Fotboll-serie-a-speltips

Salernitana – Udinese

Salernitanas The Great Escape ställs på sin spets!

Även om utkomsten är lika oviss som alltid så är en sak säker kring förutsättningarna, den här söndagsunderhållningen kommer med en stor dos ångest hos hemmalaget!

Ja, det blir kampen att slippa nedflyttning som får avsluta årets säsong när både Cagliari och Salernitana spelar sina matcher kl 21 på söndag. Medan någon av Milanolagen firar för fullt så får vi se om Salernitana förverkligar The Great Escape eller om Cagliari lyckas tråckla sig kvar i Serie A ännu en gång.

Nere i Salerno tar man emot Udinese och här har oddsmarknaden prisat in att Udinese ska ställa ut skorna. Jag synar oddsen här och tycker mig ha hittat ett fint spel med bra risk/reward.

Jag spelar Udinese +1.0 @ 1,69 på Pinnacle

Salernitana

Visst ska dom har en eloge för upphämtningen dom har gjort men om dom inte lyckas hänga kvar nu så lär det nog stå ”förgäves” när historieböckerna skrivs och det blir även svårt att skylla på någon annan än dem själva.

För ni ska veta att dom har haft chansen att säkra Serie A-spel på egen hand, minst sagt!

Först ska vi bara ta förutsättningarna här. Cagliari har två poäng mindre än Salernitana, så om Salernitana vinner här är dom klara, om Cagliari inte vinner över jumbon Venezia så är dom också klara. Det är när Salernitana spelar oavgjort och Cagliari vinner som dom hamnar på samma poäng och det är här det börjar bli intressant.

I Serie A avgörs det i första hand genom inbördes möte, här är resultaten 1-1 i båda matcherna och därmed blir det målskillnad som avgör och där har Cagliari bättre, så om vi hamnar där så går Cagliari vidare.

Nu lite kort vad som hänt till dig som inte följt Serie A-botten så nära:
Vad gäller just deras inbördes möten med Cagliari så var möttes dom så sent som för två matcher sedan. Då hade Salernitana ledningen fram till 98e(!) minuten när Cagliari kvitterade. Om dom hade hållit ut 20 sekunder till hade dom med största sannolikhet varit klara nu.

Vidare till deras senaste match mot Empoli. Där var det knappast brist på lägen och jag tycker att Salernitana var det bättre laget. Empoli hade tagit ledningen med 1-0 i första och efter att ha kvitterat i 76e så får Salernitana en straff i 84e, vinner dom matchen är dom klara för Serie A!
Men som ni förstår så bränner Perotti och det slutar 1-1.

Så efter att ha slickat botten på tabellen i princip hela säsongen, lyckas ta sig upp över strecket mot slutet av säsongen och nu två matcher i rad haft suveräna chanser att säkra fortsatt spel i högstaligan så sitter man nu i det här måsteläget i årets sista match, det är tufft!

Det är ett bra manus för en film, såklart med en The Great Escape-klingande titel, frågan är bara om det blir en komedi eller tragedi.

Udinese

Så mycket om Udinese har jag inte att säga. Resultatet och insatserna har varierat ganska mycket över tid. Jag tycker ändå att dom ganska väl har kommit ifrån deras tidigare defensiva och tilltäppta fotboll när dom nu spelar mer fartfyllt och anfallsfokuserat.

Becao tillbaka här från avstängning senast och det hjälper stabiliteten bakåt.

Oddsen sitter nog väldigt mycket efter motivation men jag tror inte att Udinese ska lägga sig platt här, det finns alltid någon som vill visa upp sig och de allra flesta fotbollsproffs lär  hata att förlora. Jag vet inte om Beto är tillbaka men det finns andra, såsom Deulofeu, Soppy, Molina som har möjlighet att blixtra till.

Udinese är ett bättre lag i grunden så att dom vinner här eller håller oavgjort är knappast något att bli förvånad över. Det tidigare mötet under säsongen vann Salernitana, så kanske lite finns det revanschlust att hoppas på hos gästerna?

Speltips Salernitana – Udinese

Salernitana är rättmätiga favoriter här men när det har dragit iväg såhär mycket på ett bottenlag så är det läge att kliva in.

+1.0 linan känns väldigt bra här då jag ser få scenarion där det springer iväg och slutar med minst tvåmålsvinst till Salernitana. Om dom nu under matchen får en tvåmålsledning lär nerverna börja slå på och man borde vilja försvara det, då är det snart gjort att man tappar in ett men håller ledningen, pengarna tillbaka där.

Allt som allt gillar jag förutsättningarna där jag tror att det här ganska sällan går till förlust medan vi får ~1,7 de gånger vi vinner, då tackar jag och tar emot!

Jag spelar Udinese +1.0 @ 1,69 på Pinnacle