Fotboll-Champions-League-speltips

Salzburg – Lille

Salzburg flyger medan Lille sjunker!

Runda två i Champions League inleds under Tisdagen men jag tror att rundans finaste spel finnes under Onsdagen. 21:00 sparkas bollen igång mellan Redbull Salzburg och Lille i en match jag tror hemmalaget har mycekt goda chanser att vinna.

Salzburg visade mot Sevilla att man är ett otroligt bra fotbollslag medan Lille har kört kräftgång hela året. Verkligheten har kommit ikapp Lille efter skrällåret i fjol och borta mot Salzburg blir det inte roligt heller, om jag får sia om saken.

Salzburg

Salzburg var inför det här årets upplaga av Champions League tveklöst ett av de lagen jag haft sämst koll på. Det var dock det laget som fick mig att höja på ögonbrynet mest under förstarundan när laget stod för en totalt respektlöst insats borta mot självaste Sevilla och definitivt borde återvänt med tre poäng i ryggsäcken.

Man fick smått otroliga 3 straffar i första halvlek men lyckades med konststycket att missa två av dessa. I en annan värld leder Salzburg den matchen med 3-0 i halvtid och kan stänga ner kalaset sista 45. Så blev det inte, utan en fjärde straff tilldömdes istället Sevilla och en match som borde slutat med 5-6 mål slutade istället 1-1.

Salzburg spelar en totalt respektlöst fotboll och offensiven är minst sagt sprudlande. Karim Adeyemi född 2002 ser onekligen ut som ett namn för framtiden och flera storklubbar har redan ryckt i honom för dennes signatur. Lyckligtvis för Salzburg blev han kvar i truppen och det finns goda möjligheter att gör ett stort avtryck under årets CL.

Efter 1-1-matchen mot Sevilla har Salzburg fortsatt sin inhemska dominans och på tre matcher gjort 12 mål och släppt in 0. Laget är således i kanonslag och även om det finns ett par lirare på skadelistan så är nyckelspelarna redo för match mot Lille.

Lille

Ingen missade troligen Lille och deras enorma skräll i Franska ligan under förra året. Paris blev inte mästare, utan deras svit bröts av Burak Yilmaz, Renato Sanchez och Lilles övriga hjältar. En enastående prestation men också en prestation som blir helt omöjligt att återupprepa för klubben det här året. Inga direkta nyförvärv att tala om och en helt plötsligt en kravbild långt högre än förra året gör att pressen att nå nästan omöjliga resultat slagit ner som en hammare över klubben. Lille har varit nästintill bedrövliga i ligan i år och även om man skrapat ihop ett par uddamålssegrar mot svagt motstånd senaste två matcherna så tycks det mesta peka mot en riktigt tuff säsong som titelförsvarare.

Med Bamba och Sanchez återigen osäkra för spel så är det såklart oroligt i Lille. De bägge var på många sätt klubbens bästa spelare under guldsäsongen och dessa avbräck är enorma. Lille gjorde förvisso en okej prestation hemma mot Wolfsburg i CL men tyskarna hade ett rött kort stora delar av matchen. Jag vädrar att problemen fortsätter för Lille, mot ett otroligt fartfyllt Salzburg.

Speltips Salzburg – Lille

Salzburg har definitivt fått ett kvitto på att man kan tampas med lagen ute i Europa efter premiären borta mot Sevilla. Man borde vunnit matchen men får helt enkelt se till att ta tre poäng här istället. På hemmaplan är laget overkligt starka och senast man förlorade en hemmamatch i tävlingssammanhang var mot Villarreal i Februari, i Europa League. Sedan dess har man runt 20 vinster och 2 kryss, samt en slaskig förlust i en vänskapsmatch som ingen brydde sig om. 

Salzburg hemma är brutala och mot ett Lille som ser trötta ut i år ska chansen för tre poäng vara mycket goda. Oddsen är redan satta i Salzburgs favör men jag tror ändå det finns värde kvar att utvinna. Om inget väldigt oförutsett sker från och med nu till matchstart så tror jag personligen att Salzburg kommer spelas ner.

Jag spelar Salzburg -0.5 @ 2.05 hos Unibet