Speltips Powerplay

Powerplay 21/10-21

SHL är tillbaka med en fullmatat omgång denna torsdag! Utöver en magisk Bomb med 400 000 kronor extra i potten finns ett spännande Powerplay att sätta tänderna i med härliga tillställningar. Växjö – Frölunda och Skellefteå – Rögle är två häftiga toppmöten. Rivalmötet från Karlstad får inte heller missas. Avslutningsvis synar vi seriefinalen mellan Hudiksvall och Väsby i Hockeyettan Östra. Väl mött!

Spelstopp: 18:59

1. Luleå – Leksand 1
Luleå har haft stora problem med skador på backsidan. Mot Brynäs senast saknades Fredrik Styrman, Pontus Själin och Daniel Sondell. Centern Jonas Berglund fick vikariera som back och gjorde det med bravur i 4-2-segern, men mot ett framåtlutat Leksand – som vunnit sex raka i SHL – kan det bli desto jobbigare. LIF slog Örebro på hemmaplan efter en stabil insats där målman Kasimir Kaskisuo höll sin första nolla i SHL. Uppe i Norrbotten har dock inte Leksand tagit en enda poäng sedan 2014 och då ettan streckas förmånligt är det läge att fatta pennan från vänster. Gardera i samråd med plånboken.

2. Växjö – Frölunda 1
Inför ett ett halvtomt Scandinavium lyckades Frölunda slutligen lägga beslag på tre poäng mot ett decimerat Timrå. FHC dominerade stort i de två första perioderna, men det stod trots allt 2-2 inför den sista akten. Då klev ungtupparna Elmer Söderblom och Theodor Niederbach fram och levererade varsitt mål. Ett skade- och sjukdomsdrabbat Växjö bortabesegrade Oskarshamn med 4-2 i en förhållandevis jämn tillställning. Firma Gynge/Rosén spelade inte helt oväntat nyckelroller med två poäng vardera, dessutom målade Olle Lycksell på straff och firade genom att vinka till mamma på läktaren. Lakers ser ut att få tillbaka flera spelare mot Frölunda där Tobias Rieder för övrigt debuterar. Frölunda har haft ruggigt svårt att ta poäng i Vida Arena genom åren. Spikad etta.

3. Färjestad – Örebro 2
Örebro var inblandade i en svängig tillställning hemma mot Oskarshamn i tisdags. Närkingarna släppte iväg gästerna till en 3-1-ledning i den andra perioden, men kom tillbaka starkt och gjorde tre raka baljor där kedjan med Ekström, Eklind och Abols gick i bräschen. Efter en sen kvittering av IKO kunde sedermera nämnda Abols skjuta två pinnar till hemmalaget efter ett straffavgörande. Leino klev av skadad, men tränare Eriksson har förhoppningar om att både han och Salomäki kan spela mot FBK. Färjestad har i sin tur Lindqvist och försvarsjätten Jens Westin out. Vargarna har inte rosat marknaden resultatmässigt på slutet med dubbla nederlag mot Oskarshamn och Rögle. Då ettan går mot en klar överstreckning är det läge att vända på klacken och spela X2 till smarrigt värde.

4. Brynäs – Malmö 1
Brynäs rivstartade säsongen och radade upp segrar för att sedan sjunka som en sten. Efter att kaffelaget gått på pumpen för sjätte matchen i följd valde den anrika klubben att agera genom att hämta in NHL-meriterade Dmytro Timashov. Ett riktigt intressant nyförvärv som kan komma att debutera redan ikväll om det vill sig väl. Malmö har torskat två raka matcher på resande tass och åkte dessutom på en tung skada på lagets bästa poängplockare Marcus Sylvegård som sannolikt blir borta en längre tid. Ettan är en fräck chansspik till under 40 procent.

