Adams Ammunition

Marseille – Frankfurt

Marseille får besök av Frankfurt på Stade Velodrome!

Inför gruppspelet tog jag Marseille top 2 i gruppen och det mesta talade för att just matcherna med Frankfurt skulle bli avgörande för utfallet i denna gruppen. Så verkar det inte riktigt bli då Frankfurt stod för en praktflopp hemma mot Lisabon förra veckan där man förlorade med hela 0-3.

Marseille var i London för möte med Tottenham och gjorde en riktigt bra match. Ett klantigt rött kort i andra halvlek gav Tottenham det övertaget som behövdes för att avgöra matchen. Nu väl hemma i velodromen där den fanatiska hemmapubliken suktat efter europeisk Champions League-fotboll i flera år så gillar jag utsikterna för hemmaseger.

Spel: Marseille -0.5 @ 1.94  – Mr. Green

Marseille

Jag var inne på det i magasinet inför förra veckans CL-runda, att Marseille är att räkna med i år och bör vara den enda och närmsta lilla konkurrenten till PSG i Ligue A.

Laget har gjort ett lysande transferfönster och byggt på både truppbredden och den befintliga startelvan. Man har lockat till sig namn som både varit attraktiva för andra klubbar och ett par riktigt profilvärvningar i rena namn.

I ligaspelet är man fortsatt obesegrade med 6 vinster och 1 kryss, vilket betyder delad ledning med PSG. Marseilles sedan länge kokande fans har äntligen börjat få se ljus i tunnelns slut och inget skulle sätta än mer glöd i dessa än en hemmaseger i CL.

Frankfurt

Praktflopp hemma i Tyskland förra veckan när en öväntad förlust med 0-3 mot ett stukat Lisabon inhämtades. Rejäl missräkning för Frankfurt som nu är riktigt illa ute direkt, med tanke på att man redan mött gruppens svagaste lag.

Det har dock varit en stökig inledning på säsongen för Frankfurt totalt sett, som även i ligaspelet haltar sig fram. Senast en ny förlust mot Wolfsburg och därmed placerade på under halvan efter 6 spelade omgångar.

Bakåt ser Frankfurt ruskigt röriga ut i år och den här bortamatchen är sannerligen ingen man vill ta sig an med stukat självförtroende.

Speltips Marseille – Frankfurt

Stade Velodrome är en av de tuffaste du kan besöka som bortalag i hela Europa och när Marseille nu är på mer fram-marsch än på urminnes tider så kan vi räkna med en stad och ett lag som är fullständigt påslaget. Marseille går som tåget i ligan och stod upp riktigt bra mot Spurs förra veckan fram till det röda kortet.

Vi har ett lag på total framfart mot ett lag som sladdar rejält. Lägg därtill en av Europas galnaste hemma-arenor och jag tror vi har en fin hemmaseger att jobba in under tisdagen.

Spel: Marseille -0.5 @ 1.94  – Mr. Green

Chatta