Powerplay | Analysen

FÖLJ OSS:

Fem NHL-matcher, från play in och Round Robin, samt tre head-to-head-bataljer står på Powerplay-menyn denna torsdag. I tisdags kom vi rätt på de flesta matcherna, men då skrällarna uteblev och bägge h2h-fighterna slutade oavgjort blev utdelningen därefter. Nya tag därmed och vi inleder direkt med den tredje matchen mellan Minnesota och Vancouver.

Spelstopp: 20.29

1. Minnesota – Vancouver 1

Även den andra bataljen mellan Vancouver och Minnesota blev en spelmässigt jämn sådan. Wild hade bäst corsi medan Canucks skapade några fler heta målchanser. Travis Green valde att gå med Elias Pettersson, J.T Miller och Brock Boeser i samma kedja, det visade sig vara ett lyckat drag. Trion såg inspirerade ut och låg dessutom bakom två av kanadensarnas fyra påsar i 4-3-viktorian. Hos Minnesota utmärkte sig framförallt svenskbekantingen Kevin Fiala med dubbla strutar. Game 3 är på förhand helt vidöppen, med en hårt åtgången tvåa känns det givet att strecka från vänster. Hörde vi chansspik?

2. Kevin Fiala – Brock Boeser X

Fiala nätade som sagt två gånger om när Minnesota jagade reduceringsmål i slutet. Den tidigare Malmö- och HV71-spelaren har mäktat med tre baljor efter två matcher och verkar trivas ihop med Staal och Greenway. Elias Pettersson spelade fram till Brock Boesers första slutspelsmål i karriären. Känslan är att bägge lagen kommer att sätta defensiven i första hand i denna viktiga tredje match. Krysset är en given utgång, men visst lockar ändå procenten på den schweiziska supertalangen.

3. Philadelphia – Washington 1

Philadelphia har varit lite av ett ”boogieteam” för Washington under säsongen. Mästarna från 2018 har gått på pumpen i tre raka inbördes matcher, i sista två har Caps dessutom åkt på rejält med däng (2-7 och 2-5). Flyers imponerande stort innan uppehållet med nio segrar på tio fighter. Philly har verkligen kommit ihop tillsammans för sin cancersjuke lagkamrat, Oskar Lindblom, som nu är friskförklarad och tränar för fullt. Capitals har frågetecken för sin superback, och tillika Norris Trophy-nominerade, John Carlson som är skadad medan Gostisbehere och Raffl är tveksamma hos Flyers. Knapp etta som helst ska garderas hela vägen.

4. Claude Giroux – Alexander Ovechkin X

Senast Alexander Ovechkin nätade mot Philadelphia var i mars 2019. Den ryske björnen har spelat många minuter mot Flyers utan att få hål på vare sig Hart eller Elliott. Nummer 8 är annars en notorisk målskytt, en av de bästa genom tiderna i NHL. Giroux pangade dit 21 mål under grundserien, kanadickens sämsta notering på tre säsonger. Vill man gardera krysset lockar högersidan mest.

5. St. Louis – Vegas 2

Nästa härliga holmgång hämtas från Rogers Place. Bägge dessa kombattanter har alla komponenter som krävs för att gå långt i slutspelet. Kanske hela vägen? Hela vägen är precis vad St. Louis gick i fjol och Blues har följt upp titeln med ännu en framgångsrik grundserie. Vegas Golden Knights törstar efter framgång efter debaclet mot San José förra säsongen då de blev rånade på ett avancemang av männen i svartvitt. Senaste tre drabbningarna lagen emellan har varit helt fantastiska och dessutom målrika. Gubbe!

6. Columbus – Toronto 1

Det var otäcka scener som utspelade sig i Scotiabank Arena häromdagen. Med två minuter kvar av matchen ådrog sig Toronto-backen Jake Muzzin en smäll mot nacken och fick bäras ut på bår. Muzzin, en av Leafs absolut bästa backar ser åtminstone ut att missa resterande drabbningar i serien mot Columbus. Lönnlöven segrade med 3-0 och utjämnade till 1-1 i matcher. Kedjan med Matthews, Marner och Hyman var ruskigt heta genom hela fighten. Blue Jackets ska dock inte räknas bort. Korpisalo imponerar i mål och med hemmaplansfördel lär tränare Tortorella matcha det formidabla backparet Jones/Werenski mot Leafs höjdare. Med en trolig överstreckad tvåa är det läge att spänna fast hela säkerhetsbältet.

7. Oliver Björkstrand – Auston Matthews X

Det har varit tajt och målsnålt inledningsvis i serien mellan Toronto och Columbus. Med tanke på hur skickliga Jackets är i egen zon lär inte Auston Matthews få alldeles för många klara målchanser. Oliver Björkstrand var blek senast och dessutom inne på dubbla mål bakåt. Att Dansken nu ska lyckas skvätta in en puck känns föga troligt. Håller sig krysset under 50 procent kan spikpistolen plockas fram. Annars är tvåan en vettig gardering.

8. Winnipeg – Calgary 2

Det grinar emot för Winnipeg som ligger under med 1-2 i matcher efter 2-6-nederlaget natten mot onsdag. Som om inte det vore nog är Laine och Scheifele fortsatt skadade och troligen out i game 4. Tappen av stjärnorna ser ut att bli förödande för Jets som äntrar Rogers Place med kniven mot strupen. Calgary vann helt rättvist senast efter bland annat ett lysande spel i powerplay. Svenske Elias Lindholm styrde snyggt in en puck i den spelformen. Det mesta talar för att Flames avgör och avancerar till åttondelsfinal.

Stugans superspik!

Minnesota

Mötet mellan Minnesota och Vancouver är precis som oddsen antyder, vidöppet på förhand. När tvåan i skrivande stund streckas för högt ger vi Wild fullt förtroende. Spännande chansspik!

Stugans kupongrensare!

Columbus

Det vimlar inte av potentiella rensare på denna kupong. Här har dock det svenska folket varit lite för snabba med att blindspika Leafs. Jackets är inget dänggäng som Toronto bara skrinnar rakt över. Ettan synas ögonaböj!

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel.

För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Tänk på att spel ska vara roligt,
räkna aldrig med att vinna pengar på spel.
För dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Var med i Sveriges skönaste, bästa och framför allt enda Spelstuga.
Joina oss i stugan för spel, stugplaner, tävlingar och gött snack!

Kontakt oss via messenger eller mail: info@gamblingcabin.se

Gambling Cabin © 2020 Alla Rättigheter Bevarade

Gamblingcabin.se är en oberoende speltipssajt. Informationen här är ämnad för underhållning och utbildning. Gamblingcabin.se kan ej hållas ansvariga för felaktig information. Spel handlar först och främst om underhållning. Räkna aldrig med att vinna pengar på spel. Kom ihåg att spela lagom. Spelar du för mycket? Ring stödlinjen: 020-81 91 00