Speltips

Spelstopp: 23 februari 18:59
Odds: Poolspel
Spel: Analys
Speltips | Powerplay | Hockey | Analys

Powerplay 23/2/21

Powerplayanalysen

Det börjar dra ihop sig i de europeiska toppligorna och det har blivit dags att skilja agnarna från vetet. Tisdagens Powerplay har blågul fägring då sex av åtta matcher hämtas från SHL och Hockeyallsvenskan. I det svenska finrummet jagar Linköping viktiga poäng i bottenstriden medan Rögle siktar på att befästa sin placering överst på tronen. Två inslag på NLA ska även avhandlas. Häng med!

Spelstopp: 18:59

1. Rögle – Färjestad 1

Det är ett formstarkt Färjestad som bussar ner mot Ängelholm där säsongens kanske allra tuffaste bortamatch står för dörren. Efter landslagsuppehållet har värmlänningarna bjudit på bra hockey, både i dubbelmötet med Luleå och sedan mot HV71 hemma i lördags. Olle Lycksell avgjorde matchen mot HV, snyggt framspelad av Calle Jacobson, och står därmed på fyra fullträffar sista fem matcherna. Rögle följde upp 3-0-vinsten på Hovet mot Djurgården med att lägga beslag på tre nya poäng i Göteborg. Det är inte för inte skåningarna toppar tabellen och är favorit till att lägga vantarna på Le Mat i år. Ettan är en bra spik hela vägen upp till 60 procent.

2. Linköping – Skellefteå X

Vid sidan om Rögle har Skellefteå seglat upp som en het contender till SM-guldet i vår. Västerbottningarna har under säsongen kryddat en redan stark forwardsuppsättning med Melker Karlsson och nu senast Pär Lindholm, inga dussinlirare direkt. De svartgulas trupp känns i det närmaste komplett, det som möjligen saknas är en spetsig back. Linköping är i stort behov av poäng i jakten på förnyat kontrakt och hemmaspelet har ändå östgötarna kunna falla tillbaka på, något tre segrar och poäng i fyra raka fighter indikerar. Då tvåan med största sannolikhet målas upp till månen är det läge att blicka brett och jobba in minst en pinne till de vita lejonen.

3. Frölunda – Oskarshamn 1

Uppskjuten på grund av Corona i Oskarshamn. Lottas enligt fördelningen 9-3-4. Håll koll på procenten och strecka efter värde.

4. Örebro – Djurgården 1

Örebro är ett tidigare stabilt topplag som tappat viktig mark i tabellen. Samtidigt som närkingarna gått på pumpen i fyra av de senaste sex matcherna har Leksand gått som tåget och för tillfället lagt beslag på den sista direktplatsen till kvarten. Mot Djurgården har emellertid de rödsvarta god möjlighet att återta sjätteplatsen. Stockholmarna bärgade en skön trea borta mot Luleå senast och behöver inte längre oroa sig för ett negativt kval. Örebro har mer att spela föra och ska ska hållas som det bättre laget, framförallt hemma i Behrn Arena. Ettan spikas. 

5. Södertälje – Vita Hästen 1

Vita Hästen gick en tuff holmgång mot Mora så sent som igår, en batalj östgötarna lyckades vinna med 4-3 efter sudden. Spelmässigt kom inte alls hästarna upp i någon vidare standard, men hade å andra sidan en lysande målman i Christian Engstrand som tog det mesta. På övertid avgjorde nyförvärvet Hunder Fejes via en riktigt vacker soloräd. Att ge sig i kast med Södertälje mindre än ett dygn senare kommer hur som haver bli tufft, i synnerhet då Zabels pållar dras med skador på bärande spelare som Blomberg och Holmström. Trolig hemmaseger.

6. Almtuna – Tingsryd 1

Innan vi fortsätter ner mot Alperna och ett Genéve väntar ett stopp i Uppsala. I universitetsstaden har Almtuna gått starkt på slutet och plockat ner Kristianstad, MODO och AIK i tur och ordning. Alexander Sahlin har på två framträdanden i AIS-tröjan noterats för en räddningsprocent på 98,3. Den tidigare SSK-keepern kommer bli oerhört nyttig i kampen om en slutspelsplats. Gästande Tingsryd är Hockeyallsvenskans hetaste lag sett till de tio senaste matcherna och kan bli en obehaglig motståndare i ett stundande slutspel. På främmande marker är dock inte TAIF lika vassa och med en tvåa som skenar målar vi från vänster. 

7. Servette – Zug 1

Nere i Schweiz stundar två intressanta och på förhand väldigt ovissa fighter. Zug har legat i topp sedan NLA drog igång kalaset i höstas. Dan Tangnes och Klas Östmans tjurar är definitivt laget att slå i det slutspel som stundar. Servette är dock inget gäng Zug bara kommer knalla rakt över. Hemmalaget är i gryende form med fyra raka vinster där Linus Omark pumpat på friskt med både mål och assist. I helgen noterades bland annat Omark för ett osedvanligt hattrick. De hemmahörande örnarna får bära ett knappt favoritskap. Garderingar välkomnas tidigt.      

8. Biel – Lausanne 2

Vi landar avslutningsvis i Biel/Bienne där två lag från NLA:s mittenskikt strålar samman. Lausanne var ett tag uppe och nosade på en topp 4-plats, men har dalat i tabellen efter några mindre bra veckor där Lejonen haft svårt att vinna matcher. Värt att nämna är att gästerna ändå löst poäng i åtta av de nio senaste fighterna. Biel kammade noll hemma mot Fribourg i helgen (1-4) och har generellt sett haft svårt mot lag på den övre halvan. Känslan är att Lausanne åtminstone får med sig en pinne hem från klockpalatset och med sunda streck är X2 en rimlig lösning.

Stugans superspik!

Rögle

Även fast spelet varit upp och ner sista tiden fortsätter Rögle att plocka trepoängare. Skåningarna känns stabila rakt igenom och ettan i Ängelholm får anses vara en bra spik om den inte sticker iväg över 60-strecket.  

Stugans kupongrensare!

Linköping

Linköping har visat fin form hemmavid och kan till kvällens kamp med Skellefteå addera Josh Ho-Sang till laguppställningen. Ett desperat LHC ska inte räknas bort hemma i Saab Arena.

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel.

För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Tänk på att spel ska vara roligt,
räkna aldrig med att vinna pengar på spel.
För dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Var med i Sveriges skönaste, bästa och framför allt enda Spelstuga.
Joina oss i stugan för spel, stugplaner, tävlingar och gött snack!

Kontakt oss via messenger eller mail: info@gamblingcabin.se

Gamblingcabins integritetspolicy – GDPR

Gambling Cabin © 2021 Alla Rättigheter Bevarade

Gamblingcabin.se är en oberoende speltipssajt. Informationen här är ämnad för underhållning och utbildning. Gamblingcabin.se kan ej hållas ansvariga för felaktig information. Spel handlar först och främst om underhållning. Räkna aldrig med att vinna pengar på spel. Kom ihåg att spela lagom. Spelar du för mycket? Ring stödlinjen: 020-81 91 00