Powerplay analys

Powerplay 26/3-24

Svenskt, tyskt, danskt och schweiziskt! Fyra länder delar på PP-innehållet denna tisdag och visst kittlar de svenska kvartsfinalerna samt playout-finalen från Oskarshamn lite extra. Straubing är en fin spik och Löven en ypperlig skräll. Nu brassar vi!

Spela gärna Powerplay tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr. Läs mer om hur Powerplay fungerar här.

⏰  Spelstopp Powerplay: 18:59
📈  Radförslag: 216kr

1. Leksand – Frölunda 2
Leksand var säkerligen ganska nöjda med att få med sig en seger från dubbelmötet i Göteborg under helgen som var. Sett till båda matcherna känns det som att masarna vann på poäng. Det som däremot inte är bra hos dalaklubben är att sjukdom tagit sig in hos laget. Först blev kapten Zacke dålig och missade matchen i fredags, därefter fick Filip Larsson kasta in handduken till match 2 och är således osäker till start nu. Hur övriga truppen mår är höjt i dunkel. Frölunda lever massor på sin fina enhet med Strömwall i spetsen. Att Ruohomaa också fick måla mot LIF senast var knappast någon högoddsare. Släkten brukar vara värst. X2 känns under rådande förutsättningar inte så dumt alls i Tegera.

2. Linköping – Skellefteå 2
Två gånger om har Linköping tagit matcherna i Norrland till sudden. Båda gångerna fick Cluben på läppen. Nu måste Östmans mannar ställa om och försöka vinna minst en av två matcher i Saaben, annars är säsongen över. Frågan är givetvis om östgötarna har orken att mäkta med detta uppdrag eller om bensinen tog slut i norr. SAIK har visat att man är ett slutspelslag av rang och i special teams fortsätter också de gulsvarta att imponera. X2 känns som en bra väg att vandra, såvida inte tvåan är uppe och snuddar vid 50-strecket närmare spelstopp.

3. Oskarshamn – HV71 2
Spelare som Oksanen och Lodin hade inte sina bästa dagar på jobbet i söndags. Tungt för Oskarshamn därmed som fick se en 1-0-ledning gå upp i rök och detta innebär matchbollar för HV71. Gästerna kan därmed spela med något mindre press på sina axlar här samtidigt som Oket är väl medvetna om att en torsk innebär semester och en tid som ett allsvenskt lag till hösten. Kan Tjurarna stå emot en tidig Oket-dominans finns väldigt mycket som pekar mot att matchbilden ska kunna svänga, sakta men säkert, över till HV-favör. Tvåan upp till åtminstone 45 prollar är spikmaterial.

4. Djurgården – Björklöven 2
Björklöven var pressade till att vinna i Umeå under söndagen och gjorde också det. Reducerat till 1-3 i matcher därmed och Stråhles grabbar får därmed vänta på sommarlovet ett litet tag till. Nu blir det återigen Hovet och Stockholm som gäller och sett till hur de grönklädda spelade när laget var här senast finns det ett visst hopp om att ta serien mot Djurgården till ytterligare matcher. Schilkey visade vägen hemmavid senast i och med två mål och Svedberg klev in och gjorde en bra match mellan stolparna. Veteranen tillika ex-djurgårdaren bör få en ny chans på linjen här. X2 är tecken vi absolut inte ska glömma bort.

5. Lugano – Fribourg 2
Fribourg tog möjligen en aning lätt på uppgiften efter att storfavoriten i serien med Lugano gick fram till 2-0 i matcher utan minsta darr på ribban. Därefter har Lugano spelat upp sig och kvitterade serien innan Fribourg häromsistens åter fann en vinnande väg i och med 1-0 på hemmais. När besökarna nu sitter med matchbollar i Cornèr Arena blickar vi också tidigt mot X2 då gästerna besitter en högre nivå generellt och en bredd som inte Lugano ska kunna matcha. Sörensen är en potentiell matchvinnare!

6. Straubing – Schwenninger 1
Straubings 5-1-triumf borta mot Schwenninger föregicks av en ruskigt fin prestation från Tigrarna som därmed kvitterade serien mot Wild Wings. Hemmalagets tunga nordamerikan Mattinen gjorde en ruskigt stark insats som dock inte fick krönas med några poäng. Det fick däremot svenske Philip Samuelsson som letade fram en passning till ett av de fem målen. På hemmaplan håller vi värdarna som ganska tydliga favoriter och går inte mot vare sig oddsmakare eller det svenska folket. Spiketta.

7. Eisbären Berlin – Adler Mannheim X
Isbjörnarna från Berlin har satt sig i ett utmärkt läge för att ta sig vidare i DEL-slutspelet. Efter debaclet i match 1 (1-7) har värdklubben rest sig och vunnit tre raka och jämna matcher. Matchboll råder således nu men frågan är om Noebels, Tiffels och gänget dunkar in den. Adler är fullt kapabla till att utmana vidare i slutspelet och Örnarnas toppar är minst lika höga som Berlinklubbens. Med spelvärdet helt och hållet viktat till höger är det X2 som givetvis går i bräschen. Ettan är ett lyxtecken som enbart åker med vid större byggen.

8. Herning – Sönderjyske X
Mathias From och Brett Thompson utgör just nu det danska slutspelets absolut bästa offensiva duo. Den danske 26-åringen pangade i kvartsfinalserien mot Herlev in tio (!) puckar och var givetvis gång efter annan banans gigant. Sönderjyske står på motsatt sida i semifinalen och gästerna kunde på samma sätt som Herning svepa sina motståndare i kvarten via 4-0 i matcher. Med andra ord är det en betydligt tuffare uppgift som står för dörren. Gästerna har tillräckligt med skickliga spelare för att utmana hemma som borta i jakten på finalbiljetter. Att blicka brett är ingen dum idé således. 1X2.

Stugans superspik!

🚨  HV71
Oskarshamn måste vinna för att inte SHL-äventyret ska vara över. HV71 kan således, om än för en kort stund, sänka sina axlar och spela mer avslappnat utan en direkt kniv mot strupen. Det talar för HV. Tvåan är en godkänd spik.

Stugans kupongrensare!

💥  Björklöven
Visst finns fortsatt ett visst hopp hos Björklöven att fälla Djurgården ånyo och sett till tidigare matchbilder ska vi inte frånta Umeå-klubbens hopp här. Tvåan är ett häftigt skrälldrag.

216 rader
1. Leksand – Frölunda x2
2. Linköping – Skellefteå x2
3. Oskarshamn – HV71 2
4. Djurgården – Björklöven 1×2
5. Lugano – Fribourg x2
6. Straubing – Schwenninger 1
7. Eisbären – Mannheim 1×2
8. Herning – Sönderjyske 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta