Powerplay analys Andelsspel

Powerplay 21/5-24

Det är dags att sätta tänderna i en fullmatad VM-bong. Sex matcher från tävlingen och dubbla head-to-head-dueller står för dörren och visst finns ett gäng lockande drag. Bland annat gillas både Frankrike och Storbritannien i sina respektive matcher. Kupongens mest lysande stjärna är givetvis Sverige – Slovakien, som också inleder. Nu kör vi!

Spela gärna Powerplay tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr. Läs mer om hur Powerplay fungerar här.

⏰  Spelstopp Powerplay: 12:19
📈  Radförslag: 162kr

1. Sverige – Slovakien 1
Sverige imponerar stort i årets VM-spel och även om inte Tre Kronor duellerat med Frankrike när denna text sätts på pränt så räknar vi kallt med en sjätte viktoria i svit för Hallams mannar och förstaplatsen är därmed säkrad. Slovakien möter upp de blågula under tisdagskvällen. 2-3-torsken mot Lettland efter straffar i söndags var både onödig och kostsam. Balterna släpptes där och då in i kampen om topp 4 igen. Nu gäller det för Juraj Slafkovský och hans lagkompisar att ta sig samman och försöka skörda en poäng till för att rädda kvartsfinal-biljetten utan nervdaller. Möjligen finns också ett kryss i Ostrava denna kväll inom räckhåll. 1X låses in.

2. Joel Eriksson Ek – Libor Hudácek X
Efter en strålande premiär med både två mål och en målgivande passning har Joel Eriksson Eks tid därefter varit betydligt mer sparsam när det kommer till poängmakeri. En påse mot Lettland senast fick Minnesota-spelaren noterat och visst är det nu som 27-åringen på allvar ska växla upp då slutspelet närmar sig med stormsteg. Hudácek har varit ett stort offensivt utropstecken. Den tidigare SHL-liraren kan skryta med nio poäng varav fem baljor så långt i tävlingen vilket är klart bäst av alla i det slovakiska laget. I denna duell finns absolut möjlighet för Libor att vinna även om slovakerna går på pumpen. Vi fyller vi i alla tecken.

3. Finland – Schweiz X
Det studsar rejält runt oddsen i matchen Finland – Schweiz och även om en första analys av mötet kritas ner tidigt denna måndag är det bästa vi kan göra att vänta in utfallet under kvällen. Skulle Finland mot förmodan torska mot Danmark är faktiskt risken stor att Lejonen inte löser en slutspelsplåt. Vinner Österrike mot Storbritannien tidigt på tisdagen. Då är de blåvita ute! En brutal sensation om så blir fallet. Alpmännen å sin sida är dock redan ett klart topp 3-lag och har en extra vilodag inför denna batalj. Svårtippat till tusen i Prag och på tidig uppstuds är det heltäckt bricka som gäller.

4. Oliver Kapanen – Nico Hischier X
Även mötet Finland – Schweiz huserar en head-to-head. Nico Hischier har levt upp till alla förväntningar. New Jersey-anfallaren har målat i hälften av matcherna i VM och agerar med stor pondus och kvalité. En nyckelspelare i alla dess former. Oliver Kapanen är en lysande lirare som efter en otrolig säsong i KalPa visat vägen för Lejonen nere i Tjeckien. Sex mål är ett mäktigt facit och när en hög andra finländare sviker har inte 20-åringen darrat på manschetten. Någon målfest är däremot inte på menyn här vad det verkar och med tämligen återhållsamma fronter känns krysset, som alltid i dessa spelardueller, bra att våga singla.

5. Kanada – Tjeckien 1
Tjeckien rustar! Pastrnák och Zacha är på väg över Atlanten och ska ansluta till värdnationens hockeygäng. Kanske redan spelklara till megamötet med Kanada. Hur vi än vrider och vänder på det ska det mycket till för att en semi-jetlaggad duo ska fylla några hjälteroller direkt. Här gäller det istället att acklimatisera sig inför slutspelet och mot ett bra Kanada, på jakt efter att lösa förstaplatsen, är det vänstervridning som gäller i Prag. Med flyt landar ettan in på nivåer strax söder om 55 procent. Då spikar vi.

6. Lettland – USA 2
Efter den något snöpliga förlusten mot Slovakien har USA rest sig rejält. Jänkarna kan skryta med tre raka vinster inför sista gruppspelsmatchen mot Lettland. Den tillhörande målskillnaden på 19-2 över dessa 180 minuter av hockey är svårt att se förbi. Nu väntar ett Lettland som måste vinna denna fajt under ordinarie tid för att ge sig själva en chans att greja fjärdeplatsen. Locmelis skärpa, två gånger om, i straffavgörandet mot Slovakien senast räddade spänningen i gruppen, om än för en kort stund. Att balterna ska orka utmana ett påkopplat och furiöst USA finns inte på kartan. Banktvåa.

7. Frankrike – Tyskland 1
Tyskland har tagit sig samman. Tre raka vinster innebär att kvartsfinalplatsen redan är säkrad. Kreis och gänget kan därmed andas ut och nu är det först en avslutande gruppmatch mot Frankrike på menyn för att därefter göra sig redo för en häftig kvartsfinal mot antingen Kanada, Tjeckien eller Schweiz. Tankar tyskarna något här är såklart frågan. Frankrike å sin sida behöver visserligen inte förta sig nämnvärt. Les Bleus är redan klara för nästkommande A-VM och kan avsluta avslappnat mot först Tre Kronor (måndag) och därefter Tyskland (tisdag). Är det någon av dessa strider där möjligen poäng och seger finns inom räckhåll är det såklart mot Tyskland. 1X är värdemässigt guld och tecken vi tidigt ska spela ut.

8. Österrike – Storbritannien 2
Vi avrundar med en riktigt häftig historia under lunchtid denna tisdag. Österrikarna sitter på sitt hotellrum under måndagen och hoppas på att Finland tar stryk av Danmark. Skulle så ske är det matchboll deluxe för Rossi, Schneider och company. En trea mot britterna skulle innebära klang och jubel i och med att fjärdeplatsen säkras. Att slå in den där sista spiken är däremot sällan enkelt. Framförallt inte om det är ett i grunden ganska tungt nederlagstippat Österrike som ska stå med hammaren i hand. Storbritannien är den stora slagpåsen efter fem matcher (alla förluster) men titt som tätt tar sig nationen samman och visar att det finns en del kvalitéer. Hur än jumbofinalen med Norge går (måndag) är vi ändå inne på att tvåan till finfin procent måste finnas med på ett hörn.

Stugans superspik!

🚨  USA
Jänkarna ser bara bättre och bättre ut. En guldfavorit inför tävlingen som nu växlat tempo. Lettland hänger inte med i svängarna. Given tvåa.

Stugans kupongrensare!

💥  Frankrike
Fransmännen har blixtrat titt som tätt till och kan givetvis mäta sig med Tyskland i sina bästa stunder. Ettan är självklart med på ett hörn.

162 rader
1. Sverige – Slovakien 1x
2. J.Eriksson Ek – L.Hudácek 1×2
3. Finland – Schweiz 1×2
4. O.Kapanen – N.Hischier x
5. Kanada – Tjeckien 1
6. Lettland – USA 2
7. Frankrike – Tyskland 1×2
8. Österrike – Storbritannien 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100