Speltips

Powerplay 23/9-21

Torsdagen bjuder på ett klurigt Powerplay där kupongens största favorit, Frölunda, just nu står i 1,70 gånger pengarna. Åt det positiva hållet vimlar det av värdemässiga bombtecken vilket gör denna SHL-betonade bong mäkta intressant och spelvärd. Efter fyra stopp i det svenska finrummet ska matcher från Danmark, Tyskland och Norge synas i sömmarna. Häng med!

Spela gärna Powerplay tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr

Spelstopp: 18:59

1. Frölunda – Leksand X
Frölunda slarvade bort tre poäng i premiären mot ett smart spelande Brynäs. Sedan dess har göteborgarna avgått med dubbla vinster och sett habila ut i de bakre leden. Christian Folin har varit ett jättelyft för Frölundas försvarsspel och Matt Tomkins inger stabilitet mellan stolparna. Framåt finns det mer att önska av göteborgarna vars 8,7 i skottprocent inte är tillräckligt bra. I samma kategori är Leksand sämst i klassen och i SHL-tabellen återfinns masarna längst ner. Att gästerna skapar chanser är dock positivt och kan den gode Kaskisuo komma upp med en bra insats är en bortaskräll fullt möjlig. Alla tecken bör sättas på pränt ögonaböj.

2. Linköping – Färjestad 1
Östergötland näst på tur där Linköping jagar säsongens första poäng efter nederlag mot Luleå och Djurgården. När mesta mästarna gästade “Saaben” var Klas Östmans vita lejon de som ägde mest puck. Det hjälpte föga när Djurgården var bättre på att sätta pucken i nät samtidigt som Mantas Armalis storspelade i gästernas kasse. Fina tendenser fanns i spelet och på hemmais ska LHC ses med bättre chans än vad streckningen gör gällande. Det är inget snack om att Färjestad har ett bättre spelarmaterial på pappret, men SHL är en så pass jämn liga att inget lag förtjänar att streckas upp emot 70 procent på bortais. Den djärve lämnar tvåan därhän.

3. Malmö – Djurgården 1
Malmös första nederlag för säsongen kom hemma mot Färjestad i lördags. Detta sedan Joakim Fagervalls svartröda hökar varit alldeles för slapphänta i försvarsspelet över hela isen. Att låta ett så pass skickligt lag få så många 2 mot 1-lägen, frilägen och klara chanser i slottet håller såklart inte. Räkna med att Fagervall haft användning av whiteboardpennan och taktiktavlan under veckan som gått. Framåt finns det enormt mycket klass, inte minst i Carl Söderberg som målade två gånger senast. Djurgården imponerade inte mot Brynäs senast trots vinsten efter sudden. I Malmö Arena får de mesta mästarna svårt att räcka till. Bra spik till omkring 50 prollar.

4. Brynäs – Växjö 2
Innan vi tar oss över på andra sidan Öresundsbron ska en match i Gävle hinna betas av. Brynäs har gjort två bra bortamatcher mot Frölunda och Djurgården, men var bleka i hemmaförlusten mot Timrå. Någon kontinuitet i hemmalagets spel har ännu inte skymtats – bra delar varvas fortfarande med rena bottennapp. Ordet kontinuitet finns säkert inristat någonstans i Växjös omklädningsrum. Sams lakejer faller sällan utanför ramen och har i finske Nättinen hittat ett perfekt komplement bredvid Gynge och Rosén. Lakers har vunnit tre matcher under full tid borta mot Brynäs och är rättmätig favorit. Tvåan till 60 procent mår dock bra av åtminstone en gardering. X2.

5. Frederikshavn – Rungsted 1
Från tigerkulan i Gävle till hökboet vid Jyllands östkust där Frederikshavn fått en bra på säsongen i Metal Ligaen. Efter fem spelade omgångar har White Hawks vunnit tre matcher, varav två med stora siffror mot Odense (6-1) och tabelltvåan Herlev (5-1). Lucas Andersen ståtar med mål i samtliga matcher utom en och toppar poängligan. Det är inte lika munter stämning hos mästarna Rungsted. Fjolårets målvaktshjälte Christopher Nihlstorp har lagt plocken på hyllan, dessutom är spelare som Hetta, Persson och Hardt skadade. I 0-4-förlusten mot Sönderjyske fick tränare Erik Hjalmarsson inte ens ihop fyra kedjor. Med kupongens uppbyggnad i åtanke är det läge att ta ställning i Frederikshavn – spikad etta!

6. Krefeld – Iserlohn 1
Iserlohn fick en mardrömsstart mot München igår kväll i och med gästernas 0-1-mål knappa tre minuter efter nedsläpp. “Tupparna” hängde inte läpp för det. Den tidigare Växjö-spelaren Casey Bailey gjorde 1-1 i powerplay på pass från Joe Whitney. 1-1 stod sig matchen ut och i sudden var det ombytta roller då Whitney sköt segermålet framspelad av Bailey. Därmed var skrällen ett faktum, men det är inte tal om någon given trepoängare för Iserlohn i derbyt mot Krefeld. Pingvinerna har laddat batterierna i två dagar efter poängen borta mot storklubben Adler Mannheim vilket är en klar fördel. Ettan först, tvåan sedan. Gaffla på!

7. Grüner IL – Manglerud X
I den norska huvudstaden står ett derby på menyn. För tredje gången denna säsong tog jumbon Grüner ledningen när de ställdes mot Stavanger i tisdags. Morten Elveruds manskap lyckades dock inte spräcka förlustnollan, trots att Christoffer Gozzi sköt 3-1 tolv minuter in i andra perioden. En pinne (3-4 efter sudden) borta mot ett av ligans bästa lag är dock inte illa pinkat och god möjlighet till nya poäng finns det definitivt hemma mot Manglerud. Gästerna är något bättre i grunden, men tre raka nederlag och en målskillnad som lyder 3-12 på resande skridsko är inte mycket att hurra för. Alla tecken föredras i detta ovissa rivalmöte.

8. Frisk Asker – Storhamar 2
Storhamar studsade tillbaka efter 4-5 i ändalykten mot Lillehammer genom att lägga beslag på tre poäng hemma mot Stavanger. Kedjan med kapten Thoresen, Olsen och svenske Rasmus Ahlholm mäktade med sju poäng tillsammans. Den sistnämnde har öst in poäng i Fjordkraft-ligaen sex år i följd och har fortfarande bra krut i bössan även fast han hunnit bli 31 år gammal. Ahlholm och hans guldressade kamrater är i bättre slag än Frisk Asker som dels inte har presterat som förväntat och som dessutom har skador på backsidan. Tvåan inleder, streckas den upp över 45 procent är ettan en vettig gardering.

Stugans superspik!

Malmö
Malmös har haft bra fart under skenorna i samtliga matcher och mönstrar dessutom ett sylvasst powerplay. Hemmalaget har samtliga spelare tillgängliga utom Alsenfelt och monterar sannolikt ned Djurgården i Malmö Arena.

Stugans kupongrensare!

Linköping
LHC skapade tillräckligt med chanser mot Djurgården för att vinna och det är bara en tidsfråga innan puckarna studsar rätt för östgötarna. Den lågt streckade ettan är hursomhelst ett givet inslag på samtliga system.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100