Vichyns

Modo-Leksand

Modo fortsätter att imponera samtidigt som Leksand trots helt okej spel på bortaplan senast blev nollade och dessutom fick som viktigaste spelare avstängd!

Modo

Modo har verkligen rivstartat. Extremt fina insatser på hemmaplan, där man slagit tillbaka Rögle, Linköping och HV71. Samtidigt gjorde man bra bortamatcher i både premiären mot Skellefteå och nu senast mot Malmö. Det är självklart för tidigt att avgöra om Modo är bra nog för att inte bli indragna i botten till slut, men så här långt har de presterat långt över förväntan och med tanke på problemen som många av de andra lagen har, så ser det ljust ut. Kikar vi på lite underliggande siffror så är man botten tre när det kommer till xG i 5 mot 5. Men det är lite negativt dopat med tanke på att man ledat majoriteten av sina matcher med flera mål (Då tillåts ofta det laget som ligger under anfalla mer). Så vi ska inte sväva iväg här och tänka att Modo ska komma topp 6 och grejer.

Leksand

Leksand har haft en ganska otacksam uppgift inledningsvis. Ett relativt tufft schema efter en tuff försäsong med mycket skador och dåliga resultat. Lägg där till avstängningen på Vejdemo och nu Lindholms frånvaro fem kommande matcher. Med Justin Kloos och Matt Caito på skadelistan med en bit kvar till comeback, så börjar det bli hett om öronen i Dalarna. Kikar vi vad de presterat på isen, så är det inte jättedåligt, men det är inte bra. Spelet i 5 mot 5 är faktiskt rätt bra offensivt sett och man skapar fjärde mest xG/60 här. MEN man är bland de sämre i ligan defensivt sett. Det är tur att man har bra målvakter.

Spelet i Powerplay/Boxplay är också riktigt bedrövligt än så länge. Men släpper till oerhört mycket chanser i Box och skapar på tok för lite i Powerplay, speciellt med det manskap man ändå har i form av Hrivik och co.

Leksand behöver bli hela, hålla sig på plan och hitta lite harmoni. För tillräckligt bra spelarmaterial för att klara play-in det har man.

Spelet:

Ska vi summera det hela så tror jag starkt på att Modos medvind på hemmaplan inte alls är på väg att lägga sig och det är just den offensiva översköljningen som tagit lagen lite med storm där uppe (speciellt LHC och HV71). Med både Caito och Lindholm borta på backsidan, så tror jag att den ihålighet som vi sedan tidigare sett i försvarsspelet kommer att bli gigantisk. Lindholm klockar ändå 20+ minuter per match och det ska nu ersättas med backar som nästan inte finns.

Nej jag tycker det är högt med 2.41 hemma på Modo med de här förutsättningarna och slår till!

Speltips: Modo FT till 2.41 hos Betsson

Modo

Chatta