Serbien – Sverige

Blågul bom i Belgrad!

Med två månader kvar till goe VM i Qatar ska klubblagen nu ta ett break för att landslagsliret ska få en släng av höstens slev. Nations League står på menyn under en veckas tid då gruppspelet ska stängas med de två avslutande omgångarna.

Sverige möter Serbien på bortabana under lördagen och avrundar hemma mot Slovenien på tisdagskvällen. För Blågul del står platsen i B-divisionen på spel då vi blott har en poängs marginal till nedflyttning gentemot slovenerna på jumboplats.

Janne Andersson har varit öppen i media med att han haft sitt hittills tuffaste förbundskaptensår och förutom att tröstäta körv i brö har hallänningen slitit sitt hår. Frivilliga landslagspensioneringar har gäckat Janne samtidigt som skador ställt till det i laguttagningarna. Inför denna samling saknar Sverige nio spelare, inte minst mittfältsankaret Albin Ekdal samt en drös försvarare, som Starfelt, Helander, Joakim Nilsson samt Emil Krafth. Det är med skräckblandad förtjusning vi får ta emot den blågula startelvan, ska 109-årige Martin Olsson ta en tröja igen. Eller Jannes gamle Peking-favorit Dagerstål som inte ingått i truppen sedan januariturnén 2019. Får Aiham Ousou chansen direkt trots att han varken gjort en A- eller B-landskamp tidigare.

På andra sidan mittlinjen på Stadion Rajko Mitic står våra banemän från i somras. Serbien segrade på Friends Arena i juni med 1-0 efter struten signerad Luca Jovic i slutet av den första halvleken. Den gången hade inte serberna med sina stora centertankar men så är fallet den här gången. Både Fulhams målmaskin Aleksandar Mitrovic och Juventus härförare Dusan Vlahovic är åter i det blårödvita bygget till denna samling. Den dunderduon blir något att bita i för den nykomponerade svenska backlinjen.

Sverige har tre poäng medan Serbien har sju pinnar, tre upp till Norge som huserar på den förstaplats som ger uppflyttning till A-divisionen. Milinkovic-Savic och company har dessutom ett världsmästerskap runt knuten, något som både vittnar om klass och stärker moralen plus att Dragan Stojkovic nu lär vilja foga samman den elva som ska kliva ut i premiären mot brassarna.

Serbien stängde som favoriter mot Sverige på Friends Arena och bör vara stora favoriter på Balkan. Coolbet pröjsar i nuläget 2,10 på raka ettan och det är klart i överkant. Denna karamell ska tryckas ner en bit under dubbeldegen med start här och nu.

Marknad: Serbien – Sverige
Spel: Hemmaseger
Odds: 2,10
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 24 september 20.45

Speltips: Serbien 2.10 Coolbet

Lycka till
Greven