Powerplay analys

Powerplay 11/4-24

Rögle sitter inne på ett gäng matchbollar i serien mot Växjö och Bandyklubbens chans att lösa finalbiljetter redan under torsdagen anses vara god. Matchen på skånsk mark är givetvis PP-bongens stora huvudnummer. I övrigt blickar vi mot kvalserie-strider, landskamper och NHL-fajter innan vi är i mål. Analysen är klar. Nu åker vi!

Spela gärna Powerplay tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr. Läs mer om hur Powerplay fungerar här.

⏰  Spelstopp Powerplay: 18:59
📈  Radförslag: 216kr

1. Rögle – Växjö 1
Efter två raka förluster i Vida Arena var Växjö mer eller mindre nödgat till att segra i match 3. Som bekant är 0-3-underlägen inget att rekommendera om tanken är att ta sig vidare från en svensk slutspelsduell. Efter Ekeståhl-Jonssons sudden-påse, åter i powerplay, så står RBK med en fot och båda händerna i en SM-final. De grönvita gör ett smått otroligt slutspel. Jörgen Jönsson och hans smålänningar var, framförallt i första- och andra perioden, bra med i matchen senast och ägde stora delar av spelet fem mot fem. Det som blir allt tydligare är att Växjö inte har råd att sitta på botbänken. Kan de tillresta skala bort detta otyg finns ett visst hopp om att slippa bli svepta. Ettan först, tvåan därefter.

2. Halmstad – Kristianstad 2
Trots att spelet bitvis varit sisådär är det svårt att inte låta sig imponeras av Kristianstad. Skåningarna har inte torskat över 60 minuter i Kvalserien till Hockeyallsvenskan ännu. Det innebär att KIK lagt beslag på förstaplatsen med liten marginal, trots 3-4-torsken mot Väsby senast. Nu väntar Halmstad i “Valhall”. En anläggning där de grönvita trivs kanon (två raka vinster i år). Hallänningarna har trots allt visat att man är att räkna med. Dahse och company har i och med två raka vinster fortsatt hoppet uppe om att nypa förstaplatsen som i slutändan innebär spel i HA och helt utan chans är givetvis inte arrangörsklubben. X2 bör dock räcka.

3. Hudiksvall – Väsby 1
Fredrik Forsberg sköt ett otroligt viktigt 4-3-mål för Väsbys räkning i toppmatchen mot Kristianstad i Renew Arenas och håller därmed liv i denna slutspelsserie. Coach Smulter var nöjd med lagets insats, men nu gäller det att lägga segern senast åt sidan då nästa tunga hinder står på motsatt sida. Hudiksvall lyckades med en del möda och besvär lösa en sudden-seger i Piteå häromsistens. Limpar Lantz avgjorde mötet i LF Arena och skickliga spelare som Byström Johansson och Eckmyhl fick spela birollerna strax bakom matchvinnaren. I Holmen Center är generellt Hudik svårstoppade och med publiken i ryggen lutar mötet till vänster. Upp till 45-50 procent är spikettan befogad.

4. Vimmerby – Piteå X
Med tanke på hur kort och tajt denna kvalserie är finns det inte utrymme för flera sämre prestationer. Vimmerby har vid två tillfällen dippat rejält. Senast mot Halmstad (3-6) och i premiären i Piteå (1-7). I och med dessa nederlag hittar vi Tigrarna som nästjumbo i serien och med en målskillnad som inte talar till Sylvegårds gängs fördel. Pite å sin sida har efter triumfen hemma mot smålänningarna fått smaka torsk fyra gånger om. Aaros unga gäng är därmed sist av samtliga lag. Om det hockeyallsvenska hoppet ska leva kvar måste en seger trilla in nu och helt utan möjligheter tror vi inte norrlänningarna är. Med lite spelvärde att skönja runt tvåan och med tanke på hur matchen mellan lagen slutade senast lockar X2 tidigt även om vi helst spelar ut alla tecken.

5. Danmark – Norge 2
Det är givetvis en hel del kända namn för oss svenskar då Danmark och Norge skickar ut sina spelare för dubbla träningsmatcher mot varandra på dansk mark. Första mötet går av stapeln under torsdagen då Dichow, Setkov, M.Lauridsen, Lassen, Aagaard, Fisker Mölgaard och övriga i hemmatröjan skrinnar ut som en tydlig favorit. Norge är möjligen något mer begränsat vad gäller “stjärnor”, men målvaktssidan ser otroligt förspänd ut. Räkna med att det kommer att laboreras en del kring båda lagens uppställningar och då ettan traskar iväg till höga höjder lockas vi såklart av en rensande tvåa. Alla tecken!

6. Slovenien – Österrike X
Österrike räddade sitt VM-skinn i den sista matchen mot Ungern i fjol. En rysare där alpnationen tog ikapp 1-3 i andra perioden och därefter lyckades skjuta sig kvar via en straffläggning. Lika bra gick det inte för Slovenien som slutade sist i grupp B och således får ta nya tag i den något mer begränsade divisionen under A-tävlingen. Truppen som Slovenien kan skicka ut på isen är bra och kan i princip likställas med österrikarnas som till denna samling har ett bygge som inte på något vis sticker ut. Mycket på grund av saknaden av spelare från finallagen i ICEHL, Klagenfurt och Salzburg. Till VM ska vi räkna in gubbar som Unterweger och Nissner. Svårtippat där alla tecken tidigt ska finnas ikryssade.

7. Pittsburgh – Detroit 1
Pittsburgh har i grevens tid hittat en formtopp. Pingvinerna från Pennsylvania hade fyra raka vinster med sig till Toronto häromdagen då det blev torsk mot Nylander och company trots en spelmässigt välpolerad insats. Erik Karlsson står noterad för fem poäng på fyra bataljer i svit och snuddade vid nära 27 minuter i Kanada senast. Svensken är återigen den fälthärre han behöver vara i hemmalagets jakt på slutspel. Nu vänder de svartklädda hemåt igen. Detroit är på besök och för Red Wings är det ett måste att snabbt få bukt med sitt usla spel på främmande is. Tre av lagets avslutande fajter går av stapeln bortom Little Caesars Arena och just därför talar inte speciellt mycket för att Raymond och gänget ska fixa en slutspelsbiljett. Här blir de tillresta poängmässigt nollade. Ettan står stadigt på egna ben.

8. Buffalo – Washington 2
Efter att Buffalo två gånger om förlorat är hoppet om att få spela slutspel kört. Sabres gör en okej säsong, varken mer eller mindre, och får ta nya tag kommande höst. Innan det är dags att på allvar plocka fram golfklubborna ska grundserien avslutas. Washington är på besök och för Ovie och company finns det hopp om Stanley Cup. Detta efter en minst sagt turlig seger mot Detroit där huvudstadslaget stundom var utspelade. Caps har varit ojämna under hela säsongen, men på något vänster krigat till sig en position på rätt sida strecket. Ett betydligt mer välmotiverat bortagäng får första penseldraget. Ettan hakar på därefter.

Stugans superspik!

🚨  Pittsburgh
De svartklädda Pingvinerna har spurtat otroligt fint och ska av bara farten kunna montera ner ett bortasvagt Detroit. Ettan spikas.

Stugans kupongrensare!

💥  Norge
Träningsmatchen i Odense känns på förhand öppen och Norge ska absolut inte stå utan chans mot ett Danmark som blir övervärderade. Tvåan är med på ett tidigt hörn.

216 rader
1. Rögle – Växjö 12
2. Halmstad – Kristianstad x2
3. Hudiksvall – Väsby 1
4. Vimmerby – Piteå 1×2
5. Danmark – Norge 1×2
6. Slovenien – Österrike 1×2
7. Pittsburgh – Detroit 1
8. Buffalo – Washington 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta