Vichyns

Örebro-Luleå

Dags för åttondelsfinalerna eller Play-in att dra igång. Kalla det för vad ni vill, men det ska i alla fall avgöras vilka Färjestad och Växjö får möta i kvartsfinal här!

Spel: Under 4.5 Mål ordinarie tid
Odds: 1.85
Sajt: Expekt

📌  Rygga spelet här och få 1500kr riskfritt som ny kund

Örebro har det blåst kraftigt om under säsongen av olika anledningar. Uteblivna resultat, som resulterade i att Hedberg fick kicken och Niklas Eriksson återigen tog klivet ned i båset. Sen har det varit smågrejer som pensionsfrågor på det. Men det som hänt den senaste tiden där man ställt både Bromé och Holm utanför laget tar priset. Det var länge sen man såg en tränare göra en så stor grej och vi kan bara spekulera om vad som har hänt där. Känslan är att Eriksson inte kommer släppa på någonting här utan mönstra samma lag igen, eftersom han lät rätt nöjd efter LHC-matchen.

Hur som helst så har produkten på isen inte sett bra ut på slutet och känslan är att man kommer få det oerhört tufft mot ett Luleå som känns riktigt påslagna. Trots att man tidigare under säsongen vunnit samtliga möten med 2-1,5-2,2-1,2-1. För er som följer hockeyhörnan, så vet ni att jag redan har ett spel på Luleå i matchen.

Men här är jag inne på att underspelet är fint. Örebros offensiv är fortsatt väldigt trubbig och kikar man lite underliggande, så är det faktiskt två lag som är extremt bra på att limitera chanser för motståndarlaget. Örebro har tredje lägst xG against i 5 mot 5 till exempel. Luleå tillhör med toppskicktet i den kategorin kombinerat med att man har en av ligans solidaste målvakter i Joel Lassinantti. Han fick dessutom vila sista grundserieomgången och kommer fräsch till det här mötet.

Sen vet vi att antalet utvisningar i snitt går ned när vi kliver in i slutspelet. Så färre möjligheter för ett skarpt powerplay likt Luleås att göra skada. Lagen spelar dessutom med större säkerhetsmarginaler i ett slutspel. Enda nedsidan är att målvakter kan plockas lite friskare än normalt i en slutspelsmatch.

Hur som helst så är jag inne på att under 4.5 mål under ordinarie tid till 1.85 på Kambi är the only way to go här och vi jobbar in en lugn och fin 1-2 till Luleå för scooop!

under 4.5 mål

📌  Rygga spelet här och få 1500kr riskfritt som ny kund

 

Chatta