säkerhetsmarginaler. Jag är inte heller övertygad när det gäller Frölundas offensiv som sett ganska trubbig ut. Malmö har inte heller tillräckligt bra offensiv för att spela en öppen hockey och utmana Frölunda på det sättet. Jag tror det blir tillknäppt och med en 5.5-lina är underspelet till 1.90 givet. Det här oddset ska ned.

Speltips: Malmö-Frölunda under 5.5 mål till 1.90 på Expekt

Mvh,

Timman

Chatta