Fotboll-allsvenskan-speltips

Mjällby – Elfsborg

Fel att favorisera bortasvaga boråsare!

Särskilt skevt blir det med tanke på att Elfsborg från och med nu tvingas klara sig utan sin överlägset bästa spelare. Simon Olsson har varit en av hela Allsvenskans bästa spelare de senaste åren, nu har östgöten just lämnat Västergötland till förmån för holländska Heerenveen och då tappar boråsarna rejält i slagkraft. Lägg till att Jimmy Thelin tvingas avvara sitt ankare Römer som är avstängd.

Brännan Brännström tvingas å sin sida också avvara två fältare på grund av avstängning, det gäller Al Ammari(färska lånet från Blåvitt) samt Viktor Gustafsson(som satte en drömstrut senast mot Sirius).

En faktor som talar för Mjällby är spelplatsen, Brännans bataljon är riktigt svårslagen hemma på Strandvallen. Endast Häcken har besegrat Sillastrybarna i Sölvesborg den här säsongen. Elfsborg är dessutom bortasvaga, konstgräskompaniet från Knalleland har endast vunnit en kamp på främmande gräs.

Mjällby vann vårens möte mot Elfsborg i Borås med 2-0. MAIF vann med 4-0 i motsvarande möte förra säsongen. Värdklubben är fem pinnar rikare än besökarna och har även spelmässigt sett starkare ut. Så varför är Thelins trojka favoriserad mot Brännan Boys?

För den som diggar taktiskt nörderi så rekommenderas ett besök på Andreas Brännströms Twitter, @burnieri1, där han just lagt ut en saftig analys på Mjällbys taktiska triumf mot Sirius på Studenternas.

Marknad: Mjällby – Elfsborg
Spel: Hemmaseger
Odds: 3,27
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 7 augusti 17.30

Den som är lite mer försiktig kör handikappliret +0,5 till 1,74. Mjällby har plockat poäng i sju av sina åtta strider hemma på Strandvallen. Samtidigt har Elfsborg bara vunnit en gång på sina åtta resor.

Den som är lite mer våghalsig kör att boråsarna nollas till mumsiga 4,30. Elfsborg nollades på Strandvallen förra säsongen och gjorde likaså i vårens möte med Mjällby på Borås Arena. Bland andra serieledande Djurgården har nollats i Blekinge den här säsongen. Besökarna från Borås har bland annat nollats av klappkassa Helsingborg på Olympia.

Speltips: Mjällby @ 3.27, Svenska Spel

Lycka till
Greven