Speltips Powerplay

Powerplay 23/3-23

SHL- och Ettan-slutspel samt playout-final är vad som erbjuds på torsdagens Powerplay-kupong. Åtta svårtippade matcher där ett par riktigt fina skrälltecken öppnar upp för större stålar vid en fullträff. Första stoppet för dagen blir Göteborg och mötet Frölunda – Färjestad. Bältet på? Då kör vi!

Spela gärna Powerplay tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr. Läs mer om hur Powerplay fungerar här.

⏰  Spelstopp Powerplay: 18:59
📈  Radförslag: 216kr

1. Frölunda – Färjestad X
Tros 1-0-ledning via Greco tidigt in i matchen var det egentligen aldrig något snack. Färjestad malde ner Frölunda i match 3 och tog hem en tämligen bekväm 3-1-skalp i en kokande Löfbergs Arena. Tillbaka med serien till Göteborg och med Borgman borta ytterligare en match känns värdarnas defensiv något tunn i jämförelse då den 27-årige backen loggar många minuter. Frånvarolistan i övrigt är dock något komprimerad vilket givetvis är positivt. Rönnbergs mannar kommer knappast vika ner sig i denna extremt viktiga match 4 och gå för kvitteringen. På med hela spannet av tecken så fort det bara är möjligt.

2. Timrå – Örebro 1
Timrå var i rejäl brygga. 0-2 i matcher och 1-3 efter 40 minuter i den tredje duellen i Behrn Arena. Då klev Eronen och Dahlén fram. Finländaren pressade in puckarna i mål som Jonte var med och levererade och i den femte perioden prickade också Uffes son snyggt in 4-3-pucken. Därmed är det reducerat till 1-2 i matcher. Snacka om viktigt! Nu vänder serien norröver igen. Inför sin egna publik ska TIK ha mycket goda chanser att åter svara upp med en seger. Även om Niklas Eriksson och hans manskap gjort väldigt mycket bra saker inledningsvis i slutspelet finns ändå en del som nu faktiskt talar för Timrå. Ettan först.

3. Brynäs – Malmö X
Det blev en fullkomligt galen nagelbitare i Malmö Arena under tisdagen. Brynäs dominerade första perioden fullständigt medan MIF tog över i andra och kunde mycket väl avgjort under ordinarie tid. Så blev icke fallet och till slut lyckades BIF stjäla matchen i femte perioden och ta playout-duellen till en femte match. 3-1-ledningen för Rödhökarna är ändå betryggande. Skåningarna spelar en bättre hockey överlag med vassare skärpa och tyngd. Kollars mannar har därtill inte riktigt samma press på sig som Brynäs. Ett Gävle-lag som aldrig tidigare ramlat ur Elitserien/SHL och som nu dinglar mot repet med all press på sina axlar. Mycket svårtippat där vi gör bäst i att helgardera.

4. AIK – MoDo 2
AIK har, trots 1-2 i matcher, fått MoDo dit man vill. Gnaget håller Karlins gubbar på utsidan med ett disciplinerat och tajt spel i boxen. Ett framgångsrecept trots nyss nämnda underläge i matcher. Men faktum är att ingen trodde på de svartklädda inför denna duell och med tanke på hur matcherna varit är det nu lägre att ändå ta Blomqvists mannar på allvar. MoDo har dock ett klasslag på pappret. Det kommer vi inte ifrån. Backsidan ser magisk ut med Bernhardt, Näsén och en för stunden vass Brickley. Framåt ser första- till fjärdelinan kanon ut, samtliga enheter levererar mer eller mindre. Finns fortsatt orken hos AIK är frågan. Tvåan öppnar men bör få hjälp på Hovet. X2 är en lämplig lösning.

5. Västerås – Björklöven X
Stök och bök! Den tredje kvartsfinalen mellan Västerås och Björklöven blev en tajt match med en del fula inslag. Rahimis propp på Nick Albano var grovt och backen har under onsdagen befunnit sig på sjukhus med en befarad huvudskada. Jimmie Jansson fick också utgå efter Veeti Vainios tuffa tackling och Löven-backen är också anmäld och riskerar, precis som Rahimi, avstängning. Sett till spelet på isen i match 3 så var Umeå-klubben något starkare men hade också en del flyt när Vikarna pressade på som mest. Ny tuff strid att vänta och vi lämnar inget åt slumpen. Alla tecken i ABB Arena.

6. Mariestad – Piteå 2
Det blev en gastkramande batalj då Mariestad och Piteå slogs under onsdagen. Nära fem perioder hade spelats då Piteås Victor Edström nöp dit slutspelets första mål. 4-3-seger och därmed har norrlänningarna matchboll. Edströms balja är i viss mån osannolik. Hockeyspelarens korsband var “av” tidigare under vintern och det snackades om operation och upp till tolv månaders frånvaro. Nu fanns alltså 22-åringen med på isen och avgjorde matchen! Av bara farten är det därmed upplagt för PHC här. Petter Mäkitalo och hans enhet med Högberg och nyss nämnda Edström är riktigt trevlig lina som mycket väl kan spela en nyckelroll även här. Öppna från höger.

7. Karlskrona – Troja/Ljungby 2
Efter att Troja/Ljungby spelat defensivt strålande hockey över två raka hemmamatcher så fick KHK till slut hål på Wictor Ragnewall då serien vände över till Blekinge. Skalbaggarna vann med 6-4 efter bland annat två mål av Oscar Hagman. Match 4 på gång under torsdagskvällen. Orkar Sundquist och hans mannar utmana ytterligare en gång är frågan. Känslan är att det kommer bli tufft. I grund och botten är smålänningarna bättre och har en trupp som står rustade för en kvalserie mot Hockeyallsvenskan. Tvåan kan således gott och väl singlas upp till 55-60 procent.

8. Vimmerby – Nybro 2
Hampus Sylvegård och hans Vimmerby tog sista chansen. Tigrarna lyckades efter en del möda greja 2-1 hemma och en fjärde match i Vimmerby Ishall väntar därmed under torsdagen. Sett över alla tre matcherna som hittills spelats mellan klubbarna så känns Vikingarna ändå som det något starkare laget. Besökarna har två riktigt vassa enheter i framkant där bland annat spelare som Väyrynen, Savilahti, Borg, Persson sticker ut. Gästerna har målsättningen klar – säkra en plats i Kvalserien. Något gästernas väntas kirra redan här. Tvåan spikas.

Stugans superspik!

🚨  Nybro
Vimmerby räddade den första matchbollen men Vikingarna kommer knyta näven under torsdagskvällen och stänga butiken. Tvåan är spikad och klar.

Stugans kupongrensare!

💣  Västerås
Björklöven har fått slita rejält för sina två segrar i kvartsfinalserien mot Västerås och överskattas av svenska folket i denna fjärde duell. 1X är guldtecken som omedelbart ska spelas.

216 rader
1. Frölunda – Färjestad 1×2
2. Timrå – Örebro 1x
3. Brynäs – Malmö 1×2
4. AIK – MoDo x2
5. Västerås – Björklöven 1×2
6. Mariestad – Piteå x2
7. Karlskrona – Troja 2
8. Vimmerby – Nybro 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100