Speltips Powerplay

Powerplay 4/4-23

Slutspelshockey är vad som gäller rakt igenom hela kupongen. Svenska Hockeyligan, Hockeyallsvenskan och Kvalserien till HA öppnar upp med fem fina strider. Därutöver tar vi oss ut i Europa för att grotta ner oss i matcher från Tyskland och Schweiz. Svårtippad värre vilket genast för tankarna på att bygga lite större system och jobba in skrällar i Piteå, Hudiksvall och München. Nu kör vi!

Spela gärna Powerplay tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr. Läs mer om hur Powerplay fungerar här.

⏰  Spelstopp Powerplay: 18:59
📈  Radförslag: 216kr

1. Växjö – Frölunda X
Lasse Johansson klev fram och gjorde en kanonmatch mellan stolparna samtidigt som gubbar som Nässén, Filip och Noah Hasa hade en riktigt bra dag på jobbet. VF kvitterade till 1-1 i matcher efter 4-2-skalpen i Scandinavium och nu vänder serien tillbaka till Vida Arena. Jörgen Jönsson och hans manskap har bra läge att åter ta kommandot i serien, men sett till samtliga perioder som lirats mellan klubbarna i slutspelet har inget av lagen stuckit mer än det andra. Vi chansar hursomhelst inte utan riter per omgående ned samtliga tecken i Småland. 1X2.

2. Björklöven – Djurgården 1
2-0 blev 2-2 och det krävdes sederma förlängning i den första semifinalen mellan Björklöven och Djurgården. Umeå-klubben var det något tyngre och lite mer pigga laget i sudden och vann till slut med 3-2 efter mål av Beaudoin. 1-0 i matcher därmed och även i andra striden mellan klubbarna så är det fördel Löven. Hemmalaget är svårforcerat på egen is och att DIF dessutom har stora frågetecken kring Carl Lindboms deltagande gör inte Garpens sida bättre. Till åtminstone 55 procent är spikettan ett bra alternativ.

3. Piteå – Troja/Ljungby X
Det har inte varit någon pangstart för Piteå kvalet mot landets nästa högsta division. Torsk borta mot Väsby i första matchen, därefter blev hemmamötet med Hudiksvall inte heller någon höjdare (2-4). Nu måste PHC ta sig samman och vinna denna strid om inte hoppet om förstaplatsen, och därmed möjligheten till spel i Hockeyallsvenskan, ska vara körd. Troja/Ljungbys utdelning då Väsby tvålades till med 4-2 var magnifik. Tre puckar i nät efter åtta skott på mål och segern var tämligen klar. Att smålänningarna ska resa norrut och bara slå knock på ett desperat Piteå finns inte på kartan. Det här blir tajt och jämnt hela vägen in. 1X2.

4. Väsby – Nybro 1
Linus Ryttar hade ingen bra afton då dennes Väsby fick på läppen i Ljungby Arena av Troja i helgen. 2-4-debaclet innebär att alla lag i ligan utom Piteå nypt poäng och spänningen inför fortsättningen är därmed olidlig. Nybro besöker Renew Arena. Vikingarna kommer hit efter en solid insats mot Kalmar i föregående omgång. 3-0-viktorian inför nästan 2500 åskådare i Liljas Arena var en rakt igenom stabil prestation från smålänningarna som inte ska räknas bort i 08:a-land. En klassisk gubbe, etta-tvåa, är vad som gäller.

5. Hudiksvall – Kalmar X
Hudiksvall har tagit tidigt kommando om förstaplatsen i Kvalserien. Planenligt då Hudik har en trupp som givetvis ska finnas med i toppen av Ettan. I fjol föll Dennis Halls mannar på målsnöret och i år är det revanschlusta som gäller. Någon walk in the park hemma mot Kalmar är det inte tal om hursomhelst. Popklubben från Småland har gjort en riktigt bra säsong och bygget som Viktor Tuurala kan skicka ut på isen i Holmen Center är riktigt vass. Crus Rydberg har varit otroligt bra genom hela slutspelet, gubbar som Skager och Ottosson likaså. En skevt streckad etta ska garderas i ett tidigt skede. På med stora bältet – 1X2.

6. Servette – Zug 1
3-1, 3-1. Båda dessa sällskap har tagit tillvara på liret hemmavid och vunnit med nämnda siffror. Med andra ord är det 1-1 i matcher inför denna batalj nere i Genève. Linus Omark och Henrik Tömmernes Servette känns hur vi än vänder och vrider på det som det något hetare laget och leder på poäng inför tredje dusten. Hemmaspelet är riktigt bra vilket också har renderat i segrar i samtliga slutspelsmatcher i Patinoire des Vernets. Även denna gång ska ettan anses vara trolig och till procent runt 50-55 finns ingen anledning att strössla tecken.

7. Red Bull München – Wolfsburg 2
Även i Tyskland rullar semifinalerna för fullt. Red Bull München vann planenligt första striden mot Wolfsburg förra veckan men gick därefter på pumpen i Wolfsburg under söndagen. Grizzlybjörnarna avgjorde matchen redan i den första perioden där 2-0-ledningen var tillräcklig att kunna gå på. Trots ett delikat bombardemang från läskeblask-klubben kom aldrig Emil Johanssons gäng närmare än 2-3, därmed har vi lika på ett inför tredje mötet. Pressen vilar på värdarnas axlar och efter segern senast ser vi ingen som helst anledning att grabbarna från Bayern ska upp och nosa på höjder runt 70 procent. Tvåan måste per omgående ges utrymme, så även ettan.

8. Ingolstadt – Adler Mannheim 1
Även den andra semifinalen på tysk mark står 1-1 i matcher. Ingolstadt var skoningslösa på isen i Mannheim senast och pressade in sex strutar bakom Tiefensee i Adler-kassen. En stökig strid i SAP Arena är därmed avklarad och även denna gång målar vi upp Ingolstadt som små men naggande goda favoriter. Hemmaspelet är vasst och truppen innehåller en rad med matchvinnare såsom Bertrand, Storm, Feser med flera. Ettan först, därefter slänger vi med krysset i mixen.

Stugans superspik!

🚨  Björklöven
Med vinden i ryggen efter segern senast så tror vi Löven kan fälla Djurgården ytterligare en gång innan serien vänder över till Stockholm. Bra etta i Winpos Arena.

Stugans kupongrensare!

💣  Kalmar
Kvalserien till Hockeyallsvenskan är jämn och oviss där alla lag kan slå alla. Kalmar har absolut bygget för att kunna hota Hudiksvall på bortaplan. Tvåan i norr är ett givet tecken att krita ner i jakt på utdelning.

216 rader
1. Växjö – Frölunda 1×2
2. Björklöven – Djurgården 1
3. Piteå – Troja/Ljungby 1×2
4. Väsby – Nybro 12
5. Hudiksvall – Kalmar 1×2
6. Servette – Zug 1
7. München – Wolfsburg 12
8. Ingolstadt – Mannheim 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta