Adams Ammunition

Serbien – Sverige

Tyvärr – Men det blir att spela Serbien på Lördag

Sverige har totalt misslyckats så här långt i Nations League och efter premiärsegern mot Slovenien så har det blivit tre raka förluster, i en dubbel mot Norge och hemma mot Serbien. Ett formsvagt, både kollektivt och individuellt svenskt lag, ska nu till Serbien och jag vädrar ännu en tuff match för våra blå-gula spelare.

Serbien är bättre än på bra länge och tog sig till VM efter praktskrällen mot Portugal. Laget tycks fullt påslagna i det här Nations League-tramset också vilket för svenskt vidkommande troligen bara betyder än mer problem.

Spel: Serbien -0.5 @ 1.94 MRGREEN

Serbien

Efter förlusten mot Norge i Premiären så har Serbien gått tre matcher obesegrade. En av dessa var vinsten på Friends Arena, där Jovic gjorde mål på tilläggstid i första halvlek, för att sedermera skriva slutresultatet 0-1. Serbien var minst lika bra som Sverige, om inte bättre i den där matchen och när spelplatsen nu heter Belgrad istället för Stockholm så bör saker och ting bara bli ännu tuffare.

Det är alltid lite lurigt att spela innan line-ups men inte mycket tyder på att Serbien ska tanka den här matchen. Tadic, Mitrovic och de andra har varit med tidigare om inte skador satt stopp och efter en mycket onödig 2-2:a mot Slovenien senast så bör man vara väldigt mån om att ta tre pinnar här istället.

Sverige

Varken individuellt eller kollektivt har det sett bra ut för Sverige i år. Utöver Isaks fina start i Premier League är det inte många som gör speciellt stora avtryck i sina respektive klubbar. Olsen har varit skadad en längre tid, Elanga blandar och ger, Foppa har nött bänk en längre tid och därefter är vi bara inte speciellt skrämmande längre.

Nations League den här vändan får, om det blir förlust här, räknas som ett fiasko och det är inte helt osannolikt att vi faktiskt halkar hela vägen ner i Grupp C om så blir fallet.

Utöver Isak är det troligen inte mycket som skrämmer Serberna som har varit påslagna hela vägen i detta Nations League.

Speltips Serbien – Sverige

Det är alltid tråkigt att gå emot Sverige men får vi elvor någonstans i närheten av det jag tror vi får, så kommer oddsen droppa på hemmalaget. Mitrovic i total megaform mot en svensk backlinje där i stort sett samtliga knappt spelat eller varit skadade under starten av säsongen måste vara miss-match av nåde.

Ställer Serbien upp med ett bra lag, så kommer oddsen droppa och Sverige ska inte få det annat än väldigt, väldigt kämpigt i Belgrad, tyvärr.

Spel: Serbien -0.5 @ 1.94 MRGREEN

 

Chatta