StryktipsPanelen

Panelen – Helgens spikar & drag på Stryktipset

Påskfirandet är runt hörnet, men innan det drar igång så har vi en purfärsk analys från panelen. 13 miljoner jackpot på Stryktipset kryddar kupongen extra mycket. Trevlig läsning!

Här kommer veckans spikar och drag på stryktipset!


Hyltan
“Guldgrävaren från Jönköping!”

/ Viktor ”Hyltan” Hylten

🔨 Helgens Spik: Nottingham Forrest

Två lag som kommer från tuffa resultatrader går i klinch med varandra på City Ground under lördagen. Värdarna från Nottingham har trots nämnda resultaten höjt sig under Nuno Espirito Santo styre och i ärlighetens namn så har motståndet varit tufft och prestationerna trots detta klart godkända. Spelare som Elanga och Hudson-Odoi besitter en X-faktor som Palace saknar för tillfället då Olise och förstamålvakten Johnstone saknas. Sherwood gänget måste börja plocka vinster i och med minuspoängen som kom under uppehållet och här gillar undertecknad chanserna skarpt. Spikettan är spännande!

🔍 Helgens Drag: : Mallorca

Spanska ligafotbollen tar plats under lördagens stryk där Fladdermössen från Valencia får alldeles för stort förtroende. Värdarna som coachas av Rubén Baraja kommer från en stark säsong och har häng på den sista Europaplatsen. Formen det senaste har dock varit av det kallare slaget med endast en seger på fem försök och här möter de ett kompakt Mallorca som kommer trivas med matchbilden och då har jag svårt att köpa värdarnas överdrivna favoritskap. Mallorca är förvisso svagare på fastlandet, men de har visat gång på gång att de kan stå upp mot de bästa lagen och med en förmodad målsnål tillställning där chanserna till kontring kommer dyka upp är X2 ett måste på kupongen!

📍 Mina andelar hittar du här!“Stugans ensam vinnare på Europatipset för 1.6 miljoner kronor!”

/ Lucas ”Burre” Burns

🔨 Helgens Spik: Spurs

Tottenham står inför en viktig match mot Luton på lördag med chansen att temporärt klättra in i Premier Leagues topp fyra. Efter en besvikelse mot Fulham före landslagsuppehållet behöver Spurs visa en betydande förbättring. Manager Ange Postecoglou uttryckte frustration över lagets bristande insats senast och kommer vilja visa hemmapubliken deras kvalité och damma av bottenlaget Luton. De kommer snabbt vilja hitta tillbaka till formen som de visade i en dominerande seger över Aston Villa veckan innan. En seger här skulle ge Spurs en bra position inför slutspurten av säsongen och även gynna deras möjligheter till att knipa en topp 4-position.

Spikad etta på Tottenham Hotspur Stadium!

🔍 Helgens drag: Everton

Sean Dyche och hans Everton står under press när de reser söderut för att möta AFC Bournemouth på Vitality Stadium. Trots att de nyligen fick tillbaka fyra poäng från ett tidigare poängavdrag befinner sig Toffees fortfarande i en svag period på planen. Med endast en seger på deras senaste 15 matcher i alla tävlingar och utan en vinst i Premier League sedan mitten av december är det dags för Everton att ta tag i saker och ting.

Att möta ett Bournemouth som visserligen har förbättrat sina resultat men ändå har visat sårbarheter mot lag som spelar defensivt kan vara en chans för Everton att komma tillbaka till vinnande spår. En seger här skulle vara mycket viktig för Evertons förhoppningar om att undvika nedflyttning och skulle ge dem en välbehövlig boost av självförtroende.

Sean Dyche har positiva nyheter att rapportera inför matchen, med Senegals mittfältare Idrissa Gueye tillbaka i truppen efter landslagsuppehållet och Arnaut Danjuma som återvänt till träning med första laget. Med dessa tillskott och medvetenheten om matchens betydelse känns det som detta är en match som Dyche och grabbarna tar sig an med en hyfsat bra känsla och kommer kunna kamma hem tre poäng eller åtminstone en poäng.

X2 hela vägen!!!

📍 Mina andelar hittar du här!“a.k.a Miljonmannen, satte Stryktipset för 1,2 miljoner!”

/ Matte Mr.Nocco

🔨 Helgens spik: Monaco

En veckas ledigt från Panelen föregående vecka med tanke på landslagsuppehållet. Jag är utvilad och redo för att hugga på de 12 miljoner extra vi får i 13 rättspotten på lördag. Matte har studerat kupongen och har hittat sin främsta spik i Frankrike där han tror att Monaco kan göra jobbet och ta en trea borta mot Metz.

Monaco reser till Metz och Stade Municipal Saint – Symphorien, en hemmaborg där Metz verkligen inte trivs, konstigt nog. De har tagit 9 av totalt 23 poäng och blott 2 segrar, vilket naturligtvis inte gör att de får det enkelt mot Monaco.

Monaco trivs likaså bättre på bortaplan än vad de gör på hemmaplan, där de är ligans andra bästa lag när de är på resande fot, bakom PSG. Monaco har innan uppehållet sett riktigt fina ut, där de exempelvis spelat oavgjort mot PSG men också radat upp ett antal segrar. Metz däremot, har blandat och gett men mer åt det negativa hållet. Metz har även två betydande avbräck på mittfältet, i Sabaly och Sean Jacques.

Med allt i Metz ryggsäck tror inte jag att de har något att säga till om, där Monaco kommer vara det starkaste laget. Just nu gillar jag spiken till höger kring 65%.

Det ska också sägas för övrigt på kupongen att det finns Chelsea och Tottenham som lär streckas i 80% båda två. Där kommer jag välja en att spika och gardera den andra.

🔍 Helgens drag: Reims

Vi fortsätter i Frankrike och går till match 12, där Lyon tar emot Reims. Lyon har väl hittat tillbaka sin form med en hel del gröna bockar på senaste resultatraden. Jag tycker inte att Reims är så mycket sämre. Visst, det är inte lika grönt på deras resultatrad men med ett oavgjort resultat mot PSG några matcher innan landslagsuppehållet och med en Ibrahim Diakité som visar fin form vågar jag inte lämna krysset och tvåan därifrån.

Om Lyon går över 55% så flyger ettan och det blir X2. Om den går runt 50% eller blir ett värdetecken (vilket jag inte tror) så blir det en helgardering.

📍 Mina andelar hittar du här!

Lycka till i helgen med stryktipset!

Chatta