Speltips Powerplay

Powerplay 21/1-22

Fredagskvällen inleder på bästa sätt. Nästintill full hockeyallsvensk omgång finns nämligen att hugga tag i på Powerplay-kupongen. Därutöver blickar vi mot dubbla matcher från den södra Allettan-serien där bland annat Karlskrona ska ta nya viktiga poäng i jakten på en topplats. Det hela tar sin början i Örnsköldsvik med seriefinalen mellan MODO och HV71. Håll i hatten för nu åker vi!

Spela gärna Powerplay tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr

Spelstopp: 18:59

1. MODO – HV71 2
HV71 såg urstarka ut mot Björklöven i Umeå under onsdagen. 5-2-segern var faktiskt inte mycket att snacka om. Förutom segern med tre puckars marginal vann Tjurarna också skotten i Winpos Arena med brutala 46-27. MODO såg i sin tur förvirrade och bleka ut i sin match då Troja/Ljungby kom på besök. Karlin och hans mannar stod för ett av säsongens största bottennapp på egen is. Josef Ingman gjorde därtill hemmapremiär och fick inte ut speciellt mycket av sitt spel. Upp till bevis för modoiterna som är rättmätiga underdogs på hemmaisen. Tvåan är en fullgod spik upp till 45-50 procent.

2. Kristianstad – AIK 2
Klyschan “en målvakt är halva laget” har knappast passat bättre in än på Kristianstad för tillfället. Danske Frederik Dichow är sensationellt bra för skåningarna och var den stora anledningen till att de grönvita vann bortamatchen mot Almtuna i onsdags. Hem till Skåne igen och match mot AIK. Ett bortalag som var tillbaka i spel tidigare i veckan efter ett långt coronauppehåll. Gnagets första två perioder mot Mora var bra men i sista orkade inte Setkov och grabbarna utan fick se masarna gå ifrån till en 2-1-seger. Bra läge för de svartklädda att studsa tillbaka in på segerspåret igen. KIK, utan duon Siderhoff och Cheek (avstängda), är en uppgift som ska kunna passa. Kliver ettan över 55 procent är det fullt fokus på X2 som gäller.

3. Mora – Almtuna 2
Att Almtuna har svårt att vinna matcher är sedan gammalt. Uppsala-klubben gjorde en rakt igenom bra spelmässig insats mot Kristianstad häromsistens men kunde trots 42-21 i skott inte vinna matchen. Akilleshälen måste ändå sägas vara klubbens oförmåga att hitta en stabil förstakeeper. Inte mindre än sex olika målvakter har roterats in under säsongen och för tillfället gör knappast Viktor Andrén någon glad. Mora är i okej form och förstakedjan med Persson-Ljunggren i spetsen som håller SHL-klass. I övrigt är det lite mellanmjölk över MIK. När lagen senast gick i klinch vann faktiskt Almtuna med 3-2 och senast kombattanterna möttes på isen i Smidjegrav delades poängen efter 60 minuter. Helgardera men håll en extra tumme eller två för en bortaknall i Dalarna.

4. Västerås – Tingsryd X
Energilöst, trötta passningar samt avslut och en solklar 1-5-förlust. Ingen speciellt kul onsdagskväll blev det för Västerås på plats i Himmelstalundshallen mot Vita Hästen.
Jesper Johansson och Simon Fernholm saknas hos värdarna men i övrigt ska truppen vara intakt. Tingsryd blir hursomhelst ingen walk in the park. TAIF var bra borta mot Södertälje och vann tämligen rättvist med 4-2. Mellanakten var kanske de grönvitas bästa 20 minuter sett över hela säsongen. Det här är en given batalj för helgarderingspennan.

5. Västervik – Södertälje 1
Södertälje är fortsatt under isen. SSK har endast spelat in fem poäng på de tio senaste matcherna och är ett givet inslag i tabellens botten. Några lyckliga minnen från lilla Plivit Arena finns inte heller. Kringlorna har nämligen torskat sex raka här och senast det begav sig löste VIK en förnedrande 10-0-viktoria. Värdklubben har över en vecka utan spel men har under tiden både tränat gott, kurerat en del trasiga kroppar och dessutom fyllt på truppen med Sebastian Benker. En klockren värvning som kommer vara med och bidra. Ettan är inte mycket att snacka om.

6. Björklöven – Troja/Ljungby 1
Kupongens sista strid från Hockeyallsvenskan hittas i Umeå. Björklövens form går att ifrågasätta. Umeå-klubbens senaste tio matcher har endast genererat två trepoängare och ledande spelare som Olofsson, Bengtsson, Wiklund och Hutchings gjorde tveksamma prestationer mot HV71 i onsdags. Troja/Ljungby spelade helt utan press mot MODO tidigare i veckan och löste en minst sagt oväntad straffseger. Noterbart var inlånade Alexander Andersson och Isak Ahrling från Teg som tillsammans bildade ett backpar och gjorde det med bravur. Givetvis ska Björklöven vara favoriter i Winpos Arena men till ett pris över 70 procent är det tidigt garderingsläge med i alla fall ett kryss.

7. Huddinge – Väsby 2
Väsby är med i toppen av den södra Allettan och bussar den korta biten till Huddinge med fyra raka vinster i trunken. Ledande spelare som Henrik Rommel, Victor Andersson och Carl Wassenius har varit vassa under egentligen hela säsongen och bidrar i mer eller mindre varenda match med poäng. Huddinge är ojämna. Den forna plantskolan har endast tre segrar så långt i fortsättningsserien och är inte ett lag som kommer kunna utmana om en plats i Hockeyallsvenskan. Upp till 50 procent kan vi gladeligen singla tvåan. Mer än så och garderingar välkomnas.

8. Karlskrona – Tyresö Hanviken 1
Karlskrona har inte spelat match på två veckor utan har istället kunnat tränat på bra och laddat batterierna inför slutspurten av Allettan. Skalbaggarna från Blekinge har sett allt bättre ut under säsongen och på hemmais har bara Tranås och Väsby lyckats vinna sedan seriestarten i höstas. Tyresö Hanviken håller inte riktigt samma nivå och borta mot Kalmar i senaste matchen hängde stockholmarna inte alls med. När lagen senast möttes vann de orangeklädda med hela 8-4 trots bortaplan. Ny seger för KHK att vänta under fredagen. Ettan spikas.

Stugans superspik!

🚨  Västervik
VIK är ett lag som trivs ypperligt hemma i Plivit Arena. Södertälje trivs för tillfället ingenstans och ser mer och mer ut som en nedflyttnings-kandidat. Ettan är bara singla.

Stugans kupongrensare!

🧨  Almtuna
I sina bästa stunder spelar Almtuna en bra ishockey som sett till underliggande siffror borde genererat betydligt fler poäng. Mora har å sin sida haft lite medstuds på slutet men föll senast dessa klubbar fajtades om poäng. X2 ska med tidigt i Dalarna.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100