Powerplay analys Andelsspel

Powerplay 23/5-24

Fyra fina slutspelsmatcher från VM i Tjeckien med dubbla tillhörande head-to-heads drar igång PP-bongen denna torsdag. Avrundar gör vi från Nordamerika med två häftiga konferens-finaler (NHL). Ett par fina drag samt en och annan given spik gör chansen till både åtta gröna bockar samt trevlig utdelningen stor. Nu brassar vi igång!

Spela gärna Powerplay tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr. Läs mer om hur Powerplay fungerar här.

⏰  Spelstopp Powerplay: 16:19
📈  Radförslag: 162kr

1. Sverige – Finland 1
Det är dags för Tre Kronor att ta sig an Finland i VM:s kvartsfinalspel. Sam Hallams mannar har lirat lysande hockey men frågan är om de blågula förstår vad som väntar när ett furiöst blåvitt herrskap står på motsatt sida. Finland har inte fått med sig något större antal NHL-lirare till Prag/Ostrava och detta har i mångt och mycket skjutit Lejonen i tassen. Att enbart lita till ett välansat kollektiv har visat sig mindre framgångsrikt nu jämfört med i vårens EHT-spel och träningsspelande. Här tror vi likväl att motivationen hos Jalonens mannar är på allra högsta nivå och ett hungrigt och hårt slitande Finland kan absolut utmana Sverige. När ettan streckas till skyn ska X2 med.

2. Lucas Raymond – Mikael GranlundLOTTAS
Denna head-to-head kommer att lottas då finländske Granlund är avstängd. Avvakta spelstopp och strecka där värdet finns. Troligen kommer krysset bli ett bra tecken att falla tillbaka på.

3. USA – Tjeckien X
Det kommer bli en riktig rysare i Prag under torsdagskvällen. USA har visat upp sina mäktiga offensiva kvalitéer på sistone, samtidigt som värdnationen växt in i tävlingen och bara blivit bättre och bättre. Att tjeckerna fyllt på sin trupp med klass så det räcker och blir över i och med Pastrnak och Zachas ankomst gör inte laget sämre. Det här blir ett ställningskrig så det heter duga. Knappast heller någon strid vi tror kliver iväg bortom all sans och reson där favorit ligger på under 5,5 mål. Alla tecken rekommenderas.

4. Brady Tkachuk – David Pastrnak X
Bostons superstjärna kastades mer eller mindre rakt in i hetluften då Pastrnak fick lira över 20 minuter första matchen på plats i Prag. Några påsar blev det inte från Bruins-liraren men väl ett i övrigt uppoffrande spel och med lite mer tid på europeisk mark kommer tjecken bara bli bättre. Tkachuk är en av de främsta jänkarna i detta VM och så långt finns sju mål noterat från Senators-spelaren. Visst finns det en del som pekar mot att någon av dessa grabbar mycket väl kan bli matchvinnare. Valet blir tidigt att bredda och gå 1X2.

5. Kanada – Slovakien 2
Slovakien vilade Hrivík medan Pospísil klev tidigt av mot Tre Kronor i slovakernas sista strid innan slutspelet nu tar vid. En första undersökning på Flames-spelaren visade inte på någon allvarlig skada och hoppet om spel lever. Kanada blir som alltid en tuff nöt att knäcka. Lönnlöven hade ändå bekymmer att vinna grupp A då både Tjeckien och Schweiz pressade laget in i det sista. Kan Slovakien mönstra på med bästa tänkbara uppställning nu finns absolut en skräll i siktet. Alla tecken och knalljobb!

6. Schweiz – Tyskland 1
Kevin Fiala och hans schweiziska landsmän är en outsider i detta mästerskap. Alpnationens ishockeyhjältar hade inga som helst problem att ta sig vidare från grupp A, bara Kanada mäktade med att segra i gruppspelet mot de rödvita. Tyskland å sin sida startade mästerskapet aningen tveksamt men har vridit igång sin offensiv på ett mäkta imponerande sätt. Kruxet med tyskarna är att defensiven inte håller samma klass. Ettan streckas i högsta laget men ska vi “åsnespika” någonstans på kupongen så är det nog ändå här.

7. Dallas – Edmonton 1
Dallas har sett väldigt bra ut genom hela slutspelet och räknar vi bort Stars inledande förluster mot Vegas kan hemmalaget skryta med inte mindre än åtta vinster på elva matcher därefter. Edmonton behövde en match 7 för att orka montera ner Vancouver. Oilers mustiga toppar blev till slut avgörande. Nu får ändå besökarna någon dag mindre vila och med ett tungt matchande tänker vi oss att Dallas drar en liten fördel av detta. Spikettan är motiverad till åtminstone 45-50 procent.

8. New York Rangers – Florida 2
Innan vi knyter ihop säcken blir det en lång väntan till natten mot lördag för att ta kupongen i mål. Match 2 gäller mellan Rangers och Florida där första matchen, i skrivande stund, inte lirats ännu. För att få med sig lite relevant info till möte nummer två så är det av största vikt för Panthers att hålla sig bortanför utvisningsbåset och därtill hålla New York-klubbens främsta femmor på utsidan. Bredden är bättre hos de tillresta och över sju matcher tror vi att gänget från Sunrise tar hem konferens-finalen och nyper ånyo en plats i finalen. X2 ser ut att bli en väldigt fin väg att vandra i MSG.

Stugans superspik!

🚨  Schweiz
Schweiz har imponerat stort genom hela turneringen och besitter både offensiva- och defensiva kvalitéer som inte Tyskland kan matcha. Ettan står stadigt på egna ben.

Stugans kupongrensare!

💥  Slovakien
Kanada har materialet för att gå långt men ska för den delen inte underskatta Slovakien. Fråga bara USA vad som då kan ske! En stenhårt streckad etta är givetvis ett tecken vi ska försöka jobba bort.

162 rader
1. Sverige – Finland 1×2
2. L.Raymond – M.Granlund x
3. USA – Tjeckien 1×2
4. B.Tkachuk – D.Pastrnak 1×2
5. Kanada – Slovakien 1×2
6. Schweiz – Tyskland 1
7. Dallas – Edmonton 1
8. NY Rangers – Florida x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100