Esport

Navi – Complexity

Navi – Complexity

Grupp C upper bracket final där vinnaren inte bara avancerar vidare till gruppfinalen utan även säkrar sin plats i Blast Premier Fall finalerna senare i höst. Att Navi är klara favoriter är nog ingen förvånad över och det med all rätt då laget varit bäst i världen senaste månaderna. Det kommer däremot inte bli en enkel match och framförallt har Complexity bra chans att pressa Navi på sitt eget kartval.

Navi – Ostoppbara?

Det har tagit tid för Navi att hitta kontinuitet och många har inte förstått varför en spelare som s1mple fortsätter spela i laget. Tittar vi tillbaka på dem senaste två åren har laget varit världens bästa lag och framförallt 2021. Navi har enbart förlorat en av sina sexton senaste matcher och även om det ofta är tight och inte helt smärtfritt så hittar dem vägar att vinna. Det nya Navi är inte längre en one man show av s1mple utan man spelar som ett lag och så länge man inte tappar formen under Oktober kan s1mple äntligen få vinna sin major.

Det som talar för Navi i dagens match är att Complexity spelar med Coldzera istället för K0nfig som skadat en handled. Laget kommer även att få spela två bekväma kartor och tack vare en stand in i Complexity så borde lagspelet och taktikerna sitta bättre hos Navi. Mot OG igår blev det 2-1 seger efter två bra kartor och en karta där OG lyckades straffa Navi bra. BlameF är en oerhört smart IGL och är det någon som kan hitta vägar att stänga ner Navi så är det han.

Complexity – Honeymoon period

Ett par veckor kvar till Blast Premier och ca 2 månader till Majorn så händer det som inget lag vill vara med om. K0nfig skadar handleden och kommer inte hinna tillbaka med störst sannolikhet. Laget spelade tidigare med NatoSaphiX som gjorde det bra men efter att ryktena om att K0nfig ska lämna laget känns det mer rätt att Coldzera nu spelar i hans position. Igår slog man FaZe med 2-0 och även om Ancient gick till övertid så kändes det som att Complexity var det bättre laget hela vägen.

I många sporter och framförallt csgo så pratas det ofta om en ”honeymoon period” och detta bör Complexity utnyttja. Det var en annan attityd igår gentemot tidigare och för första gången på ett par år kändes det som att Coldzera hade kul när han spelade. Det som kan skapa problem för Complexity är att deras favoritkartor inte är dem mest pug vänliga utan man spelar gärna kartor som Overpass, Nuke, Vertigo etc. Men återigen är det någon IGL som löser detta på en kort tid är det BlameF.

Speltips Navi – Complexity

Navi bör vinna denna match och det finns inget som egentligen talar för att Complexity ska ta segern idag. Däremot bör vi se Complexity välja Overpass som karta 1 i denna match och där ska det inte alls vara omöjligt att segra eller spela jämnt. Overpass är en karta som Navi inte spelar speciellt mycket och när dem väl gör det har inte resultatet varit strålande. För den som jagar lite högre odds kan man ta en +3.5 lina till runt 1.95-2.00 på Complexity. Jag själv kommer spela på att Complexity plockar minst 12 rundor på karta 1.

Mitt spel i matchen blir Complexity +4.5 till oddset 1.65 hos Unibet

//Emil