Fotboll-serie-a-speltips

Serie A: Bologna – Sampdoria

Oväntad underhållning i Bologna på måndag!

Trots en trög start så hittade Napoli hem förra helgen och fortsatte sitt fina bortaspel, härligt med vinst! Milan kämpade men misslyckades att få hål på Bologna och nu är det riktigt tajt i toppen!

Bologna ligger tryggt i mitten från en stark höstsäsong medan Sampdoria fortfarande har nedflyttnings lite väl nära (7p) för att kunna lugna nerverna.

Efter att både Sampdoria och Bologna nu gått kräftgång senaste omgångarna vad gäller målproduktion så tror jag, till skillnad från oddssättarna, på en målrik match!

Jag spelar Över 2,5 mål @ 2,12 på Pinnacle!

Bologna

Bologna höll ihop senaste matchen mot Milan och tog ett fint prestigepoäng, för nog sved det betydligt mer för Milan än vad det gav för Bologna som mer eller mindre har säsongens resultat säkrat.

Bolognas tränare Mihajlovic är tyvärr på sjukhus igen efter att hans leukemi kommit tillbaka så de kommer precis som förra matchen ha en tillfällig tränare i Tanjga. Tråkiga nyheter och jag hoppas att han repar sig! Vi får se hur det spelar in i en mer öppen match som denna mot Sampdoria.

Efter att ha gjort en väldigt stark höstsäsong så har man under 2022 inte hittat samma flyt. Det har har stundtals varit rejält trötta insatser och på det 10 senaste har man bara en vinst. Då har motståndet ändå varit övervägande från övre halvan så jag köper ändå att det varit lite mer fokus på försvaret ett tag.

När man nu möter ett normalt bortasvagt Sampdoria borde man kunna slappna av lite och våga lite mer framåt. Marknaden tror inte samma då jag absolut håller Bologna som anledningen till de höga oddsen på överlinorna.

Sampdoria

Sampdoria har det fortsatt kämpigt och får det inte riktigt att stämma över tid då dom har för många mediokra insatser.

Efter misären med förra tränaren såg det bra ut till en början men sen har det fortsatt hackat. Nog ska dom klara nedflyttningsgränsen men det ser inte ut att bli med några övertygande marginaler.

Försvarsmässigt känns det alltid som dom lyckas tappa in ett såvida inte motståndarna bränner varenda läge dom får. Framåt har dom en del att komma med, framförallt i Caputo sedan Gabbiadini blev skadad igen.

Till Bologna lär dom komma taggade. Det är absolut en match dom ska kunna vinna och ta viktiga poäng för att undvika nedflyttning. Caputo ett mål, ett mål i baken sen är frågan vart sista eller resten hamnar?

Speltips

Att vi ska få ~2,12 för över 2,5 linan på Sampdoria borta den här säsongen känns som ett fint utgångsläge oavsett motstånd.

Att Bologna spelat så tajta matcher på slutet väljer jag som sagt att ”skylla på” att dom har mött så pass bra motstånd. Här kan dom spela för publiken och vi får en underhållande och öppen match!

Av lagens 10 senaste möten med varandra är det bara 1 som har slutat med under 3 mål. Jag tycker ändå att det känns bra att ha i ryggen, då det alltid finns möten mellan lag som tenderar att vara mer eller mindre målrika.

Bologna har absolut en bättre defensiv än Sampdoria men inte är dom några mästare på att leda matcher och hålla igen bakåt heller.

Vi håller tummarna för Hawaii-fotboll och plockar övern!

Jag spelar Över 2,5 mål @ 2,12 på Pinnacle!