Fotboll-serie-a-speltips

Serie A: Atalanta – Juventus

Juventus tar greppet om en Champions League-plats på söndag!

Juventus gick om Atalanta efter senaste omgången och ligger nu på en den ack så viktiga fjärdeplatsen. Atalanta har visserligen en match mindre spelad men nu får dom chansen att göra upp sinsemellan i en stekhet kamp om CL-platserna!

Det är lite lurigt att ta det här spelet nu med tanke på att båda lagen har cupmatch imorgon torsdag. Det ska dock mycket till för att jag ska ändra uppfattning här då lagens formkurvor pekar åt helt skilda håll.

Jag spelar Juventus @ 2,65 på Hajper!

Atalanta

La Dea har känts avslaget på slutet och förlusten mot Cagliari i helgen är såklart en riktig plump i protokollen men i ärlighetens namn så var matchen innan mot Lazio minst lika usel sett till prestation. Atalanta behöver hitta tillbaka till sitt innovativa och fartfyllda anfallsspel som jag tycker har saknats på slutet men det är nog lättare sagt än gjort.

Deras anfallare Duvan Zapata har dragit på sig en långtidsskada, Luis Muriel är inte i någon superform, Ilicic är borta länge på grund av hans mentala hälsa, Gosens har gått till Inter och nu börjar goda råd bli dyra. Som om allt det här inte vore nog så är även deras stjärnmålvakt Musso avstängd här efter att ha plockat rött mot Cagliari.

Atalanta förstärkte med Jeremie Boga i januari. Vi får se vad han kan bidra med men jag tror inte han kommer göra några större förändringar på kort tid.

Atalantas tränare Gasperini har ett par anledningar att klia sig i huvudet och även om jag både hoppas och tror att dom ordnar upp det här så lär det inte bli till i helgen.

Jag spelar Juventus @ 2,65 på Hajper!

Juventus

Det mest aktuella är väl redan sagt om Juventus inför spelet på cupmatchen. Zakaria klev av skadad och jag har inte läst något ytterligare om hans skada så vi får se om han är redo till helgen. Däremot är backgeneralen Chiellini bekräftat borta till mars då han ådragit sig en skada i vaden.

Det kan vara intressant att se hur Juve tacklar Sassuolo i cupmatchen då även Atalanta bygger mycket av sitt spel på fart i anfallet. Atalanta, när dom är i slag, gör det dock bättre och kan hålla tempot under längre anfall men det finns som sagt likheter som kan ge bra ledtrådar inför den här helgmatchen. Risken finns dock att prestationerna ytterligare bekräftar min bild och oddset sjunker, därav väljer jag att ta spelet redan nu.

Speltips

Som ni förstått vid det här laget så tror jag att det blir ett avstamp för Juventus att jobba hem CL-plats och eventuellt blanda sig i kampen om Scudetton. Atalanta har ett gäng riktigt dåliga insatser bakom om sig och jag har svårt att se någon tydlig anledning eller tendens till att dom ska återuppfinna sig själva till den här matchen. Tvärt om så kommer den med en del press som riskerar att blockera dem ytterligare.

Säga vad man vill om Juventus men lagets historiska vinnarinstinkt är det inget fel på och Vlahovic får väl komma att personifiera den framåt. Med den mentaliteten så gillar man såna här chanser, då ser man fram emot att få glänsa, då vinner man såna här matcher!

Jag har även övervägt spel på över 2,5 men Atalanta har känts så kalla framåt så 0-2 känns lite för troligt för att jag ska vilja gå den vägen. Mitt valda spel ger även högre utdelning så även om det blir 1-2 etc. så är jag nöjd.

Main-linan för asianspel är i skrivande stund är 0 och jag tycker den är lite för defensiv. Jag har velat mellan att gå -0,25 och -0,5. 25-linan då Juventus har bortamatch och oavsett form så är Atalanta ett bra lag med hög kapacitet, då ligger inte krysset långt borta.

Jag köper inte att det ska vara närmast slantsingling på nollbollen här då jag tycker spelbolagen lägger för lite vikt på form och värvningar så efter övervägande väljer jag ändå att gå fullt ut på Juventus. På söndag hittar Dybala och Vlahovic varandra och Den Gamla Damen plockar 3 poäng i Bergamo,

Jag spelar Juventus @ 2,65 på Hajper!