Adams Ammunition

Nordmakedonien – Bulgarien

Lill-pengen på Nordmakedonien hemma mot Bulgarien!

Nations League har gått bra och jag tror det här spelet, på Nordmakedonien, blir det sista för min del den här vändan. Det här är en match om andraplatsen i gruppen och även om det räcker med kryss för hemmalaget så gillar jag utsikterna för seger.

Få är det väl som missat hur NM tuggat sig fram på den internationella scenen senaste åren och man var snubblande nära att nå VM också, men förlust mot Portugal i kvalfinalen satte stopp för det hela.

Spel: Nordmakedonien -0.5 @ 1.84 ComeOn
Hämta din bonus på ComeOn HÄR!

Nordmakedonien

Efter förlusten senast mot Georgien så dog chanserna att vinna gruppen. Den där matchen var dock lite märkligt. Nordmakedonien trummade på som tusan och 2-0 var i rejäl överkant för hemmalaget, som mäktade med 8 avslut mot NMs 20. I stort sett alla stats var i fördel för Nordmakedonien, förutom det mest viktiga, målprotokollet.

Det finns ett helt gäng riktigt fina spelare i den här elvan, med Alioski, Bardhi och Elmas som de tre lite större namnen. På pappret skulle jag säga att NM håller minst en nivå högre klass än Bulgarien och hemma  Skopje tror i vartfall inte jag man parkerar någon buss för att bevaka en andraplats i gruppen.

Bulgarien

Det känns som två livstider sedan som Bulgarien var något att räkna med på landslagsscenen. Tiderna med Stoichkov och gänget är numera bara ett minne blott och i stort sett hela truppen härstammar från klubbar inom landet eller grannländer.

Efter en praktflopp borta mot Gibraltar (0-0) tappade man just andraplatsen till Nordmakedonien och det är inte mer än rättvist. Därefter blev man totalt slaktade av Georgien, men lyckades med alla kattens nio liv hitta 0-0.

Bulgarien tycks vara lite av ett grind-lag där man oavsett motstånd kan hålla matcher tighta. Taket är dock bra mycket lägre än hos hemmalaget, det är jag säker på.

Speltips Nordmakedonien – Bulgarien

Hade det här varit en match NM var piskade att vinna så hade jag ansett att oddset var bomb. Nu är så inte fallet men gillar ändå spelet, utan att kanske kalla det bomb bara.

NM har högre tak, bättre lag på pappret och har upprepade gånger senaste åren visat att man kan tampas med Europas absolut bästa lag när det vill sig väl.

Hemma i Skopje ska Nations League avslutas med stil och med tanke på hur dominanta NM var i 1-1-matchen mellan lagen i våras så har jag goda förhoppningar om ett likanande scenario i afton.

Spel: Nordmakedonien -0.5 @ 1.84 ComeOn
Hämta din bonus på ComeOn HÄR!

Chatta