Fotboll-serie-a-speltips

Serie A Påskspel!

Påskgodis i Italien

Påsken kommer med lite efterlängtad värme här efter den klassisk aprilvädersfint där man vart lika grundlurad som vanligt med att ”nu är våren här”. Efter en sån vända så kanske våren äntligen är här?

Oavsett väder så fortsätter dom iaf att spela fotboll i Italien och här har jag samlat mina bästa påskspel på Serie A. Över, under och matchspel, nu kör vi!

 

Lördag 12.30
Cagliari – Sassuolo

Walter Mazzarris sardinare har inte alls fått till det på slutet och nu är dom uppe i 5 raka förluster där man bland annat hunnit med en 5-1 torsk mot Udinese.

Med endast 3 poäng ner till Venezia på nedflyttningsplats så är lär det inte vara så värst avslappnat ute på ön just nu.

Imorgon lördag tar dom emot Sassuolo som senast kommer från en stark vinst mot Atalanta där Traoré hittade målet två gånger och sänkte dom redan formsänkta Bergamaskerna ytterligare.

Ja varför gå emot Sassuolo här då?
Som jag varit inne på tidigare så har Sassuolo generellt svårare att komma till lika bra lägen i matcher där dom måste styra spelet. Dom kör fast, åker på en kontring där dom släpper in mål, repetera.
Cagliari är samtidigt piskade att börja ta poäng här om man ska spela Serie A nästa säsong. Den här matchen har slutat kryss otaliga gånger tidigare så man kommer iaf inte med dåliga minnen.

Jag tror helt enkelt att historien upprepar sig lite oftare än vad oddsen ger oss. Joao Pedro har hittat målet två senaste matcherna, så varför inte igen mot ett Sassuolo som nästan aldrig håller nollan?

Jag vill helst ha lite vinst för ett kryss här då jag skulle känna att jag var rätt ute. Att då inte få betalt för att ha varit girig och t.ex. valt nollboll har jag gjort för många gånger för att göra om.

Jag spelar Cagliari +0,25 @ 1,82 på Unibet

 

Lördag 14.30
Sampdoria – Salernitana

Sampdoria hittade inte nätet mot Bologna i senaste matchen och mitt överspel gick på pumpen. Tur då att det kommer mer matcher och fler chanser, jag kniper den redan denna omgång då Sampdoria tar emot Salernitana.

Salernitana, alltjämt jumbo, har snart bara matematik kvar att hoppas på. För nog är det väl kört i praktiken? Plockar dom inte 3-poängare på rad här så kan dom börja scouta motståndare i Serie B direkt.

Vad passar då bättre än att möta ett annat lag som kämpar för att ta sig ur nedflyttningsfajten? Nej, inte mycket!
Salernitana har fortsatta problem bakåt, Sampdoria är ett helt annat lag hemma, bra matchning.
Salernitana har nog inte råd att inte vinna matchen, dom måste gå för det. Det borde betyda en öppen, om än fysik, match, vilket också bör vara bra för målproduktion.
Sampdoria har klarat 2,5-linan 12 av 16 gången på hemmaplan, Salernitana 10 av 15 på bortaplan, bra statistik.

Så långt allt bra. Sampdorias målproduktion har väl hackat, Salernitanas också, det ska väl i den negativa vågskålen.

Jag lutar mig ändå mot Sampdoria på hemmaplan mot ett Salernitana som nu, en gång för alla, måste gå för det?!

Känslor, fajt och mål på lördag i Genua!

Jag spelar över 2,5 mål @ 1,91 på Unibet

 

Måndag 19.00
Napoli – Roma

Oooh vad det sved för Napoli att torska senaste matchen hemma mot Fiorentina. Mycket snack nu om hur Napoli har vikt ner sig tidigare när det gäller och det är nog inte helt utan huvudbry dom nu ska ta sig an mitt Roma som är i strålande form.

Roma fortsätter att vinna, om än inte alltid med marginaler så har dom iaf inte en förlust på 11 seriematcher. Abraham verkar faktiskt ha börjat hitta rätt och det var ett tag sen dom tappade försvaret helt likt matchen mot Juventus i slutet av Januari. Ja, det var faktiskt då dom förlorade senast så tycka vad man vill om Mourinho men han har iaf lyft Romas försvarsspel.

Napoli ligger nu två bakom Milan och samma poäng som Inter, som har en match mindre spelad så fullpoängare kommer behövas för att hänga med här på slutet även om det inte bör vara frågan om en huvudlös körning från dem.

Som jag tidigare pratat om så tappar Napoli sällan konceptet, jag tror på något liknande här! Napoli är bättre med boll och kommer få ha mycket boll. Roma lär vilja spela på omställningar, det vet Napoli och kommer anpassa sig därefter. Roma vet att försvarsspelet måste sitta för att kunna vinna eller ta poäng såna här matcher så de behöver lägga mycket fokus på det.

När nu båda lagen är i något sorts slag så tror jag att det blir en mer stängd match då Napoli får styra spelet mest men inte kommer igenom så lätt.

2,75-linan är också fin till ~1,84 i skrivande stund. Här gillar jag dock förutsättningarna för ren vinst eller förlust och väljer 2,5-linan.

Jag spelar under 2,5 mål @ 1,99 på Pinnacle

 

Måndag 21.00
Atalanta – Hellas Verona

Atalantas tränare Gasperini förklarade att om dom hade nått semifinal i Europa League så hade det varit deras fokus. Nu vart det uttåg även därifrån och då måste det kännas måttligt spännande att ladda om till Serie A där man dalat något fantastiskt i tabellen och ligger nu på en 8e plats.

Verona bör ha lättare att känna att dom har bra chans att ta poäng här mot ett nedslaget Atalanta. Senast lagen möttes här i Bergamo vann Verona.

Atalanta gör det fortsatt kasst på hemmaplan och även om Verona är långt ifrån några giganter på bortaplan, där dom mest spelar oavgjort, så tycker jag att dom här oddsen inte går att försvara med Atalantas nuvarande form!

Nu verkar det inte som att Atalanta får tillbaka Toloi till den här matchen heller, så då får Simeone kanske lite mer utrymme än vad han fått annars?

Jag avslutar påskhelgen med att heja fram Verona!

Jag spelar Hellas Verona +0,5 @ 2,38 på Svenska Spel

 

Trevlig helg och Glad Påsk!

/Laangnils