Powerplay analys

Powerplay 18/4-24

Game 7 – Sug på den! Skellefteå och Frölundas fortsatta öde ska avgöras i en sista strid uppe i Västerbotten. I övrigt blickar vi mot den näst sista omgången av Kvalserien till Hockeyallsvenskan, en träningslandskamp på tysk mark, finalen i National League samt två NHL-bataljer innan vi kan snöra PP-säcken. Flera fina drag samt en och annan kanonspik bäddar för succé. Haka på!

Spela gärna Powerplay tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr. Läs mer om hur Powerplay fungerar här.

⏰  Spelstopp Powerplay: 18:59
📈  Radförslag: 216kr

1. Skellefteå – Frölunda 2
Frölunda har rest sig ur askan. 1-3 i matcher är numera 3-3 och en mäktig match 7 väntar i Skellefteå Kraft Arena efter att Innala och hans lagkompisar gjort jobbet inför fullsatt salong i Göteborg. Frölunda var där och då utan Ruohomaa, Nässén fick även kliva av efter Andreas Johnson olyckliga tackling (avstängd nu). Även utan dessa herrar under större delen av matchen gjorde VF en urstark insats. Överlag känns hemmalaget en aning i obalans och en hel del pekar mot att nämnda finländare är spelbar nu. En centertank som vet hur man avgör sjunde och avgörande matcher. Fråga bara Leksand. Ska Skellefteå orka hämta sig efter sina två raka förluster är frågan. Läge att blicka brett tidigt där tvåan är utmärkt som ett skrälldrag på kupongen.

2. Hudiksvall – Kristianstad X
“Det låg i löfta” som Perra Johnsson skulle ha sagt. Kristianstad har fått maximal utdelning i årets kvalserie-spel och fångat poäng i parti och minut trots att spelet kanske inte varit på topp. Efter 2-4-förlusten mot Vimmerby senast fick skåningarna känna på hur det är att ta stryk igen under ordinarie tid. KIK känner garanterat flåset i nacken och en av de tunga utmanarna är Hudiksvall. Värdklubben traskar förbi i toppen vid tre poäng här och ser vi till trupperna i stort håller vi detta som en helt jämn historia utan klar favorit. Med andra ord är det läge att tidigt blicka mot en heltäckt bricka.

3. Väsby – Vimmerby 2
Är luften slut nu? Piteå skickade in ett 3-2-mål med drygt 30 sekunder kvar att spela i Norrbotten senast och Väsby-spelarnas ansiktsuttryck sa det mesta. Brödernas kommer med största sannolikhet få fortsätta sponsra ett Ettan-lag till hösten, för om tanken är att Fredrik Forsberg och hans lagkompisar ska svänga runt detta krävs ett mirakel. Vimmerby är i bättre skick. Skalpen mot Kristianstad senast var en blytung triumf där framförallt förstaperioden var rakt igenom lysande. Kan Hampus Sylvegård få samma effekt på sitt lag nu ligger tre poäng och väntar 60 minuter bort. Med viss risk för en överstreckad tvåa samtidigt som vi möjligen får se Väsby sprattla till är det ändå gubben (etta-tvåa) som petas in på systemet.

4. Piteå – Halmstad X
Halmstad jinxade sig själva efter den första perioden och 2-0-ledning i och med diverse glädjerop på sociala medier. Hammers försprång käkades ikapp tämligen enkelt då Hudik gick fram till en 4-2-ledning i andra akten och höll resultatet hela vägen in i mål. Hallänningarna får därför finna sig i att återigen spela i HockeyEttan till hösten. Så även Piteå! Värdklubben från norr hade sex raka förluster innan arrangören mycket oväntat tvålade till Väsby. Lite ny energi in i gruppen således och chansen att få avsluta snyggt. Ettan känns trolig men återigen får vi med stor sannolikhet se ett värdemässigt sämre tecken till vänster. Således är det en fullsmackad bricka som tidigt spelas ut.

5. Lausanne – ZSC Lions 1
Den första “Lejon-duellen” mellan ZSC och Lausanne gick som tänkt. Zürich-klubben triumferade framför 12.000 åskådare i mäktiga Swiss Life Arena, men det var inte utan rejält med darr på ribban. Suomela och hans lagkompisar höll Crawfords mannar stången på ett utmärkt sätt och 2-1-segern satt väldigt hårt åt. Det går ändå inte att snacka bort ZSC Lions brutala slutspel som så långt resulterat i nio raka vinster. Nu kommer besökarna att bli hårt tagna och när värdet till vänster väntas bli utmärkt är det läge att klippa bort en usel tvåa helt. Våga gå för den vackra chansspiken till vänster.

6. Tyskland – Slovakien 1
Tyskland bygger för VM. Dubbla förluster tidigt in på april mot Tjeckien ska nu vändas till något positivt då Slovakien står för motståndet över två strider. Truppläget är något mer tillfredsställande nu då vi bland annat hittar en kanonspelare som Kahun i laget. Slovakien saknar flera tunga pjäser till samlingen i Tyskland då varken Hrivík eller Cehlárik finns med. NHL-gubben Tatar är inte heller tillgänglig ännu. På isen i Kaufbeuren kommer slovakerna med stor sannolikhet att få smaka surkål. Ettan, eller möjligen 1X.

7. Winnipeg – Vancouver 1
Winnipeg kliver in mot slutspelet i strålande form. Jets har skördat sju raka vinster inför den sista grundseriematchen där topplaget Vancouver väntar. Det står redan klart att värdarna kommer få slåss mot Colorado i den första knockout-fasen och vinst mot Vancouver skulle också innebära en mer fördelaktig positionering i konferensen och hemmaplansfördel längre fram i slutspelet. Elias Petersson och hans lagkompisar har nyligen spelat till sig förstaplatsen i Pacific Division men formkurvan har varit sisådär på slutet och i slutändan är vi mest inne på att hemmaplan blir den avgörande faktorn. Spikad etta.

8. Colorado – Edmonton 1
Edmonton väntar fortsatt på vilket lag som kommer stå på motsatt sida i en första knockout-runda. Oilers befinner sig också på resande tass för stunden då Arizona står på menyn först innan färden går vidare till Denver för en avslutande batalj med Colorado. Att Kris Knoblauch (coach för besökarna) flaggat för större omstrukturering och roterade trupp kommer inte som någon chock direkt och vi ska nog räkna med att spelare som McDavid, Draisaitl och Hyman bland annat används mer sparsamt i både Mullet Arena och Ball Arena. Avs å sin sida har en formsvacka att snabbt försöka ta sig ur, känslan är att värdarna kommer gå in för att vinna här och troligen vara något mer hungriga jämfört med Edmonton. 1X känns kanon.

Stugans superspik!

⚽️  Lausanne
ZSC Lions var pressade av ett välspelande Lausanne som inte behöver skämmas för sin insats i Zürich. På hemmaplan kan absolut Suomela och company röra om rejält och ettan är en lysande chansspik.

Stugans kupongrensare!

💥  Frölunda
Efter två raka vinster och en go’ känsla i laget finns det ingenting som tyder på att Skellefteå ska rulla över Rönnbergs göteborgare. SAIK är ett pressat herrskap med allt att förlora inför hemmafansen. Tvåan gillas massor.

216 rader
1. Skellefteå – Frölunda 1×2
2. Hudiksvall – Kristianstad 1×2
3. Väsby – Vimmerby 12
4. Piteå – Halmstad 1×2
5. Lausanne – ZSC Lions 1
6. Tyskland – Slovakien 1x
7. Winnipeg – Vancouver 1
8. Colorado – Edmonton 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta