Powerplay analys

Powerplay 2/4-24

Semifinalen mellan Djurgården och Mora sätter fart på tisdagsbongen. Därefter väntar slutspelsmatcher från Danmark, Norge och Österrike innan NHL gör raden komplett med en trippelmacka. Nashville och framförallt Buffalo ser ut att bli lysande ettor på andra sidan pölen!

Spela gärna Powerplay tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr. Läs mer om hur Powerplay fungerar här.

⏰  Spelstopp Powerplay: 18:59
📈  Radförslag: 216kr

1. Djurgården – Mora 1
Djurgården fick en bekväm resa mot Björklöven i kvartsfinalen. Passande nog växlade Klasen och Krüger upp samtidigt som Andrén var stabil på linjen. Kan Andrén fortsätta göra habila insatser i kassen samtidigt som stockholmarnas ledande spelare producerar lär DIF bli svårstoppade i slutspelet. Mora lyckades vända på AIK-steken trots att både Yetman och Ljunggren var borta i de sista matcherna. Duon är alltjämt osäker till spel och skulle båda dessa herrar saknas på Hovet är känslan att masarna väger lätt. DIF var grundseriens bästa hemmalag och här kommer det att bli svårt för MIK att norpa någon match. Ettan först.

2. Sönderjyske – Herning 1
I danska Metal är det semifinaler som rullar. Herning har skaffat sig en 2-1-ledning efter 4-3-segern i söndags där den tidigare Oskarshamn-spelaren Morten Poulsen avgjorde i slutperren. Påskhelgens duster mellan lagen har varit tajta och det skulle inte förvåna nämnvärt ifall det här skulle mynna ut i ett sjunde avgörande. Villiam Haag och hans Sönderjyske har varit oerhört starka hemma i SE Arena där värdarna vunnit 13 av de 15 senaste kamperna. Senaste gången Blue Fox var på besök här var det Haag som avgjorde i sudden. Räkna med en tajt historia och måla brett.

3. Esbjerg – Aalborg 2
Seriesegraren tillika storfavoriten Aalborg har satt sig i en knivig sits. Josh Winquist och hans lagkamrater fick islossning i söndags då Esbjerg vann med 7-4 i Aalborg. Esbjerg har därmed vunnit båda bortamatcherna och skaffat sig en 2-1-ledning. “Piraterna” ska dock alltjämt hållas som ett starkare bygge i grunden. Det skilde 24 poäng mellan lagen i grundserien och när Aalborg besökte Esbjerg förra veckan slutade skottstatistiken hela 60-19 i gästernas favör. Detta streckas således från höger.

4. Vålerenga – Stavanger 1
I baggelandet har Stavanger skaffat sig 1-0 i semifinalen mot Vålerenga. Den första dusten utspelade sig i Stavanger i söndags där disciplinen fällde Oslo-laget. Vålerengas utvisningsbås var välfyllt vilket Andreas Klavestad och Ludvig Hoff utnyttjade på bästa sätt. Nu när det ska mätas stickor i huvudstaden är en bättre insats att räkna med från Mathis Olimb och hans sällskap. Oilers har å andra sidan vunnit sju raka bortamatcher under ordinarie tid. Det brukar bjudas på en hel del mål när dessa manskap strålar samman och känslan är att ett-två ska räcka för grön bock i Jordal Amfi.

5. Salzburg – Bolzano 2
I semifinalen mellan Salzburg och Bolzano (finalrepris från i fjol) väntar föga förvånande ett sjunde avgörande. Italienarna hade chansen att avgöra den här matchserien hemma i Sydtyrolen i lördags, men Salzburg ville annat och skruvade upp effektiviteten samtidigt som Atte Tolvanen gjorde sitt mellan stolparna. Båda lagen har tagit två av sina tre skalper på bortais i den här matchserien och nu när det ska avgöras i Volksgarten ligger givetvis pressen på de regerande mästarna. En jämn match ligger i korten och med till synes fint värde på de italienska rävarna streckas detta från höger. En heltäck bricka föredras om råd.

6. New Jersey – Pittsburgh 1
På andra sidan pölen är goda råd dyra för både New Jersey och Pittsburgh. Ska det bli något slutspel för dessa parter så krävs det en så gott som felfri avslutning. Devils klappade igenom senast mot Buffalo där Tage Thompson hade show, men överlag har Jesper Bratts gäng gått helt okej sedan Travis Green tog över huvudansvaret i båset. Hos Pittsburgh är det främst bortaspelet som gäckar och då “Pingvinerna” spelar back-to-back känns ettan tämligen trolig i Prudential Center. Här ska det dock inte snålas med tecken.

7. Buffalo – Washington 1
Efter Tage Thompson-showen mot New Jersey blev det ett platt fall mot Toronto. Ett ineffektivt och frustrerat Buffalo blev nollade i Keybank Center i söndags, trots att Sabres vann xG med väldigt god marginal. I jakten på en wild card-plats i Eastern Conference krävs det ett snabbt tillbakastuds för värdarna. Washington bör vara en passande motståndare. Capitals har varit spelmässigt underlägsna i flera matcher på slutet och då Ovechkins blad inte är lika hett längre får gästerna återigen det svårt. Ettan bankar vi in!

8. Nashville – Boston 1
Av allt att döma kommer det att bli slutspel i countrymeckat. Trots två raka förluster mot Colorado och Arizona är “Smashville” det laget som tagit flest poäng sett till de 20 senaste omgångarna. Filip Forsberg är uppe i en nio matcher lång poängsvit och kedjekamraten Gustav Nyquist gör även sin poängbästa säsong någonsin. Ramstarka Boston kommer i sin tur närmast från en straffseger i Washington där Hampus Lindholm gick i bräschen. I de fem senaste omgångarna har det dock bara blivit en seger under ordinarie tid och i Nashville lär “Björnarna” få det tuffare än vad procenten pekar på. 1X är ett läckert lås.

Stugans superspik!

🚨  Buffalo
Washington har varit spelmässigt underlägsna i ett par matcher på slutet och målformen hos Ovechkin har svalnat. Således passande läge för ett sluspelsjagande Buffalo!

Stugans kupongrensare!

💥  Bolzano
Precis som i fjol håller Salzburg och Bolzano jämna steg. Italienarna har tagit skalper på bortais i den här semifinalen och i game 7 lämnas inget åt slumpen då bortasidan rensar!

216 rader
1. Djurgården – Mora 1
2. Sönderjyske – Herning 1×2
3. Esbjerg – Aalborg x2
4. Vålerenga – Stavanger 12
5. Salzburg – Bolzano 1×2
6. New Jersey – Pittsburgh 1x
7. Buffalo – Washington 1
8. Nashville – Boston 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta