Speltips NHL

Ottawa Senators

Dags för Ottawa att ta ett kliv mot slutspel!

Ottawa är precis som vi talat om tidigare ett av de tre lag i öst som verkligen är framtiden för sig. Jag menar såklart även Buffalo och Detroit. Men jag tycker nog att Senators är det lag som är bäst positionerat för att lyckas den här säsongen och vi ska kika på laget och dess styrkor och svagheter.


❓ Vad har hänt sen förra säsongen?

Efter sex säsonger utan slutspel väntar många på att man äntligen ska ta klivet över strecket. Förra säsongen var man med och fightades fram till sista 5-6 omgångarna. Så fansen fick känna att man fortfarande har en puls.

Det största som hänt i spelarväg under försäsongen är att man gått skilda vägar med Alex DeBrincat som hamnar i Detroit och Cam Talbot som signat med LA Kings. DeBrincat är ett stort tapp, men ganska självklart att släppa honom med tanke på hur övriga line-upen ser ut. Hade man förlängt med 25-åringen, så hade man behövt offra någon annan för att få ihop det och jag ser inte riktigt vem det skulle vara.

Istället plockar man in Vladimir Tarasenko på ett ettårskontrakt och kan han hålla sig hel, så är det ingen jättestor nedgradering från DeBrincat, även om det är en nedgradering. Här sparar man dessttom $2.9M.

De pengarna använder man till att plocka in Dominik Kubalik på ett $2.5M-kontrakt, som tidigare spelade i just Detroit. En spelare som stärker deras botten sex på forwardssidan avsevärt och känns riktigt prisvärd.

På målvaktssidan plockar man in Joonas Korpisalo, som är en mycket kompetent målvakt. Tillsammans med Forsberg, så har man det tryggt på den utposten förutsatta att Forsbergs rehab har gått bra.


🧨 Ottawas verkliga styrkor

Vi pratar om förändringarna i truppen, men för ett ungt lag som Ottawa, så är det absolut viktigaste vad man har för pusselbitar i truppen sedan tidigare. Och här har man det riktigt förspänt.

Tim Stutzle, Brady Tkachuk, Josh Norris, Drake Batherson, Claude Giroux och i viss mån Shane Pinto på forwardsidan gör att man rankas upp ganska högt. En forwardssida med nyss nämnda nyförvärven gör att man tillhör topp 10 i ligan utan problem. Josh Norris skadade sig dessutom tidigt förra säsongen och spelade endast åtta matcher, så här får man en fin injektion.

Backsidan är dessutom solid rakt igenom till skillnad från divisionskonkurrenten Buffalo, som är lite mer top heavy. Thomas Chabot, som varit med sedan Erik Karlsson lämnade är och har varit deras utnämnde första back under många år. Men genom att trejda till sig Jakob Chychrun i slutet av förra säsongen, så har man helt plötsligt två riktigt bra backar som kan flytta pucken väl. Lägg där till unge Jake Sandersson, som har en enorm potential.

Utöver det så har man stabile Artem Zub och våran egen Erik Brännström som hade extremt fina underliggande siffror förra säsongen.

Kanske inte den flashigaste backsidan med den där självklara superstjärnan, men många riktigt bra NHL-backar och man behöver egentligen inte vara orolig oavsett vilket backpar man ställer ut.


💰 Summering och Spelet

Det finns egentligen två stycken orosmoln i mina ögon och det är Chychrun och Tarasenko, som varit väldigt skadebenägna under karriären. Utöver det, så är jag enormt peppad på Ottawas lagbygge och man är klar starkare i år. När dessutom divisions-konkurrenten Tampa Bay tappar Vasilevsky i två månader, så boostas både sannolikheten för slutspel och att ta fler poäng. Under den här perioden möter man Tampa två gånger.

Förra året tog man 86 poäng och i år har vi en lina på 90.5 poäng hos Betsson till 1.83. Jag tror väl kanske inte att vi saxar över den, men inte långt i från. Ett superfint spel i min bok.

Speltips: Ottawa över 90.5 p till 1.83 hos Betsson

ottawa senators

Är man hypead på Ottawa, så tycker jag även att oddset på att gå till slutspelt hos Betsson till 2.30 är spelvärt. Men poänglinan är bättre.

Saknar du konto hos Betsson, öppna ett här & få 500kr i Bonus

Mvh,

Timman

 

Chatta