Premier League

Premier League – Fulham

Premier League – Fulham

Fjolårets sanslöst dominanta Fulham är välförtjänt med i årets upplaga av Premier League, minst sagt. Utöver tappet av Carvalho till Liverpool så har man fått behålla stora delar av truppen och däribland Mitrovic som satte rekord i Championship den gångna säsongen som troligen aldrig kommer att slås.

Jag personligen tycker faktiskt det är märkligt att ingen klubb lite större än Fulham går för Mitrovic. Serben är fortfarande “bara” 27 år gammal och har ett gäng år kvar på hög nivå. I ett bra lag tror jag han hade kunnat bli livsfarlig. Jag tror inte han hade gjort bort sig i Chelsea, exempelvis.

Fulham åkte ut med buller och bång senast man spelade i Premier League, men jag tror faktiskt London-laget klarar sig kvar den här gången!

Transferfönstret

Fulham tappar som sagt Carvalho och det är ett tungt tapp. Jag tycker dock att man gjort väldigt vettiga värvningar för att täcka upp. Palhinha har plockats från Sporting CP och det är en riktig klass-spelare som definitivt kan lyfta Fulham något snäpp. Därefter har man också plockat in den ständigt utlånade Andre Pereira.

Pereira är en intressant värvning tycker faktiskt jag. Trots att han jämt och ständigt blivit utlånad av Manchester United så har han gjort riktigt bra prestationer vart han än kommit. Han spelade fulla säsonger och var tongivande i Granada, Valencia samt Lazio. Senast åkte han till Brasilien för en säsong med Flamengo där han varit ruskigt bra.

In: Palhinha (SCP), Pereira (Man United)
Ut: Carvalho (Liverpool), Anguissa (Napoli)

Värt att nämna kan också vara att Anguissa som lånades ut till Napoli under förra säsongen nu också köpts loss av de ljus-blåa, efter en lysande säsong av ovan nämnd herre. Det räknar jag dock inte som något större tapp, eftersom att han ej fanns med i Fulham över huvud taget under förra årets totalmangling av The Championship.

Betyg Fulham transferfönster: ★★★☆☆

Placering: 16

Jag tror som sagt Fulham är lite underskattade i år. Är det någon gång Mitrovic ska göra avtryck i Premier League så är det den här säsongen. Han har aldrig varit i bättre form och bör vara respekterad av samtliga lag efter dennes sanslösa facit under förra året.

I Palinha har man fått in en kanonspelare på mitten och jag tror Pereira kan bli en riktig joker i år.

Det här laget var flera klasser för bra för The Championship förra året och man skullle kunna hävda att truppen är ytterligare något snäpp tyngre i år.

Vad gäller spel så sätter jag fullt fokus på den gode Mitrovic. Gubben satte helt ofattbara 43 strutar förra året och får nu en lina på 11.5 till över 2 i odds, bara för att det är Premier League där han förra vändan misslyckades totalt.

Årets Fulham är överlag ljusår bättre än det Fulham som åkte ur ligan med huvudet före senast och jag tror Mitrovic kommer ta rejäl revansch på de som fortfarande tvivlar. Det finns en hel drös med lag runt omkring Fulhams spelstyrka och Mitrovic ska få lägen nog för att hänga 12 baljor.

Jag köper inte alls den låga linan och tror både Fulham och Mitrovic kan överraska en aning!

Spel: Mitrovic ö11.5 mål @ 2.10 – UNIBET