Fotboll-serie-a-speltips

Serie A: Atalanta – Salernitana

Salernitana mot The Great Escape!

Ja, så har den tydligen kommit att kallas, Salernitanas möjliga återhämtning att lyckas stanna i Serie A.

Jag har räknat ut dom för länge sen, det är knappast någon hemlighet. Men nu har dom momentum och här gillar jag oddsen!

Kanske är det så att januarivärvningarna och tränarbyte äntligen börjat ge effekt? Så värst mycket sämre kunde det ju ärligt inte bli..

Salernitana har nu smått otroliga tre raka segrar och är bara tre poäng bakom Cagliari men har då även en match mindre spelad! Så visst är det numer ett faktum att dom är med i fajten att hänga kvar där 4, kanske 5 lag är indragna beroende på vart du vill räkna Sampdoria.

Här möter dom ett Atalanta, som fortsatt inte hittar rätt. Ja, man vände tillbaka och gjorde massa mål mot Torino, ja man vann mot Venezia men att man ska stå här med 1,75-lina mot ett Salernitana med fantastisk vilja, momentum och hopp köper jag inte!

Atalanta är absolut bättre på i princip alla position men det har hackat. Jag lyfter inte på ögonbrynen en sekund om matchen faktiskt slutar 4-0, men inte heller om den skulle sluta 1-1, eller 1-2.

Zapata är tillbaka och bidrar med mycket i straffområdet, nog är det lite orosmoln mot ett svagt mittbackspar i Salernitana. Har Muriel en bra dag så gör han hattrick här, men det är samtidigt en massa om.

Toloi tillbaka senast med 45 minuter i benen och startar säkert här. Såklart stärker det Atalanta och kanske har dom börjat en vändning men också, kanske inte.

Jag vill hävda att det här matchen är mycket jämnare i förhand än vad den hade varit i otroligt många andra situationer. Salernitana kommer med en genuin överlevnadskämparglöd och den sopar jag inte under mattan så lätt.

Jag tror det blir en underhållande match där jag tycker att det är för mycket variabler som känns väldigt osäkra. Att då ena sidan ska vara så här stora favoriter blir väl det jag i slutändan inte köper.

På måndag får vi se om Salernitana fortsätter förverkliga The Great Escape från urbotten av Serie A när dom reser till Bergamo med ärlig chans till poäng.

Jag spelar Salernitana +1,75 @ 1,9 på ComeOn