Fotboll-serie-a-speltips

Serie A: Cagliari – Napoli

Målsnålt på Sardinien när Napoli laddar om inför Barcelona!

Napoli och Inter spelade oavgjort i helgen och vinnarna på det resultatet är utan tvekan Milan som gick om Inter och tog över serieledningen. Inter har en match mindre spelad men vad gör väl det när man står herre på täppan och nyss har slagit stadsrivalen på fingrarna i ett derby?

Det är tajt i toppen och Napoli som endast är 2 poäng bakom Milan är i allra högsta grad med och slåss om Scudetton i år, roligt tycker jag!

På måndag åker dom till Sardinien för att möta Cagliari i vad jag tror blir en hård fajt då Napoli har ett riktigt tajt spelschema nu i och med Europa League!

Cagliari

Cagliari har börjar hitta formen och har endast en förlust på de 5 senaste. Bland de fem har man bortaslagit Atalanta och spelat oavgjort mot Fiorentina. Fina resultat och kan man hålla upp den här inställningen någorlunda så håller man sig kvar i Serie A i år också.

Jag säger inställningen för nog är det med kämparinsatser dom har tagit poängen då det inte är tal om något vidare skönspel. Walters Mazzarris grabbar sliter i försvar och press för att gneta till sig poäng och visst lönar det sig.

Nu har man även fått med sig lite resultat och med det borde det komma lite självförtroende. Här möter man Napoli så det lär inte bli tal om någon underskattning. Istället tänker jag att dom nog kan fortsatt hitta motivation att kämpa med förhoppningen om att det faktiskt går att ta poäng även mot bra lag.

Målproduktionen är haltande och man har i snitt gjort 1 mål per match under säsongen medan man släppt in strax under det dubbla.

Napoli

Att Napoli skulle vara såhär bra i år hade jag inte kunnat gissa på förhand. Deras stabilitet är närmast enastående och det finns ingen match där de lagt sig platt. Visst finns det ett par plumpar men då har det varit skador och dåligt flyt mer än dålig inställning.

Jag tycker framförallt att det är samspelet mellan samtliga lagdelar som gör dem så bra där de lyckats sätta ihop ett väldigt bra lag med relativt små medel.

Insatsen mot Inter i helgen var klart godkänd och visst kunde dom ha fått med sig 3p från den utan jag lyft ögonbrynen så värst högt.

Med Osimhen tillbaka får dom både fart, fysik och huvudspel i ett i anfallet. Vi kan väl lätt konstatera att det är ett upplyft från Petagna när det behövs lite tyngd där framme.

Nu på torsdag (17 feb) spelar Napoli borta mot Barcelona i deras första möte i Europa League-slutspelet. Andra mötet är nästa torsdag (24 feb) och visst är det ett tajt spelschema.

Med så tajt matchande lär Napoli behöva rotera, jag tror att man gör det i den här matchen och jag tror att det visar sig i deras anfallsstyrka.

Alldeles oavsett vart och hur dom roterar så ska man veta att Napoli bara har släppt in 8 mål på bortaplan över hela säsongen. Och visst, släpper man inte in några mål så förlorar man inga matcher. Ska man rotera framåt måste dom vara fortsatt noggranna med att inte släppa in bakåt.

Speltips

Vinner Napoli? Ja troligen, men med ett sånt här tajt spelschema och troliga roteringar under matchen så ligger oddsen någorlunda rätt och jag vill inte jaga oddsen på Napoli här kring 1,5 borta mot ett laddat Cagliari.

Cagliari +1.0 ligger runt 2 och är absolut intressant, problemet är att Napolis starka försvar ställer till det då vi hamnar push väldigt ofta och enligt mig förlust mer sällan än vinst. +1,25 ligger just under 1,8 och är mer intressant. Där får vi halv vinst så pass ofta att det ska vara ett vinnande spel. Jag gillar ändå det valda underspelet lite mer, speciellt när vi får pengarna tillbaka vid mest troliga 1-2.

Tyvärr tror jag inte att det blir en sprakande tillställning utan en där Napoli vill ta 3 poäng med minsta möjliga ansträngning. Cagliari kämpar för de poäng man kan få och kommer göra det jobbigt för Napoli. Vinsten mot Atalanta är såklart en fjäder i hatten men såna strömål får man inte varje match. Napoli är även bättre organiserade i försvarsspelet.

Tillsammans skapar det väldigt bra förutsättningar för en mer tillstängd match. Cagliari lär bjuda upp till kamp men lär inte gå bort sig i någon presshybris. Det ska ta ett tag att för Napoli att bryta ned ett Cagliari som med färska minnen hittar motivation att springa hela matchen för chansen till ett poäng.

Jag spelar Under 3.0 mål asian @ 1,88 på bet365