Bengt Sonnert Speltips

BENGANS BOMB: Manchester United – Aston Villa

Det ser lite struligt ut för ett stjärnspäckat Manchester United!

Manchester United fortsätter att värva enorma stjärnor och den senaste i ledet är givetvis hemvändaren Cristiano Ronaldo. Ronaldo har inlett sin nya vistelse i United på bästa sätt men laget ser fortfarande inte fantastiskt ut. Förlust i Champions League och utgång ur ligacupen samt ett gäng halvrisiga segrar hittills i Premier League skrämmer i alla fall inte mig och Bengans Bomb den här veckan landar på ett Aston Villa som jag tror är på uppgång efter den fina segern mot Everton senast.

Manchester United

När Manchester United i veckan åkte ut mot West Ham i ligacupen så ställde man upp med ett b-lag. Ett b-lag som kostat över 4 miljarder för United genom åren. Spelare som Telles, Dallot, Beek och Martial återfanns i den elvan, bland andra stora namn som numera ej får plats i Manchester Uniteds förstaelva.

Klubben värvar och Ole Gunnar får fortsatt förtroende. Frågan är väl dock hur länge det fortgår. Förr eller senare måste Manchester United börja vinna titlar igen, i synnerhet med de enorma spelarövergångar man knutit de senaste åren. Inga titlar de kommande åren med Sancho, Varane och Ronaldo värvade gör nog troligen att Ole G får lämna tids nog.

I år ser det inte speciellt bra ut heller än så länge för United. Hade det inte varit för Ronaldo-effekten hade nog laget inte ens plockat så många poäng som man nu gjort. Overklig medstuds i ligan mot West Ham senast där Noble missade straff i 90+5 och dessförinnan chockerande förlust i Champions League mot Young Boys.

Aston Villa

En tung start för Villa i år fick ett förlösande slut mot Everton i andra halvlek senast. Tre snabba mål, där huvudmannen blev nyförvärvet Leon Baily. Dessvärre saknas troligen Baily inför den här matchen men Villa har en trupp god nog för att ändå ge United en match, även om det är på Old Trafford.

VIlla har i dubbla matcher mot Chelsea visat att man kan tampas med riktigt bra lag. I ligamatchen mot de blåa så slutade det förvisso 3-0 till Chelsea, men XG i matchen var strax över 1.0 för bägge och en poäng till Villa där var troligen mer rättvist än 3-0 för Chelsea. Senast i cupen visade man återigen prov på riktigt hög nivå. Chelsea roterade förvisso aningen men Villa spelade otroligt fin fotboll stundtals. Efter en helt galen andra halvlek så rök man på straffar i slutändan.

Villa känns på gång och med Bertrand Traore och Ollie Watkins äntligen tillbaka i fullt slag så vädrar jag problem för United hemma på Old Trafford.

Speltips Manchester United – Aston Villa

Kort och gott tycker jag inte United hittills i år spelat bra nog för att motivera såhär låga odds på raka segrar och tuffa minuslinor. Villa kan gå all in i den här matchen och tycks vara på uppgång medan United har satt sig i en riktigt otrevlig sits där man redan bara om ett par dagar får besök av Villarreal i en match i Champions League som efter förlusten mot Young Boys blir extremt viktigt. Skulle United förlora den matchen mot Villarreal så är Champions League-säsongen i enorm risk redan i ett på tok för tidigt stadie.

United springer bra resultatmässigt i ligan men spelar inte därefter. Med CL i bakhuvudet mot ett Villa som är all-in så gillar jag pluslinan på bortalaget!

Aston Villa +1.5 till 1.90 spelas!