Powerplay analys

Powerplay 16/4-24

På tisdag har Skellefteå en ny chans att bli finalklart. Blir så fallet eller pressar Jere Innala och company fram ett sjunde avgörande? Stort fokus riktas även mot Kvalserien där Kristanstad kan ta ett stort kliv mot HockeyAllsvenskan dagen till ära. Finaler från Schweiz, Danmark och Österrike rundar av spektaklet. Let’s go!

Spela gärna Powerplay tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr. Läs mer om hur Powerplay fungerar här.

⏰  Spelstopp Powerplay: 18:59
📈  Radförslag: 216kr

1. Frölunda – Skellefteå X
Frölunda pressade fram en match 6 uppe i Skellefteå. Efter en usel första- och framförallt andraperiod kom SAIK tillbaka i slutronden och hämtade upp 0-3 till 3-3, men detta blev förgäves. I sudden avgjorde den tidigare SAIK-backen Linus Högberg för sitt FHC. På tisdag lär vi få se Robban Ohlssons gulsvarta manskap påkopplade från start. Pudas ser ut att vara redo för comeback och gästerna har nu samtliga gubbar tillgängliga. Med dessa underlag känns detta vidöppet i Scandinavium. Måla brett.

2. Jere Innala – Rickard Hugg X
Dueller brukar innebära sunda spik-kryss. Samma visa den här gången? Nja. Semifinalen mellan Frölunda och Skellefteå har varit väldigt målrik och hos hemmalaget hittas hela slutspelets vassaste blad, Jere Innalas. FHC-finnen har varit lysande under slutspelet och noterats för nio mål på tolv matcher i knockout-fasen. Innala har en bärande roll i Rönnbergs powerplay och Jere är en av kvällens mest troliga målgörare. Rickard Hugg var vass vid det senaste besöket i Scandinavium men i den här duellen lirar han andrafiol. 1X täcker detta.

3. Kristianstad – Vimmerby 1X2
I Kvalserien ser ingenting ut att stoppa Kristianstad från en comeback i HockeyAllsvenskan. När tre omgångar återstår har ”Piva” Johanssons gäng fem poäng ner till närmast jagande lag. Med det sagt har inte prestationerna på något sätt varit lysande och lejonparten av KIK:s matcher har varit jämna. Om det är något lag som kan väcka liv i Kvalserien så är det just Vimmerby. VHC har imponerat med sitt snåla spel och när dessa kombattanter möttes i Småland vann KIK “bara” med 1-0. När ettan drar iväg i procent är det läge att försöka fälla favoriten. Alla tecken!

4. Halmstad – Hudiksvall 2
Halmstad har sumpat sina chanser efter förlusterna mot Väsby och Kristianstad. Hammers har totalt sett gjort en övertygande säsong, men i Kvalserien har det endast blivit en vinst under ordinarie tid efter sju omgångar. Mer klass och framförallt motivation finns det hos Hudiksvall. Hudik lyckades inte förvalta ledningen mot Vimmerby i lördags, men ännu är ingenting kört för Christoffer Jansson och hans lagkamrater. Här bör gästrikarna ha goda chanser att ta tre poäng på ren desperation. Tvåa.

5. Piteå – Väsby 1
Väsby tog sista chansen mot Halmstad där hemvändaren Carl Wassenius klev fram och avgjorde. Den rutinerade backen Calle Åsell, som varit saknad under en längre tid på grund av skador, har även växlat upp under slutspurten. Att Bröderna ska få se någon enkel tripp upp till Norrbotten är dock långsökt. Piteå räcker inte till i toppen av Kvalserien, men piteborna har knappast kastat in handduken. John Westermark är stabil i buren match efter match och klubbikonen Petter Mäkitalo toppar skytteligan i kvalet med sina fem påsar. PHC viker aldrig ner sig och på hemmaplan är man generellt sett svårslagna. 1X är en fräck lösning som rensar!

6. ZSC Lions – Lausanne 1
I Schweiz är vi framme vid finalen där Lejonen från Zürich får ses som ganska stora favoriter. ZSC Lions vann grundserien på ett rätt bekvämt sätt och under slutspelet har Zürich-klubben svept sina motståndare (Biel och Zug). Försvarsspelet framför Simon Hrubec på linjen har sett vansinnigt starkt ut. Lejonen från Lausanne ska dock verkligen inte vara slagna på förhand. Gästerna har successivt växt under slutspelet och fyra raka vinster mot Fribourg är onekligen starka papper. Antti Suomela har inte hittat nätmaskorna sedan hans hattrick mot Davos och i Oskarshamns gamla poängkung har Lausanne ett sparkapital som heter duga. Dra från vänster och så långt lädret räcker.

7. Sönderjyske – Esbjerg 1
Att Sönderjyske och inte minst Esbjerg har nått fram till den danska finalen får ses som en överraskning. Esbjerg slutade inte bättre än femma i grundserien, 24 poäng bakom seriesegrarna Aalborg som besökarna slog ut i semifinalen. Lagen har inlett finalserien med varsin hemmaseger och nu när det ska mätas stickor i Sydjysk Sparekasse Arena ska det vara fördel Sönderjyske. Esbjerg har ett trumfkort på hand i Joshua Winquist som låg bakom segern i söndags, men spelare för spelare råder det ingen tvekan om att värdarna ser starkare ut. Förutsatt att inte ettan skenar iväg i procent är det en vettig spik.

8. Salzburg – Klagenfurt 1
I Österrike har Salzburg skaffat sig matchbollar (3-2). Energidrycksklubben har vunnit de två senaste matcherna med minsta möjliga marginal efter sudden där Troy Bourke och den tidigare Löven-spelaren Nicolai Meyer klivit fram. Red Bull-gänget bör således ha ett litet mentalt övertag på seriesegrarna. Jan Mursak och hans Klagenfurt har varit en maskin under hela säsongen, men nu talar onekligen mycket för att Salzburg kommer att försvara titeln. Utgå från ettan.

Stugans superspik!

⚽️  Sönderjyske
Esbjerg har fått stryk i de fyra tidigare matcherna i Sydjysk Sparekasse Arena denna säsong. Förutsatt att inte Sönderjyske drar iväg i procent är ettan en klok spik att ta i den danska finalen.

Stugans kupongrensare!

💥  Lausanne
ZSC Lions har varit en maskin under hela säsongen men i den första finalen blir Zürich-gänget lite väl stora favoriter. Lausanne norpade fyra raka mot Fribourg i semifinalen och här är det läge att backa Suomela och gänget till låg nuffra!

216 rader
1. Frölunda – Skellefteå 1×2
2. J.Innala – R.Hugg 1x
3. Kristianstad – Vimmerby 1×2
4. Halmstad – Hudiksvall 2
5. Piteå – Väsby 1x
6. ZSC Lions – Lausanne 1×2
7. Sönderjyske – Esbjerg 1
8. Salzburg – Klagenfurt 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta