Powerplay analys

Powerplay 9/4-24

Slutspelstider innebär massor av högoktanig spänning både i Sverige men också runt om i Europa. Förutom fem svenska fajter ska vi också kolla till ett danskt- och ett tyskt semifinal-drama samt tredje finalen i den multinationella österrikiska ligan då Klagenfurt och Salzburg duellerar. På med bältet, nu kör vi!

Spela gärna Powerplay tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr. Läs mer om hur Powerplay fungerar här.

⏰  Spelstopp Powerplay: 18:59
📈  Radförslag: 216kr

1. Rögle – Växjö 1
Vad ska kunna stoppa Rögle? Bandyklubben från Ängelholm har inför första hemmamatchen mot Växjö åtta raka (!) slutspelssegrar i bagaget och allt flyter på för de grönvita. I den senaste dusten med Lakers så var också känslan att skåningarna kommit en aning innanför västen på sina motståndare. Jörgen Jönsson kommer behöva jobba mentalt med sina småländska grabbar för att inte denna serie ska glida klubben ur händerna. Kan de orangeklädda utmana i Catena Arena är givetvis en rättmätig fråga. Kanske, men favoritskapet ska vikta till vänster och så länge inte streckvärderingen blir helt skev är 1X en stabil väg att gå.

2. Brynäs – BIK Karlskoga 2
I den hockeyallsvenska semifinalserien är det matchboll Brynäs. Efter både vatten-incidenten och “ölhävartävlingar” vid sidan av isen så är det till syvende och sist på isen allt ska avgöras och där sitter Brynäs i ett utmärkt läge för att nypa en finalbiljett. 3-1 i matcher innebär att saken är biff om match 5 slutar med Tigrarna som vinnare. Lyckas man? Kanske, men helt säkra ska inte BIF vara på sin sak. Att jobba till sig den sista vinsten brukar enligt sägnen vara den svåraste och helt utan möjligheter att sabba gästrikeklubbens fest ska inte Karlskoga vara. Tvåan till minimal prolle är tidigt med på bongen.

3. Väsby – Kristianstad X
Efter fyra omgångar av HockeyEttans kvalserie är det inte helt oväntat Kristianstad i topp. Sett till förutsättningarna så sitter skåningarna bäst till med ett välstrukturerat lag från topp till tå. KIK har ändå inte direkt överpresterat och kommer med stor sannolikhet behöva höja sig nu om tre pinnar ska kunna plockas med hem från Renew Arena. Väsby föll, kanske något oväntat, i Vimmerby senast och hamburgarklubben är en aning pressade nu. Torsk i 08-land och det mesta pekar på en ny säsong i Ettan till hösten. Precis som oddsen indikerar känns matchen oviss och ramlar därtill strecken in någorlunda korrekt är heltäckningsmattan på plats.

4. Halmstad – Vimmerby X
Halmstad reste sig! Trots 1-3 i brakan inför sista perioden så fick Hammers luft hemma på västkusten och gick både ikapp och förbi Piteå. Bernhardtz, Dahse och Klarin blev den i slutändan avgörande trion och således lever hoppet för värdklubben fortsatt. Vimmerby å sin sida hade en tidigare Halmstad-ikon i stort fokus då Tigrarna knockade Brödernas/Väsby hemma. Martin Pärna drog på sig tvåminutare, missade en straff och avgjorde matchen med sitt 3-2-mål. 30-åringen går denna gång matchen i matchen mot nyss nämnda Robin Dahse och känslan inför är dött lopp mellan duellanterna, likväl som lagen. 1X2 föredras.

5. Piteå – Hudiksvall 2
Innan vi ger oss ut på en europeisk turné stannar vi till i havsbadsstaden, Piteå. Värdklubben är hemma igen efter en kortare tid på resande tass med dubbla förluster som utslag. Hudik var också söderöver nyligen. Ett besök i Kristianstad slutade med torsk (0-1). Detta trots ett massivt tryckt från Algemans mannar i slutakten. En omutlig Ragnewall i KIK-buren höll nollan och satte där och då enorm press på den norrlänningarna. Med fyra pinnar upp till nyss nämnda grönvita herrskap är det egentligen bara tre pinnar som gäller här för Hudik och seger tror vi också att det blir. Tvåan står stadigt på egna ben hela vägen upp till 55 procent.

6. Aalborg – Esbjerg 1
Seriesegrarna Aalborg har varit pressade mot relingen. Piraternas 1-3-underläge i matcher har efter två 5-2-triumfer inneburit omvända roller i kampen om finalbiljetter på dansk mark. Nu är det istället Stenlund, Winquist och övriga i bortatröjan som behöver finna ett stabilare defensivt spel och på något mirakulöst sätt orka stänga ner ett i grunden väldigt mycket bättre Aalborg. Går det på bortais är frågan. Vi ställer oss tveksamma till detta men kan ändå inte förbise det trevliga spelvärdet som kommer uppenbara sig på krysset. 1X.

7. Fischtown – Red Bull München X
Det är full press på München. Red Bull-konnässörerna låg och sov tidigt i livsviktiga match 4 då Fischtown gick fram till en 3-0-ledning innan klockan ens stod på sex spelade minuter. Ett chockat gäng från Bayern hade varken ork eller kraft att resa sig utan föll med 2-3. Uträknade, trots bortaplan, ska ändå inte gästerna vara. senaste besöket här slutade med en 4-0-seger för RB München och i nutid brukar matcherna i Eisarena Bremerhaven sluta i dur för gästerna. Helgardera och gå vidare är ett tidigt råd.

8. Klagenfurt – Salzburg 1
Efter att ha fått smaka stryk i den första finalmatchen studsade Klagenfurt snabbt tillbaka. 5-2-skalpen på bortaplan visade med all tydlighet hur bra detta KAC är. Mursak driver förstalinan med bravur. Haudum, Petersen, Postma och Jensen är i övrigt inga duvungar på denna nivå. När Klagenfurt nu befinner sig på hemmaplan igen tror vi att detta bara kan sluta på ett sätt. Salzburg kan möjligen stjäla ytterligare en fajt på hemmais men bortom Mozarts hemstad är inte de tillresta tillräckligt vassa för att utmana. Bra spik.

Stugans superspik!

⚽️  Hudiksvall
Piteå har inte kapaciteten att orka stänga ner ett desperat Hudik som behöver vinsten för att på allvar ge sig in i kampen om HA-platsen. Tvåan står sig bra allena.

Stugans kupongrensare!

💥  BIK Karlskoga
Brynäs må vara gigantiska favoriter men Gävle-klubben är inte omöjlig att rubba. Något som bikarna visade på hemmais. Tvåan ska finnas med.

216 rader
1. Rögle – Växjö 1x
2. Brynäs – BIK Karlskoga 12
3. Väsby – Kristianstad 1×2
4. Halmstad – Vimmerby 1×2
5. Piteå – Hudiksvall 2
6. Aalborg – Esbjerg 1x
7. Fischtown – München 1×2
8. Klagenfurt – Salzburg 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta