Powerplay analys

Powerplay 23/4-24

Matchbollar kan slås in i tre skandinaviska länder under tisdagskvällen. Utöver Brynäs har även Storhamar och Sönderjyske möjligheten att titulera sig mästare dagen till ära. En spännande finnkamp från “Saaben”, en tysk näbbdragning i Berlin och dubbla Stanley Cup-fajter ska även avhandlas. Let’s go!

Spela gärna Powerplay tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr. Läs mer om hur Powerplay fungerar här.

⏰  Spelstopp Powerplay: 17:59
📈  Radförslag: 216kr

1. Djurgården – Brynäs 2
Wiktor Nilsson rusade bokstavligen ut ur startblocken och Djurgården inledde matchen lovande på Hovet i söndags. Klasen öppnade även målskyttet, men roligare än så blev det inte för Järnkaminerna. Brynäs vände på steken i mittperioden och nu står det 3-0 i matcher. Andrén har dessvärre inte kommit upp i nivå i finalserien och det är såklart en förutsättning för att DIF ska ha någon chans att utmana Gällstedts blodtörstande tigrar. En hel del talar för att det här blir en ren och skär svepning, men går tvåan över 50-strecket är det inte dumt att slänga in någon gardering i mixen.

2. Sverige – Finland 1
Två nya Finnkamper går av stapeln i Linköping den här veckan. Den gångna veckan mättes det svärd på finsk mark, och då slutade det med varsin viktoria. Tre Kronor körde över finnarna i Jyväskylä med 4-0 men i Sankt Michel blev det torsk med 1-2 efter sudden där Oksanen fällde avgörandet. Inför dusterna i “Saaben” har Sam Hallam fått in lite förstärkning i form av Sörensen och Strömwall vilket spetsar till den blågula offensiven. På blågult territorium gillas Tre Kronors chanser och håller ettan sig inom rimliga nivåer svingar vi med spik-klubban!

3. Lausanne – ZSC Lions 2
Den schweiziska finalen har inletts med tre raka hemmasegrar och det står 2-1 i matcher till ZSC Lions. Erfarna herrar som Weber och Malgin klev fram i lördags då Lejonen från Zürich gjorde 4-2 på Lausanne hemma i Swiss Life Arena. Superkeepern Hrubec var stabil på linjen och så länge tjecken gör jobbet i kassen finns risken att Suomela fortsätter att gå poänglös genom finalserien. ZSC känns tyngre i de flesta avseendena och trots Lausannes fina hemmafacit föredras högersidan i Vaudoise Aréna.

4. Esbjerg – Sönderjyske 1
Esbjerg räddade den första matchbollen och reducerade till 2-3 i matcher i Sydjysk Sparekasse Arena i söndags. Föga förvånande var det Schultz, Winquist och backstjärnan Philip Larsen som gick i bräschen i 4-2-segern. Sönderjyskes poängmaskin Pelletier åkte på ett matchstraff i mittperioden men några vidare påföljder ser det inte ut att bli för kanadensaren. Det har varit tajta duster under hela finalserien och en jämn historia ligger även i korten på tisdag. Hemmafördelen får mig att måla från vänster, men det snålas inte med färgen.

5. Storhamar – Vålerenga 1
Precis som förra säsongen är det uppdukat för finalfest i CC Amfi. I fjol sabbade Stavanger guldfesten i Hamar men nu tyder det mesta på att Storhamar kommer att kunna stoltsera som norska mästare. Dragons har varit det bättre laget genom hela finalserien och leder med 3-1 i matcher. Vålerenga har gjort det otroligt bra efter förutsättningarna i slutspelet, framförallt hemma i Oslo, men i Hamar finns troligtvis inte kraften för att sabba partyt. Spikad etta!

6. Eisbären Berlin – Fischtown X
Isbjörnarna från Berlin har vänt 0-1 till 2-1 inför match 4. Eisbären dominerade i mångt och mycket bortamötet i söndags där Fischtown-keepern Gudlevskis höll kvar Pingvinerna i matchen. Det krävdes förlängning i Bremerhaven innan Veilleux avgjorde med sitt 2-1-mål. Fischtown har varit otroligt svåra att få hål på under hela slutspelet och i Berlin löper Eisbären en stor risk att övervärderas av tipparna. Överstiger ettan 50 prollar är det först och främst bortasidan som lockar. En helgardering är dock att föredra om lädret räcker.

7. New York Rangers – Washington 2
På andra sidan pölen vann New York Rangers President’s Trophy. Därmed kommer Rangers att ha hemmafördel under hela slutspelet. Washington ska rimligtvis inte vara något hinder över sju matcher och i den första dusten blev det en 4-1-seger för Zibanejad och hans vänner där tre snabba kassar i mittperioden lade grunden för vinsten. Här ser dock Peter Laviolettes mannar ut att bli på tok för högt streckat för att spika. Ovechkin kan fortfarande blixtra till, dessutom har spaden Charlie Lindgren haft en förmåga att sno matcher på egen hand den här säsongen. Vi rullar ut mattan och håller tummarna för att Caps norpar match 2!

8. Florida – Tampa Bay 1
Det är en riktig holmgång som går av stapeln mellan Florida-rivalerna. Detta är tredje gången på fyra år som katterna och Bolts går i klinch i Stanley Cup-slutspelet. Panthers inledde Battle of Florida på bästa sätt under söndagskvällen då Gustav Forsling och company vann 3-2 Amerant Bank Arena. Sett till matchbilden hade mycket väl siffrorna kunnat vara större. Poängmaskinen Kucherov lämnade banan mållös i söndags men höjden finns definitivt hos Jon Coopers Tampa för att göra en jämn matchserie av detta. Ettan först, tvåan sedan.

Stugans superspik!

⚽️  Storhamar
Det är som upplagt för fest i Hamar. Dragons har dominerat finalserien och skaffat sig tre stycken matchbollar. Ett tröttkört Vålerenga får ge vika i ett fullspikat CC Amfi!

Stugans kupongrensare!

💥  Washington
Favoritskapet har gått överstyr i Madison Square Garden. Charlie Lindgren har snott matcher förr och nu när Rangers streckas upp mot orimliga nivåer är det skrälljobb som gäller!

216 rader
1. Djurgården – Brynäs 12
2. Sverige – Finland 1
3. Lausanne – ZSC Lions x2
4. Esbjerg – Sönderjyske 1×2
5. Storhamar – Vålerenga 1
6. Eisbären – Fischtown 1×2
7. NY Rangers – Washington 1×2
8. Florida – Tampa Bay 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100