5. Skellefteå – Rögle 1
I den senaste bortamatchen mot Frölunda hade Rögle studsarna med sig. Skåningarnas inställning och kämpaglöd var imponerande att se men 3-2-viktorian var inte rättvis sett till spelet och antalet målchanser. SHL:s bästa bortalag reser nu hela vägen upp till Västerbotten utan sin stjärncenter Ted Brithén som är skadad. Sett till poängsnitt är det ligans två bästa lag som drabbar samman i Skellefteå Kraft Arena. SAIK har vunnit fyra av fem fighter hemmavid, bland annat mot lag som Leksand, Färjestad och Örebro. De svartgulas defensiv är bäst i ligan så långt (1,5 insläppta mål per match) och man har vunnit fem av de sex senaste hemmamatcherna mot Rögle. 1X torde räcka för grön bock.

6. Timrå – Linköping X
Timrå är fast förankrade i botten av tabellen och mycket talar för att nykomlingarna blir kvar där. Medelpadingarna har bland annat sämst corsi (skottförsök för/mot) i ligan, spenderar mest tid i egen zon och är de som släpper till flest antal skott i skottsektorn. Timrås vapen är det offensiva spelet som stundtals har sett riktigt bra ut, framförallt powerplay. Specialteams blir nyckeln för Freddan Anderssons manskap ikväll när Linköping, som har SHL:s sämsta siffror i boxplay, gästar NHC Arena. Fem mot fem har dock gästerna ett tryggare grundspel att falla tillbaka på. Båda lagen störs av många skador och precis som både odds och streck indikerar är det svårt att utse en vinnare på förhand. Alla tecken är att föredra.

7. Djurgården – Oskarshamn X
Inför säsongen tippade nästan samtliga experter att Oskarshamn skulle få kriga i botten av tabellen. Mycket på grund av en på pappret alldeles för tunn backuppsättning. Bakåt har det emellertid sett oväntat bra ut, men det är i första hand offensiven som varit nyckeln till smålänningarnas framskjutna tabellplacering. Filanders mannar har haft en hög utdelning sett till antalet avslut på mål och 32,14 procent i PP är dessutom ruskigt starka siffror. Djurgården har haft en tuff inledning på säsongen, men tog tre blytunga poäng borta mot Timrå senast. Segern blev dock dyrköpt då Tom Nilsson gick sönder och väntas bli borta några veckor. I hans ställe är sannolikt Marcus Högström och Marc-André Gragnani redo för spel ikväll. Svårtippad match som kan sluta hursomhelst. Ta med alla tecken.

8. Hudiksvall – Väsby 1
Två våningar ner i det svenska seriesystemet står en rafflande seriefinal i Hockeyettan Östra på menyn när Holmen Center slår upp portarna denna torsdagskväll. Hemmahörande Hudiksvall har gått som tåget under upptakten och vunnit fem av sex matcher. Enda plumpen kom mot Strömsbro, då Hudik föll efter straffar. Hela sex spelare har minst noterats för fem poäng där Axel Levander toppar den interna poängligan med sju pinnar (5+2). Väsby blir något att bita i för hemmalaget. Gästerna från Stockholm har seriens bästa backuppsättning, men kan inte mäta sig med Hudiks bredd på forwardssidan. Ettan ligger klart närmast till hands, men då procenten ser ut att sticka iväg norrut är det inte fel att gardera.

Stugans superspik!

Brynäs
Intressant spikförslag från Gävle där mycket talar för en jämn drabbning mellan Brynäs och Malmö. Gästerna såg inget vidare ut borta mot Linköping medan Brynäs spelat bra mot slutet, men saknat det rätta flytet. Trendbrott i Monitor ERP Arena?

Stugans kupongrensare!

Örebro
Det vimlar inte av kupongrensare på kvällens omgång. Ett notoriskt ojämnt Färjestad blir dock för stora favoriter i rivalmötet med formstarka Örebro. Läge att plocka bort den överstreckad ettan och gå för värdet till höger.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100