Powerplay analys Andelsspel

Powerplay 16/5-24

Fyra VM-matcher och fyra fajter från NHL och AHL samsas på torsdagens (och fredagens) Powerplay. Kanada och USA är två blytunga favoriter som knappast kommer falla ihop. Skrälldragen vi i första hand blickar mot hittas istället på fredagen då både Tyskland och Danmark är favoriter i fara. Precis som alltid när riktiga bumlingar till oddsfavoriter synas är mindre system och fler antal rader att föredra. Analysen är redo. Let’s go!

Spela gärna Powerplay tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr. Läs mer om hur Powerplay fungerar här.

⏰  Spelstopp Powerplay: 20:19
📈  Radförslag: 72kr

1. Kanada – Norge 1
Kanada stod för mästerskapets stora genomklappning då lönnlöven tappade 6-1 under den tredje perioden mot Österrike i tisdags. Fem obesvarade påsar innebar 6-6 efter ordinarie tid och även med Tavares snabba övertidsmål var det ett chockat Kanada vi fick se lämna isen. Lite återhämtning nu och ett helt annat fokus finns att syna. Norge tog en väldigt viktig skalp mot Danmark senast (2-0) men baggarna kommer såklart inte ha en sportmössa mot ett frustande och argsint nordamerikansk sällskap. Det här kan bli en fajt där siffrorna trampar iväg rejält. Ettan är spikad och klar.

2. USA – Frankrike 1
En vinst på tre raka försök! Visst går det att skylla på ett tungt spelschema inledningsvis men favoriten USA är i klar fara. Amerikanerna lyckades ändå gräva sig upp från ett svart hål mot Slovakien senast då 1-4 blev till 4-4 i den tredje perioden och trots förlust i sudden fanns en del väldigt bra saker att plocka med sig från måndagens fajt. Frankrike å sin sida kontrollerade händelserna mot Polen på ett bra sätt senast och 4-2-segern var i slutändan ingenting att diskutera. Justin Addamo petade in två mål i den första perioden och i mitten av matchen klev tunga spelare som Da Costa och Bellemare fram med varsin pyts. Värre blir det för Les Bleus nu. Ett USA som är i stort behov av en fullpoängare kommer inte lämna något åt slumpen. Ettan är såklart bara att hamra in i Ostrava.

3. Carolina – New York Rangers 1
Rangers har missat chansen att pricka in matchbollar i serien mot Carolina två gånger om. Hurricanes visade råstyrka i och med 4-1-skalpen i Madison Square Garden senast då Canes tredje period var fullkomligt magisk. Staal, Kuznetsov, Martinook och Necas nätade på mindre än 13 minuter och sett till helheten var inte segern för Raleigh-klubben orättvis. På hemmaplan är chansen stor att Carolina kvitterar matchserien mot ett New York-gäng som sannerligen är i gungning. 1X är en fin lösning.

4. Vancouver – Edmonton 2
Det är idel uddamålsvinster vi fått se i serien mellan Vancouver och Edmonton. I match 4 var vi dessutom på väg mot sudden då Canucks med drygt 100 sekunder kvar att spela av tredje akten hittade in med en 2-2-puck. Bouchard ville dock annat och tryckte in en klassisk dragare med mindre än 40 sekunder kvar att spela. Således är serien kvitterad (2-2). Att Oilers nu ska tugga ner Elias Pettersson och hans vänner känns troligt och redan på bortaplan i Rogers Arena luktar det seger. Med skönt momentum från triumfen senast jobbar vi in singeltvåan i match 4.

5. Cleveland – Syracuse 1
Calder Cup är framme vid kvartsfinaler och Cleveland skrinnar ut som små favoriter i duellen med Syracuse. Hemmalaget visade defensiv klass mot Belleville i förra omgången och vann de sista tre fajterna mot Senators. Tidigare Linköping-spelaren Stefan Matteau letade fram passningar till mål i samtliga segermatcher i förra rundan och är ett viktigt vapen tillsammans med bland annat Pearson och Sillinger. Syracuse å sin sida gjorde en jättefin serie mot Rochester och är knappast någon tilltänkt slagpåse nu även om Crunch, framförallt på främmande is, rättmätigt ska agera små underdogs. 1X är en välbyggd väg att gå.

6. Hershey – Hartford X
Hershey är regerande Calder Cup-mästare och visade väldigt fina tendenser i åttondelen då Lehigh Valley blev ett bekvämt byte för ett genomgående bättre Bears. Nu väntar ett Hartford som å sin sida imponerade i serien mot Providence. Wolf Pack löste både match 3 och 4 via förlängning där ett välansat kollektiv tillsammans med en väldigt bra Dylan Garand i kassen visade vägen. En bra dag löser gästerna även en mäktig triumf på isen i Giant Center. Alla tecken.

7. Tyskland – Kazakstan 2
Efter att tyskarna fått smaka dubbla 1-6:or (USA och Sverige) så blev det dags för krismöte anfört av förbundskapten Harold Kreis. Fjolårets finalist har inte öppnat VM speciellt bra just nu och var faktiskt totalt utspelade mot Tre Kronor under stora delar av matchen. Innan mötet med Kazakstan fick Lettland en lektion av tyskarna som under onsdagen vann med stora siffror. Nu är det ändå fara och färde då kazakerna knappast kommer ge sig utan strid i Ostravar aréna. Visst stångas Galym Mambetaliyevs mannar mot Sverige under torsdagen men den fajten är knappast mötet som prioriteras. Tyskland är ett herrskap som kazakerna absolut kan rå på en bra dag och när tvåan troligen inte kliver upp ovanför 15 procent är de blåvita ett givet inslag på bongen.

8. Storbritannien – Danmark X
Danmark blev först nollade mot Norge (0-2) och strax därefter åkte de rödvita på en blytung 4-7-torsk mot Tjeckien under onsdagen. Överlag en ganska svag inledning på VM-spelet för nordborna som inte ska känna sig säkra på sin sak då Storbritannien möter upp denna taco-eftermiddag. Britterna har siktet inställt på att försöka nypa poäng i matcherna mot Norge, Österrike och just Danmark. Således tror vi på ett påkopplat gäng britter som tänker överraska ett något skärrat danskt sällskap. Favoritskapet som Gaths gäng bär i Prag blir alldeles för stort och när vi finner ettan söder om tio procent är det bara att banka på med tecken och hoppas på en riktigt härlig fredagsknall i den tjeckiska huvudstaden.

Stugans superspik!

⚽️  Kanada
Efter debaclet mot Österrike senast är det garanterat ett Kanada med stort fokus på uppgiften och Norge kommer få slita rejält för att ens orka hålla siffrorna nere. Ettan är självklar.

Stugans kupongrensare!

💥  Storbritannien
Danmark har varit sisådär under inledningen av VM-äventyret. Storbritannien har full koll på sin roll i detta mästerskap och nationen vet att danskarna är ett sällskap som finns inom räckhåll att fälla. Ettan är ett strålande skrälldrag.

72 rader
1. Kanada – Norge 1
2. USA – Frankrike 1
3. Carolina – NY Rangers 1x
4. Vancouver – Edmonton 2
5. Cleveland – Syracuse 1x
6. Hershey – Hartford 1×2
7. Tyskland – Kazakstan 12
8. Storbritannien – Danmark 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100