Speltips Powerplay

Powerplay 14/1 | 250K EXTRA

Hockeyallsvenskan står för lejonparten av Powerplay-matcherna under fredagen. En spännande kupong med 250 000 kronor adderat som skönt grädde på moset. Förutom den svenska andradivisionen ska vi också jobba oss igenom SDHL, HockeyEttan samt en fajt från Schweiz. Nobelhallen bjuder upp till kvällens första dans.

Spela gärna Powerplay tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr

Spelstopp: 18:59

1. BIK Karlskoga – Mora 1
Både BIK och Mora vann sina första matcher för 2022. Masarna kunde med lite möda och besvär montera ner Västervik hemma i Smidjegrav och därmed har Johan Hedbergs mannar befäst sin playoff-plats. För Karlskogas del blev det jackpot hemma mot HV71. I en svängig tillställning kunde ett tungt hemmalag knocka Tjurarna från Småland via två snabba mål i den tredje perioden och vinna med 4-3. Lagen har vunnit varsin batalj inbördes under hösten men detta blir dalaklubbens första utflykt till Värmlandsskogarna. Upp till 55 procent kan ettan lämnas allena. Därefter behöver garderingar övervägas.

2. Tingsryd – MODO 1
Det är två veckor sedan som Tingsryd senast spelade ishockey. Lika bra det kanske eftersom Magnus Bogrens mannar radade upp fem raka torsk och balanserar precis ovan negativ kvalplats. Förhoppningsvis har uppehållet gjort gott för TAIF då MODO nu ska gästa. Övikarna rullar hit från att ha besökt Kristianstad under onsdagen. Ett uppdrag i Skåne som länge såg ut att sluta med positivt utfall men på något märkligt sätt lyckades gästerna slarva bort ett 3-1-överläge med mindre än fyra minuter kvar till att torska i sudden med 3-4. Galet. Dessutom åkte stjärnan Vigneault på matchstraff för fajting och är därmed automatiskt avstängd här. Frågan är givetvis hur Karlins mannar reagerat på allt detta. Svängdörrar mellan dessa sällskap brukar det hursomhelst bli. Gubben (etta-tvåa) är därav ingen dum idé.

3. Vita Hästen – Södertälje LOTTAS
Coronaviruset ställer återigen till det. Denna gång är det Vita Hästen som fått stänga ner verksamheten. Lotten faller 42-22-36. Avvakta spelstopp och strecka efter värde.

4. Västervik – AIK 1
Västervik gjorde en spelmässigt bra insats i Dalarna men kunde trots 42 skott på mål bara pressa in en ynka balja bakom Ward i Mora-kassen. Hemma på den småländska östkusten trivs däremot VIK bättre. På 14 försök är Kristianstad enda lag som lämnat Plivit Arena med tre pinnar. Det är ruskigt starkt av de rödvita. AIK har inte spelat hockey på två veckor. Coronaviruset har ställt till det för stockholmarna som haft sin verksamhet på paus första dagarna av det nya året. Truppläget är därmed något oklart. På det stora hela känns vänstersidan allra bäst. Nyper vi ettan under 50 procent kan vi gott och väl testa singla VIK.

5. Västerås – Kristianstad 2
Västerås är nästa sällskap som inte spelat matcher på två veckor. Dagarna innan nyår lekte de gulsvarta hem en 5-1:a mot Almtuna och stängde ett bra 2021 för VIK:s del. Inför omstarten saknar hemmalaget kapten Jimmie Jansson som opererats. Därtill är andrakeepern Linus Ryttar sjuk. Kristianstad blir en ruskigt tuff nöt att knäcka. Skåningarna lirar med hög fart och forecheckar högt. Ett spel som bör passa Västerås dåligt såhär direkt efter ett längre break. Att gästerna dessutom har sex raka segrar i bagaget gör tvåan till ett riktigt mysigt tecken att få med tidigt. Skrälläge i gurkstaden.

6. Brynäs – HV71 1
Kvällens megabank plockas fram i Gästrikland. Brynäs har haft spelledigt sedan dagarna innan nyår. Uppehållet har gjort gott och inför matchen mot HV71 ser endast Anna Meixner ut att saknas. En full BIF-trupp är en solklar utmanare om SM-guldet och riktigt där är inte gästerna från Jönköping. HV reser hit med en färsk 3-0-skalp i bagaget mot SDE. Julia Tylke hade en finfin kväll med ett hattrick samtidigt som Alba Gonzalo briljerade mellan stolparna. Nu kommer det bli betydligt tuffare. När lagen möttes i december kontrollerade Gävle-klubben händelserna på bortais och kunde, trots 0-2-underläge, vända till en 4-2-seger. Garanterat lättare väg fram nu då besökarna dessutom verkar sakna stjärnduon Bujold/Jungåker. Ettan kan spikas oavsett procent.

7. Kumla – Halmstad 2
I HockeyEttan har Halmstad satt sig i ett bra utgångsläge inför fortsättningen. Hallänningarna har via fyra raka segrar en given plats på den övre halvan av tabellen. Hammers har sett om huset under vintern och bland annat plockat in amerikanen Darby Llewellyn som kan komma att bli en riktig publikfavorit. Kumla är inte på samma nivå och viktiga spelare som Oscar Berghult och Oscar Svanborg har inte kommit till sin rätt. Sju raka torsk på hemmais blir åtta. Tvåan är väldigt trolig.

8. Lausanne – Bern 1
Bern pangade in sju mål borta mot Biel men torskade ändå! Kors i taket. Matchen i Tissot Arena var knappast en match i tränarnas smak. Däremot njöt garanterat publiken. Att förstalinan med Thomas-Kahun-Daugavins var produktiv går inte att ta ifrån dem (tio poäng) och slipar Björnarna till försvarsspelet något ska givetvis inte samma defensiva härdsmälta inträffa. Lausanne befinner sig på samma poäng i tabellen med en match mindre spelad. Generellt har det varit hemmasegrar i detta möte och Lausanne ges knapp fördel, men finns utrymme så är det läge att panga på hela vägen.

Stugans superspik!

Brynäs
SM-guldet på damsidan kommer stå mellan två klubbar. Brynäs och Luleå. Under Gävle-lagets uppehåll har mer eller mindre hela truppen blivit kurerad. HV är bra men räcker inte till i Monitor ERP Arena. Banketta!

Stugans kupongrensare!

Tingsryd
MODO rasade samman borta mot Kristianstad och Karlins övikare har inte heller några bra minnen från senast klubben gästade Nelson Garden Arena. TAIF kan mycket väl knäppa topplaget på nosen.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100