Premier League

Premier League – Wolverhampton

Premier League – Wolverhampton

Wolverhampton är väl det sista laget jag anser löper någon form av risk att åka ur i år, även om den känns ganska liten. De lag jag har framför Wolves ska stå väldigt säkert.

Vargarna vår fjolårets överraskning tillika turlag. Man sprang overkligt bra under stora delar av säsongen och var faktiskt med och jagade top 4 ett tag. Tiden tog dock ut sin rätt och Wolves föll igenom mot slutet.

Det här året bör inte bli speciellt roligt för de gul-svarta. Det är ett bollskickligt lag men mer än så vet jag egentligen inte om det är. Man saknar den där direkta spetsen och inför året har man valt att rotera rejält i de defensiva leden.

Spel: Hwang bästa målskytten i Wolverhampton under säsongen @ 5.00 – UNIBET

Transferfönstret

De defensiva kuggarna i Saiss och Marcal lämnar för Besiktas respektive Botafogo och dessutom låter Wolves de bägge unga portugiserna Trinaco och Fabio Silva gå, tillsvidare i alla fall.

Silva har väl inte över huvud taget nått upp till de förväntningarna många hade och vad Trincao ska göra i Barcelonas enormt spetsiga trupp kommande år vet nog ingen.

På pluskontot får man i varje fall behålla Hwang som köps loss från Leipzig. Koreanen var i min bok Wolves stora utropstecken förra året och gav anfallsspelet lite mer spets och hot.

Utöver att Hwang stannar så har man egentligen bara gjort en någorlunda rejäl värvning. Unge Nathan Collins hämtas för 10m euro från Burnley och han blir den som ska ta över från Saiss helt enkelt. Det bör på sikt vara en bra värvning men initialt kanske Wolves buss blir lite mindre stabil i år.

In: Hwang (Leipzig), N. Collins (Burnley)
Ut: Saiss (Besiktas), Marcall (Botafogo), Silva (Anderlecht), Trincao (Barcelona)

Kort och gott ett ganska mediokert transferfönster av Wolves, men samtidigt ingen katastrof. Man kommer klara sig kvar med det här manskapet men definitivt inte ta några kliv närmare toppen.

Betyg Wolverhampton transferfönster: ★★★☆☆

Placering: 13

Efter ett ras mot slutet av förra säsongen så slutade Wolves tia i tabellen. Jag tror man kan tappa ett par hack till i år då det är ett gäng lag runt-omkring som blivit betydligt starkare inför säsongen. Wolves känns aningen för bra för de lagen jag placerat bakom, men klart sämre än de flesta jag kommer placera framför.

Trots att Wolves sprang sjukt bra under förra säsongen så räckte det inte mer än till 51 poäng i slutändan. Jag var lite inne på att spela under 44.5 poäng i år, men det känns verkligen som gränsfall. Linan känns väldigt korrekt placerad.

Istället vänder jag blickarna mot den ovan nämnda Hwang och placerar en kul “Tv-peng” att följa under säsongen, vilket blir Hwang att vinna den interna skytteligan till 5.00 i odds.

Jimenez är storfavorit till 1.66 i odds och favorit ska han vara, men inte så här stor. Jimenez var inte riktigt att känna igen efter den fruktansvärda huvudskadan han åkte på och jag tror Hwang kan bli lite av en positiv överraskning år!

Spel: Hwang bästa målskytten i Wolverhampton under säsongen @ 5.00 – UNIBET