Powerplay analys

Powerplay 28/3-24

Det är slutspelshockey från Europa samt ett gäng NHL-matcher som ligger på PP-bordet under skärtorsdagen. Flera riktigt häftiga fajter från både Sverige, Tyskland och Schweiz utgör lejonparten av bongen. Bland annat finner vi en game 7-fajt mellan Fribourg och Lugano samt en chans för Skellefteå att svepa Linköping i Saab Arena. Bygget är klart, nu åker vi!

Spela gärna Powerplay tillsammans med några av våra andelsläggare eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr. Läs mer om hur Powerplay fungerar här.

⏰  Spelstopp Powerplay: 18:59
📈  Radförslag: 216kr

1. Linköping – Skellefteå 2
Skellefteå har visat otrolig styrka i och med tre raka övertidssegrar trots att SAIK tappat 3-0-ledningar i två av dessa matcher. Triumfen i Saab Arena under tisdagen kom i den sjätte perioden i och med ett Sandin Pellikka-mål i powerplay. Östman och company vet att de gulsvarta är bäst i klassen när det kommer till special teams men likväl är det på botbänken Clubens spelare befunnit sig flera gånger om när avgörande sekvenser i samtliga av dessa matcher fallit. Nu ska östgötarna försöka ställa om och bryta den negativa trenden. Något som vi inte riktigt tror på. Möjligen kan Rattie och gänget återigen ta matchen till sudden men X2 får betraktas som ett lås.

2. Leksand – Frölunda 2
Leksand hade Filip Larsson på bänken i match 3. Den skicklige burväktaren har dragits med sjukdom den senaste tiden och fick från sin position vid sidan se Mantas Armalis släppa in två av tio skott och när masarnas effektivitet framåt var svag blev det 1-2 i brakan och därmed också 1-2 i matcher. Har dalaklubben kvalitén för att bryta trenden och startar Larsson nu är frågan. Känslan är både ja och nej. Rönnbergs lärjungar har kommit fint innanför västen på de blåvita och när Lasse Johansson dominerar spelet i sin kasse fullkomligt blir det knivigt för LIF att bryta igenom. X2 är en tidig tanke men med troligen lite spelvärde runt ettan är alla tecken i slutändan att rekommendera.

3. Fribourg – Lugano 1
Lugano behövde vinna i tisdags och gjorde också så. En femminutare på Fribourgs Jecker tidigt in i matchen gav Joly läge att panga in 1-0 i powerplay och därefter hade Lugano ganska bra kontroll på matchen i stort. 4-2-viktorian innebär att vi finner en sjunde och avgörande fajt i Fribourg. Spontant känns det ändå som att ett i grunden bättre hemmalag som orka montera ner sina motståndare. De La Rose gjorde ingen bra insats senast men har kapaciteten att kliva fram och avgöra en sådan här typ av match. Även Sörensen ska kunna pressa in en puck eller två. Ettan är spikmaterial.

4. Schwenninger – Straubing 2
Bremerhaven, München och Berlin är alla redan klara. Nu är tanken att Straubing ska göra nämnda trio sällskap i ett stundande semifinalspel och chanserna för Tigrarna är mycket goda. Efter två raka vinster sitter besökarna inne med en fin 3-2-ledning i matcher och därmed chans att slå in den sista spiken i kistan. Schwenninger har gjort ett gediget jobb så långt men Wild Wings har inte riktigt kommit upp i nivå på slutet och keepern Jocke Eriksson svajat en aning därtill. Tvåan är en intressant spik.

5. Salzburg – Bolzano X
Det fanns en hel del som pekade mot att mötet Salzburg – Bolzano kunde gå till sju matcher inför serien startade och ingenting pekar mot att denna tanke förändrats fyra fajter in. 2-2 är ställningen efter att Red Bull-klubben fått på läppen av ett effektivt Bolzano senast. Stjärnan Gazley är givetvis för bra för att lira hockey i Italien och låg bakom samtliga tre påsar (3-2-seger). Med hemmaplan får också Salzburg bära ett visst favoritskap men detta känns helt öppet och kan sluta precis hursomhelst. Alla tecken.

6. Toronto – Washington 2
Washington ser efter en trevande höst ytterst intressanta ut. Capitals har en väldigt positiv trend – med ett gäng segrar på inkontot den senaste tiden har en topp 8-position i den östra konferensen blivit en positiv överraskning. Inför bortamatchen mot Toronto får inte besökarna något större förtroende av det svenska folket, något som känns fel. Maple Leafs är inne i en tuffare period just nu i och med dubbla förluster i bagaget. Dessutom finns ett gäng backar på skadelistan vilket inte gör saker och ting bättre. X2 ska tidigt spelas ut som tänkbara skrälltecken.

7. Colorado – New York Rangers 1
Efter nio raka vinster fick Colorado till slut ge vika. Något oväntat var det Montreal som knäppte Denver-klubben på nosen i och med en fin 2-1-seger i Ball Arena. Nu gäller det för Avs att snabbt studsa tillbaka in på vinnarspåret igen och känslan är att man också gör så. NY Rangers är visserligen ett topplag på den östra sidan men hade en stor portion flax som lyckades slå tillbaka Philadelphia senast på övertid och mot ett väldigt bra Avalanche på bortais är det inte sannolikt för New York-klubben att tro på en vinst över 60 minuter. 1X räcker.

8. Edmonton – Los Angeles 2
Edmonton är ett robust topplag i den västra konferensen, något annat är svårt att säga. Oilers drivs som vanligt av McDavid och Draisaitls otroliga poängproduktion samtidigt ska vi också slå ett slag för Mattias Ekholms fina mars-månad. 33-åringen har varit ruskigt effektiv och noterats för inte mindre än tio poäng på sina elva senaste starter. Kings möter upp och detta blir ingen lätt resa för Oilers. Los Angeles-klubben har varit bra hela säsongen och kilar numera in sig på en slutspelsplats. Fyra raka vinster finns i trunken vilket vi givetvis inte heller ska snacka bort. Värdet till höger innebär att tvåan ska med. Gubbläge kanske, etta-tvåa.

Stugans superspik!

🚨  Fribourg
Det är på hemmaplan som Fribourg nu får chansen att slå in den sista matchbollen i serien mot Lugano och det ska Drakarna lyckas med. Ettan är spikad.

Stugans kupongrensare!

💥  Washington
Capitals har en fin formkurva att blicka tillbaka på och mot ett Toronto som ser ut att sakna ett gäng med betydande killar luktar det skräll i Scotiabank Arena. Fin tvåa.

216 rader
1. Linköping – Skellefteå x2
2. Leksand – Frölunda 1×2
3. Fribourg – Lugano 1
4. Schwenninger – Straubing 2
5. Salzburg – Bolzano 1×2
6. Toronto – Washington 1×2
7. Colorado – NY Rangers 1x
8. Edmonton – Los Angeles 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta