Speltips Powerplay

Powerplay 19/9-23

Sju av åtta PP-matcher hämtas från National League i Schweiz. Ett par fina favoriter finns att spika av medan en skräll av klass hämtas från huvudstaden. Efter en lång afton i alplandet stänger vi butiken med en dansk match från Odense. På med bältet, nu åker vi!

Spela gärna Powerplay tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr. Läs mer om hur Powerplay fungerar här.

⏰  Spelstopp Powerplay: 18:59
📈  Radförslag: 162kr

1. Lausanne – Servette 2
Lausanne fick islossning hemma i omgång 3. Första vinsten för säsongen var ett faktum i och med krossen av SCL Tigers (7-3). En strid där svenskarna Kovács, Pilut och Djoos visade vägen med sina fem inspelade poäng tillsammans. Servette är i grund och botten ändå ett bättre hockeylag. Genève-klubben är defensivt starka och även om frontmän som Filppula, Winnik, Praplan med flera inte riktigt kommit igång än så är det en högoktanig anfallsuppsättning besökarna besitter. Tvåan är en gångbar spik, åtminstone upp till 50 prollar.

2. Zug – Rapperswil 2
Zug har fått en riktigt trött start. Tjurarna har haltat runt på tre ben under öppningen av säsongen och saknat skärpan. Två raka förluster finns på kontot och nu väntar Rapperswil hemma. Lakers gjorde en jättefin hemmamatch mot Bern i förra omgången. Viktor Rask inledde målskyttet i första perioden och därefter rullade saker och ting på. 5-2-skalpen var i slutändan helt rättvis och de tillresta känns betydligt vassare än vad många kanske tippat inför säsongen. X2 prioriteras även om favoritettan inte gärna lämnas utanför ekvationen.

3. Bern – Kloten X
Klotens premiär borta mot Zug var en väldigt fint utförd match. Gästerna pressade in sex baljor bakom Genoni där förstakedjan med Ojamäki, Aaltonen samt Ramel var skoningslösa (åtta poäng). Bortalaget kunde dock inte upprepa bedriften i sin hemmapremiär i och med 1-5 i brakan mot Ambrì. Med andra ord ska det bli mycket intressant att se vart bortalaget står nu. Bern i huvudstaden blir en riktigt tuff, men inte en omöjlig sådan. Björnarna har också varit en aning ojämna inledningsvis och var odisciplinerade borta mot Rapperswil i söndags. Många dumma utvisningar samt naivt spel i egen zon resulterade i en 2-5-förlust. Favoritskapet värdarna nu bär på är för stort och X2 är således ett måste att komplettera ettan med.

4. Lugano – Ajoie 1
Väldigt oväntat så lyckades Ajoie vända 0-1 till seger med 2-1 hemma mot Davos. Nedflyttningskandidaten nöp därmed en seger men får denna gång finna sig i att spela andrafiol. Lugano är klassen bättre. Båda målvakterna (Schlegel och Koskinen) håller hög klass samtidigt som Arcobello, Granlund, Thürkauf och Ruotsalainen finns spelbara. Litet frågetecken råder dock runt statusen på LaLeggia. Svenskbekantingen fick en rejäl smäll av Fribourgs Streule i förra omgången och är oklart startande. En enkelriktad historia förväntas ändå och ettan är bara att spika av trots stenhård streckning.

5. Ambrì – Fribourg X
Ambrìs start går inte av för hackor. Laurent Dauphin har varit precis så bra som värdarna hoppats på, så även Jakob Lilja som äntligen lyckats komma ur sitt KHL-kontrakt. Fjolårets succéförvärv från Frölunda, Michael Spacek, har även börjat denna säsong på ett fantastiskt sätt. Fribourg är ett sällskap som troligen kommer att finnas med i toppen av tabellen säsongen igenom. De så kallade Drakarna lirade dock en dumdristig ishockey hemma mot Lugano häromsistens (2-5) och drog på sig hela 37 utvisningsminuter. Känslan är att det var en tillfällighet och att de tillresta har bra möjligheter att hoppa upp på hästen igen. Svårtippat där vi gör det enkelt för oss genom att bocka i samtliga rutor – 1X2.

6. ZSC Lions – EHC Biel 1
Biel har inför säsongen bland annat hämtat in Ville Pokka och Yanik Burren för att stärka upp sin defensiv. Sex perioder in i ligaspelet har duon tillsammans med övriga i bortatröjan visat upp sig från en ruskigt fin sida, endast en ynka puck har ramlat in bakåt. De tillresta har dubbla vinster i bagaget inför Zürich borta. Ett gäng frustande lejon som nu står och väntar på sitt nästa byte. Värdklubben spelade skjortan av Ajoie vid årets hemmapremiär och tyngden som hemmalaget besitter framåt är en av ligans allra bästa. 1X torde räcka för grön bock.

7. SCL Tigers – Davos 1
SCL Tigers har under flera säsonger i rad kämpat för att kliva framåt i sin egen utveckling och bli en motståndare att räkna med. Någon riktigt träff har det dock inte blivit men i år ser det faktiskt ganska bra ut för Tigrarna. Louis, Schmutz och Malone är riktigt fina värvningar som hemmalaget plockat in och med en redan vass front stöpt i finländsk skrud känns SCL tyngre än på många år. Davos å sin sida har inte fått någon bra start på årets ligaspel i och med två raka nederlag. Detta trots att truppen i stort är intressant. 1X först, alla tecken därefter.

8. Odense – Esbjerg 1
Danska finrummet huserar kupongens sista batalj. Odense har fått en kanonstart på ligaspelet och står med fyra raka vinster. Tidigare KHL-spelaren Gunars Skvorcovs var bra för Bulldogs redan i fjol och letten känns ännu bättre i år. Tillsammans med Kimi Koivisto (förra året i Östersund) och Rödovre-förvärvet Brinkman utgör trion en fruktad enhet framåt. Esbjerg huserar strax bakom i tabellen. Gästerna torskade säsongens hittills enda bortamatch mot Sönderjyske och får även denna gång finna sig i att slå ur underläge. Ramlar ettan in under 45 procent så är det bara hämta hammaren.

Stugans superspik!

🚨  Lugano
Ajoie håller inte måttet när svårighetsgraden skruvas upp till Lugano-nivå borta. Ettan är bara att banka in!

Stugans kupongrensare!

💣  Kloten
Kloten har öppnat ligaspelet på ett bra sätt. Gästerna har några toppkedjor som håller hög klass och mycket väl kan ligga bakom en ny viktoria, trots att Bern står för motståndet. Fin högersida i huvudstaden!

162 rader
1. Lausanne – Servette 2
2. Zug – Rapperswil 1×2
3. Bern – Kloten 1×2
4. Lugano – Ajoie 1
5. Ambrì – Fribourg 1×2
6. ZSC Lions – EHC Biel 1x
7. SCL Tigers – Davos 1×2
8. Odense – Esbjerg 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta