Newcastle – Leeds

Vårt älskade hörnlag Leeds är tillbaka under Fredagen och Betsson har högre odds än övriga!

Newcastle och Leeds är två lag som fått oerhört tunga inledningar på säsongen. Bägge saknar fortfarande seger och bägge befinner sig således i en mindre kris såhär i inledningen på säsongen. Newcastle åkte senast på 4-1 mot United och för Leeds del blev det rejält med pisk hemma mot Liverpool med 0-3. Bielsas all-in-fotboll har inte funkat alls i år och Newcastles spelidé är fortfarande ett frågetecken.

Newcastle

Gigantens skator har som ovan nämnt en del att reda ut efter starten på den här säsongen. Trots ett par okej insatser så kan man endast visa upp en ynka pinne efter fyra omgångar och den så annars tunga defensiven hos Newcastle tycks vara bortblåst. Med 16 insläppta mål på fyra matcher har Bruce väldigt mycket att fundera över och därtill en hel del skador på nyckelspelare gör att året tycks börja nattsvart för Newcastle. Wilson saknas troligen återigen och Newcastles offensiva hot blir färre och färre. St Maxime är flera nivåer över hans lagkamrater och ska Newcastle klara sig kvar i Premier League i år börjar det kännas som att just fransmannen måste leverera en helt osannolikt bra säsong.

Hemmaplan i all ära men Newcastle är återigen underdogs och jag tror man kommer göra sitt bästa för att sätta försvarsspelet. Alla vet hur Leeds spelar och bjuder man Leeds på ytor så gör man bort sig. Bjuder man inte Leeds på ytor bakåt så kommer chanserna per automatik åt andra hållet förr eller senare.

Leeds

Bielsa tog många med storm när Leeds till sist nådde upp i högstaligan igen och dessutom spelade totalt respektlös fotboll helt utan att bry sig om vad som stod på andra sidan. Ett väldigt mysigt inslag helt enkelt i en fotbollsvärld som tenderar att bli mer och mer statisk och taktiskt. Bielsas filosofi så här långt det här året har dock inte gett något vidare utfall. Två storförluster mot Liverpool och Manchester United tillsammans med två kryss mot Everton och Burnley skrämmer inte direkt någon.

Matchen här mot Newcastle blir således extremt viktig för de vita och man kan nog förvänta sig att det blir Leeds som blir spelförande i den här matchen och kommer vara det laget som allra helst vill ha tre pinnar. Att Leeds åker till Newcastle och har i bakhuvudet att man kan grisa till sig en pinne och ligga på defensiven ser jag som nästintill helt osannolikt.

Sin vana trogen har det regnat hörnor i Leeds matcher så här långt och jag ser inte mycket som talar för att det skulle bli annorlunda mot Newcastle.

Speltips Leeds – Newcastle

Fredagsmatch och ångestkänslor i bägge läger kan innebära krampaktig fotboll. När det är just Leeds som är involverade så blir jag dock inte speciellt orolig. Laget är i extremt behov av en trepoängare, har ett bättre bygge än Newcastle och bör göra allt i sin makt för att trampa ner Newcastle med allt de är värda. 

Jag tror Leeds kommer att trycka på i den här matchen och Newcastle kommer vara det laget som är mest nöjda med ett kryss. Bägge lagen har den här säsongen involverat sig i matcher med väldigt mycket hörnor och Newcastle har faktiskt också bidragit med mängder av den varan.

Återigen får vi 10-lina på hörnorna när Leeds spelar och jag hävdar att det ska vara 11, nästan per automatik, när Leeds står som favoriter i matchoddsen. Att Newcastle dessutom tycks jobba in bra med hörnor själva i år är givetvis bara en stor bonus.

Allt som allt. Leeds blir spelförande och om inte Bielsa ändrar spelplanen drastiskt så bör hörnorna trilla in med jämna mellanrum. Leeds älskar kanterna och att komma till avslut vilket jag ser som en fin matchbild mot ett lågt sittande Newcastle.

Jag spelar två spel i den här matchen, och dessa är följande:

Leeds -0.5 hörnor (flest hörnor) @ 1.75 BETSSON
Över 10.5 @ 1.90 BETSSON