Vichyns

Rögle BK – Långtidsspel

Då kan nedräkningen börja!

Då är det exakt en månad kvar till nedsläpp i SHL och träningsmatcherna har så sakteliga börjat ticka igång. Jag snackade lite med Jimmie här i dagarna som även han har börjat kika lite och jag måste säga att han matat mig med fina idéer. Det här inlägget blir en kombination det han tipsade mig om och en egen spaning.

Som de flesta vet har inte Rögle börjat träningsspela ännu, men truppen ser helt klart intressant ut. Vi kommer att göra en noggrannare genomgång veckan innan det kickar igång, så jag besparar er de längre texterna just nu.

Vi börjar med spelen:

 

Rögle har satsat friskt i år. På forwardssidan är det fullmatat med klasspelare i form av Daniel Zaar, Adam Tambellini, Rodrigo Abols, Anton Bengtsson, Dennis Everberg, Simon Ryfors och Linus Sandin. Kasta där in Riley Sheen som gjorde det ypperligt förra året, samt namn som Brithén och Ferguson som är bra SHL-spelare (Om Brithén kan slippa sitt skadehelvete). Forwardssidan är med andra ord riktigt jävla bra och det är nog bara Färjestad som riktigt kan mäta sig här offensivt sett.

Det finns dock några frågetecken kring backsidan, framförallt offensivt sett. Kapla gjorde det fint förra året, belönades med rätt mycket powerplaytid och poängen trillade in. 19-årige Engström tog stora kliv under säsongen och kommer garanterat bli en toppback i år och här finns det offensiv uppsida. Men utöver det hänger mycket på att man träffar rätt med värvningen av Thomas Grégoire som kommer från två poängstarka säsonger i Finland. Kikar vi resten av backarna så känns det betryggande rent defensivt med trotjänaren Lesund, Valtteri Viljanen och sen så gillar jag signingen av Davidsson, som såg stabil ut under sin korta tid i FBK.

Målvakssidan håller bra klass med Rifalk och Kvaca.

Summerar vi det hela, så gillar jag Rögles lagbygge och vad gäller spelet flest mål i SHL är det bara osäkerheten kring att man inte har den där självklara offensiva toppbacken som gör mig lite orolig. Speciellt i powerplay. Men det finns tillräckligt med forwards för att ett spel till 7.50 inte ska vara ett BLIXT-spel.

H2H mot Växjö är helt klart felprisad. Jag håller med om att Växjös lagbygge totalt sett ser snäppet skarpare ut, men inte tillräckligt för att rättfärdiga ett odds på 2.41 hos de grönvita. Man ska även tänka på att Växjö har dubbeljobbet i Champions Hockey League med.

rögle h2hrögle mål

Det blir säsongens första spel!

Mvh,
Timman

 

Chatta