Fotboll-serie-a-speltips

Serie A: Roma – Atalanta

Revanschsuget Atalanta plockar med sig alla 3 poängen från huvudstaden i helgen!

I helgen reser Atalanta ner till huvudstaden för att ta revansch på Roma. Gasperinis män jobbar för att hitta tillbaks till bättre form och är revanschsugna efter lagens tidigare möte under säsongen där Roma, smått otroligt, vann med 1-4. Det innebar deras första vinst mot topplag på vad som måste vara år och dagar vid det här laget.

Roma hade väldigt svårt att hitta målet senast mot Spezia och inte lär det bli lättare med motståndare på andra sidan av tabellen.

Nog tände Atalanta en liten gnista i matchen mot Juve och hittade även rätt mot Olympiakos i Europa League, jag tror att dom är påväg att vända deras tidigare dåliga form och med ett betydligt bättre grundspel köper jag inte dom här oddsen!

Jag spelar Atalanta 0 (draw no bet) @ 2,08 på Unibet!

Roma

Stabilitet och Roma är två ord som endast finns i samma mening när man pratar om två saker som står väldigt långt ifrån varandra. Det är snarare så att screening för hjärtat borde komma med supportermedlemskap. När dom hade 4-0 i halvtid mot Empoli tidigare under säsongen är den enda matchen jag kunnat slappna av innan domaren har blåst av matchen på jag vet inte hur länge.

José Mourinho tog över inför säsongen men har däremot inte lyft Roma något vidare. Dom har fortfarande enorma problem i försvaret med problem i allt från positionering, markering och press.

Framåt ser det inte så väldigt ljust ut heller där Zaniolo prenumererar på felbeslut och Abraham tofflar in en då och då men utan någon stabilitet. Vore det inte för Pellegrini så är det bara juniorerna som står för någon typ av innovation.

Mot topplagen har Roma haft väldigt svårt väldigt länge. Förutom just vinsten mot Atalanta så är det skralt med poäng och vinster mot bra motstånd. Har man gjort första halvlek bra så har man ner sig totalt i andra. Ja, de gånger de inte öppnar med att tappa 1-2 mål första 10 minuterna vill säga.

Nej, tyvärr får jag sänka förväntningarna på mitt Roma i år. Mou har ingen direkt spelidé och återigen så är det nästan fler matcher där det helt saknas kämparglöd, och då vinner man inga matcher.

Atalanta

Gasperinis killar verkar någorlunda ha hittat tillbaka till sitt spel efter 1-1 matchen mot Juve och avancemanget i Europa League. I 1-1 matchen smällde  Malinovskyi dit ett skott så hårt att jag tror Szczęsny fått gå till psykolog för att ha blivit bollrädd. Med starka 4-0 hemma mot Sampdoria i måndagsmatchen senast ser det ytterligare ljusare ut!

När Muriel nu tappat formen roterar man in Boga och Pasalic som tillsammans med Malinovskyi löser målen istället.För är det något med Atalanta som dom ska ha för så är det antalet spelare dom kan byta in och hålla en förvånansvärt jämn nivå, det är ett hårt drillat lag! Nu är Ukrainaren skadad men jag lägger inte alltför stor vikt vid det.

Nej den dåliga formen verkar vara påväg att vända och Atalanta behöver rycka upp sig för att hålla sig kvar i kampen om CL-platserna. Över hela säsongen har man väldigt många gånger gjort det bra på bortaplan där bara Napoli och Milan har tagit fler poäng.

Nu har man tagit avstamp från botten och möter en motståndare som är lätt att motivera sig emot men knappast något att överskatta. Revanschlusten från förra mötet måste sitta djupt in och hittar man kämparglöden till returmötet här så har man mycket vunnet!

Speltips

Det tar alltid emot att gå emot sitt eget lag men ibland måste man lyssna på hjärnan när det kommer till spel.

Romas historiskt usla historik mot topplag är ingen slump, det är idel dåliga insatser. Har man svårt att avgöra mot ett Spezia med 10-man så blir det desto tyngre mot ett hungrigt Atalanta.

Det är troligen Roma på hemmaplan som gjort att oddsen ligger där dom gör. Som jag nämnde i det förra Cagliarispelet så har hemmafavoriterna varit på tok för stora men här vet jag inte riktigt vad som har hänt. Kanske läggs för stor vikt på senaste mötet, eller är det Atalantas svajiga form som ligger till grund? Innan senaste mötet var det senast 2017 som Roma vann mot Atalanta, det säger en del!

Oavsett anledning så tror jag att Atalanta kommer skapa samma ytors som alla andra topplag gör mot Roma. Kommer man fram på kanten så behöver dom bara hitta ett pass in just framför straffområdet där det alltid tycks saknas en Romaspelare. Om det sen blir Boga eller Pasalic som får smälla in den gör nog detsamma, jag är inställd på nederlag.

Oddsen ligger fel, Atalanta borde rakt vara favoriter här, riskmässigt gillar jag starkt nollbollen (draw no bet) här!

Jag spelar Atalanta 0 (draw no bet) @ 2,08 på Unibet!