Fotboll-premier-league-speltips

Norwich – Brighton

Varje helg samma visa – Spel på Brightons match!

Vi stänger en fin landslagsvecka med 2/2 här på siten och hugger tag i helgens ligafotboll direkt!

Trots att jag från och med förra året fram till dagens datum hatar att spela på Brightons matcher så brukar det varje helg bli samma visa ändå. I år har det gått förhållandevis bra med dessa spel även om Arsenal senast blev dyrt för undertecknad.

Brighton kom till matchen med ett knippe nyckelspelare utanför truppen men lyckades trots detta dominera händelserna relativt kraftigt. Som jag tidigare skrivit så är Brighton ett lag som spelar som en toppklubb, men med aningen mindre kvalité på varje position. Det fick vi återigen bevis på mot just Arsenal där flera reserver kom in och gjorde ett gediget jobb för lagets bästa. Det Potter gjort med Brighton är helt otroligt.

Norwich

Omgång efter omgång har man nu suttit och hoppats att Norwich ska lyckas ta poäng för att hitta fin utdelning på diverse poolspel men verkligheten har blivit den rakt motsatta. Laget är bara för dåliga för Premier League och respass till ligan under känns redan nu extremt troligt. Man fick visserligen med sig sin första poäng mot ligans, enligt tabellen, näst sämsta lag Burnley senast men verkligen utan att imponera. Burnley borde nog vunnit den matchen och Norwich ser iskalla ut såväl framåt som bakåt.

De gul-gröna fortsätter att spela naivt och stångas med riktigt bra lag på ett sätt de inte borde med tanke på det bristande spelarmaterialet. Avsaknaden av fjolårets stjärnskott Buendia är enorm och i synnerhet när Pukki ännu inte lyckats komma igång med målskyttet över huvud taget i ligan.

Norwich livlinor för överlevnad i ligan blir redan allt färre och jag tror personligen att Brighton är en rejäl miss-match för hemmalaget.

Brighton

Skandalen kring Bissouma och avsaknaden av denne på innermittfältet är givetvis enormt för Brighton men man måste också imponeras av hur opåverkat Potters mannar agerade mot Arsenal. Trots sin bästa spelare och ytterliggare ett par frånvarande så var man det klart bättre laget mot ett Gunners som faktiskt kom till matchen med vind i seglen efter fem raka vinster och en helt fulltalig trupp. Potter har byggt en lagmaskin där ett stabilt försvarsspel och bollinnehavsfotboll nöter ner motståndare. Även om Brighton inte spelat bländande så här långt i år på något vis så tror jag just det stabila grundspelet är en nyckel mot Norwich.

Brighton spelar som topplagen och tar inga onödiga risker oavsett motstånd och just det blir perfekt mot Norwich som bjuder på lägen i tid och otid oavsett vilka man möter. Om inte Norwich trollat fram ett nytt spelsätt under uppehållet som kommer Brighton få både en och flera chanser att avgöra den här matchen. Jag tror rentav att Brighton kommer trivas oerhört bra mot Norwich likt väldigt många andra bollinnehavsstarka och spelskickliga lag gör.

Speltips Norwich – Brighton

Hur laget ställer upp efter ett landslagsuppehåll är alltid lite knepigt men ingen av dessa bägge lag bör i alla fall lida speciellt mycket av att mängder av Sydamerikanska spelare kommer att bli frånvarande från denna omgången. Brighton har McAllister förvisso, men han är ingen ledstjärna på något vis i årets Brightonupplaga så det skrämmer mig inte nämndvärt.

Brighton lyckades trots avbräcken mot Arsenal panga iväg 21 avslut mot Arsenals blott 8 och matchbilden i sin helhet dominerades av de blå-vita. Brighton krossar sällan lag men just Norwich ska man kunna manövrera ut över 90 minuters fotboll. Även om Brighton inte spelat jättebra i år så är grundspelet så pass effektivt och stabilt att en plats på över halvan känns mer än trolig för Potter och gänget. Faktum är ju att man rentav har häng på ligaledningen just nu och att ge bort den positionen mot Norwich vore givetvis en enorm missräkning.

Norwich är för dåliga och jag tror marknaden övervärderar Brightons avbräck. Laget är med eller utan Bissouma väldigt solida och Norwich är kort och bort bara för dåliga för Premier League.

Brighton ska inte förlora matchen och -0.25 känns som ett oerhört stabilt val med relativt låg varians i den här matchen. Jag tycker inte Brighton -0.25 ska stå över 1.80.

Spel: Brighton -0.25 @ 1.86 NORDICBET